Ετοιμάστε ένα τραπέζι με πιάτα… ρετρό. Γεύσεις σχεδόν ξεχασμένες, που βασίλευαν στο τραπέζι πριν πενήντα χρόνια, με εμφάνιση γραφικά παλιομοδίτικη, γεύσεις εύκολες και μαμαδίστικες, πιάτα της αστικής κουζίνας, που, γιατί όχι, μπορεί να επανέλθουν στο προσκήνιο…

Πρόσκληση σε τραπέζι back to '60s

Η “εποχή της αθωότητας” της ελληνικής αστικής κουζίνας τελειώνει κάπου στα μέσα των 70’s, μαζί με την επέλαση των λεγόμενων “σουφλέ” και της κρέμας γάλακτος. Σήμερα, δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί την καθημερινότητα μιας εποχής χωρίς σουπερμάρκετ, με μετρημένα τυποποιημένα προϊόντα στα ράφια, ίδια σε κάθε μπακάλικο, λαχανικά διαθέσιμα μόνο στην εποχή τους (για ντομάτα τον χειμώνα ούτε λόγος) ούτε καν κατεψυγμένα και με την κρέμα γάλακτος άγνωστο υλικό. Οι φακές ήθελαν καθάρισμα, τα κρεατικά δεν ήταν για κάθε μέρα, η πίτσα άγνωστη μέχρι τα early 70’s, το χάμπουργκερ ήρθε πολύ αργότερα. Τα καθημερινά ψώνια απαιτούσαν επίσκεψη σε διαφορετικά μαγαζιά -το καθένα στο είδος του.

H συνέχεια εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *