Περιφέρεια Πελοποννήσου: Αυτοψία στο έργο κατασκευής σύνθετου κόμβου στους Αγίους Θεοδώρους

22

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, κ. Αναστάσιος Γκιολής, συνοδευόμενος από στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, επισκέφθηκε το έργο «Κατασκευή Σύνθετου Κόμβου στην συμβολή των οδών Π.Ε.Ο. και Π.Ν.Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου στους Αγίους Θεοδώρους (Διυλιστήρια MotorOil) και διαμόρφωση Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών από Ι.Κ. Αρχαίας Κορίνθου έως Ι.Κ. Λεχαιού».

Το έργο, με προϋπολογισμό 4.563.000,00 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης. Η κατασκευή του σύνθετου κόμβου έχει ως στόχο τη βελτίωση της κυκλοφοριακής ροής και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή.

Κατά την επίσκεψή του, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του έργου για την πρόοδο των εργασιών και τόνισε τη σημασία της ορθής και έγκαιρης ολοκλήρωσης του έργου για την τοπική κοινωνία και οικονομία. «Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κορινθίας. Αυτό το έργο είναι κρίσιμο για την καθημερινότητα των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής», δήλωσε σχετικά.