Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κορινθία..

76

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κήρυξε την  Κορινθία και περιοχές της Αργολίδας  σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις.

Ο κυκλώνας Ζορμπάς έπληξε πρωτίστως το Κιάτο το Ζευγολατιό, το Ξυλόκαστρο σχεδόν όλο τον δήμο Κορινθίων και αργά το βράδυ έπληξε το Λουτράκι  .Οι κεντρικοί δρόμοι πλημμύρισαν καθώς πολλά ρέματα δεν έχουν διέξοδο. Για την απομάκρυνση των υδάτων έχουν επιστρατευτεί οχήματα των ένοπλων δυνάμεων.

Στο Άργος σημειώθηκε υπερχείλιση του ποταμού Ξεριά, από το ύψος του σταθμού του Αγίου Βασιλείου και κάτω, με συνέπεια να απαιτηθεί ο απεγκλωβισμός 16 κατοίκων από την Πυροσβεστική (οκτώ από οχήματα και άλλων οκτώ από σπίτια).

Νωρίτερα αναζητούνταν ένας άνδρας που είχε δηλωθεί αγνοούμενος από συγγενείς του, όμως ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανέφερε πως βρέθηκε.

Στο Ξυλόκαστρο υπάρχουν φόβοι για υπερχείλιση του χειμάρρου Σύθα, εάν και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει διέξοδος για τα νερά.

Ο κ. Τατούλης ανέφερε πως η κακοκαιρία επέφερε μεγάλο κόστος στην αγροτική οικονομία, προσθέτοντας πως έπεσαν 180 χιλιοστά νερού σε διάστημα 150 λεπτών.

Δεκαπέντε χωριά στην Αργολίδα είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Εννέα κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και τρεις για κοπές δέντρων έχει δεχθεί η Πυροσβεστική από διαφορές περιοχές του λεκανοπέδιου της Αττικής.

Όσον αφορά την Μάνδρα, οι κάτοικοι έχουν απομακρύνει προληπτικά τα αυτοκίνητά τους από δρόμους που είχαν πλημμυρίσει παλαιότερα, ενώ έχουν βάλει στις εισόδους των καταστημάτων και των σπιτιών τους σάκους με άμμο.

Η Πυροσβεστική σημειώνεται πως έχει δεχτεί μεγάλο αριθμό κλήσεων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στις περιοχές Βελό, Κιάτο, Ξυλόκαστρο Κορινθίας καθώς και στις περιοχές Άργος, Νέα Κίος και Κιβέρι Αργολίδας για απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια, αυτοκίνητα καθώς και αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here