ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΜΕ 50 ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

833

 Σήμερα Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023, επισκέφτηκετην Ι. Μητρόπολή μας ομάδα 50 προσκυνητών, από την Ι. Μητρόπολη Ζακύνθου, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο, τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγ. Διονυσίου Γέροντα Διονύσιο και τον Ηγουμενο σύμβουλο π. Σεραφείμ.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος υποδέχθηκε τον άγιο Ζακύνθου, τους προσκυνητές συνεργάτες του Κληρικούς και λαϊκούς, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, όπου ξεναγώντας τους ομίλησε για την Εκκλησιαστική και όχι μόνο ιστορία της Κορίνθου από την αρχαιότητα έως σήμερα. Φυσικά, ο Μητροπολίτης μας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας Απόστολο Παύλο, στο πνευματικό έργο που επιτέλεσε κατά την παραμονή Του στην Κόρινθο και στις περίφημεςδύο (2) «Προς Κορινθίους» Επιστολές Του, των οποίων τα κείμενα με ερμηνεία του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία τους μοίρασε μεταξύ άλλων ευλογιών.

Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για τον ανακαινιστή της Κορίνθου, μετά τους σεισμούς του 1928, Μητροπολίτη Δαμασκηνό Παπανδρέου τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο, Αντιβασιλέα και Πρωθυπουργό της Ελλάδος και κτήτορα του Καθεδρικού Ι. Ναού, καιενημέρωσε τους επισκέπτες του για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ι. Μητρόπολή μας, ακόμα και κατά την διάρκεια της κρίσεως, γεγονός που μας καθιστά συνεπέστατους, ως Κορινθίους,στους λόγους του Αποστόλου των Εθνών Παύλου περί αγάπης, αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας.

Ο Ποιμενάρχης μας ολοκλήρωσε την σύντομη προσφώνησή του του εξαίροντας την θεολογική και βαθειά πνευματική παρουσία του αγίου Ζακύνθου κ. Διονυσίου κατά τα «ΙΣΤ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2022» όπου, ως Συνοδικός Σύνεδρος, εκπροσώπησε επαξίως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στους εν Κορίνθω εορτασμούς.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος αντιφωνών ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, με τον οποίον γνωρίζονται εκ της νεότητός των από το Νέο Ψυχικό, για την φιλοξενία και τους πνευματικούς λόγους του και αφού αντάλλαξαν δώρα οι επισκέπτες αναχώρησαν για το Ι. Ησυχαστήριο του Αγ. Γερασίμου και την Ι. Μονή Οσίου Παταπίου στα Γεράνια Όρη και από εκεί συνέχισαν την προσκυνηματική τους Αποδημία για την Ιερά νήσο Πάτμο.