ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΟΝΟ 10 ΕΥΡΩ!

137

Ο Μάιος μας έφτασε,
εμπρός βήμα ταχύ,
να τον προϋπαντήσουμε
παιδιά στην εξοχή!

Πάμπολα είναι τα τραγούδια, οι παροιμίες, τα ποιήματα, τα ήθη και τα έθιμα που αναφέρονται στον Μάιο. Είναι ο πιο ανθοστόλιστος από όλους τους μήνες του χρόνου. Η φύση αναζωογονείται, ξανανιώνει, νικιέται ο κουραστικός χειμώνας και παντού σκορπίζεται ευφορία και ομορφιά. Η φύση είναι στην καλύτερή της στιγμή, καθώς μια πανδαισία χρωμάτων και ευωδιών από τα λουλούδια απλώνεται παντού. Οι ζεστές και ηλιόλουστες μέρες, ο γαλάζιος ουρανός δημιουργούν συναισθήματα ευεξίας, χαράς και ευτυχίας.

Η 1η του Μάη, εκτός από τα κοινωνικά μηνύματα  που φέρνει  η παγγκόσμια ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς, και μετά τις καθιερωμένες εργατικές συγκεντρώσεις των φορέων,  ο κόσμος ξεχύνεται στην εξοχή για να χαρεί την φύση, να χορέψει, να τραγουδήσει και να συμφάγει με φίλους και συγγενείς . Το κυριότερο μέλημά του είναι να μαζέψει λουλούδια, να «πιάσει τον Μάη» και να φτιάξει όμορφα μπουκέτα από αγριολούλουδα.

Να πλέξει το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι για να το κρεμάσει στην πόρτα του σπιτιού του.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Υπάρχουν όμως και τα ανθοπωλεία της Κορίνθου που εχουν έτοιμα σε πολύ οικονομικές τιμές  ή μπορείτε να πάρετε ματσάκια πολυ φθηνά και να τα φτιάξετε μόνοι ή μόνες σας

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ