Σε μία κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε η Motor Oil, Μοιράζει χιλιάδες λίτρα δωρεάν πετρέλαιο

143

Motor Oil: Σε μία κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε η Motor Oil, μοιράζοντας δωρεάν πετρέλαιο εκατομμυρίων ευρώ. Πού απευθύνετε και πώς μπορείτε να πάρετε και εσείς δωρεάν καύσιμα.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Motor Oil, η εταρεία πετρελαίου στηρίζει άμεσα και έμπρακτα τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία στη Θεσσαλία.

Θα δώσει δωρεάν πετρέλαιο αξίας 7 εκατ. ευρώ στα σχολεία και στα νοσοκομεία της περιοχής.

Αναλυτικά οι δικαιούχοι του δωρέαν πετρελαίου

Συγκεκριμένα μοιράζει δωρεάν πετρέλαιο σε όλα τα Δημόσια Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, καθώς και των Νοσοκομείων των Π.Ε. της Καρδίτσας, Βόλου, Λάρισας και Τρικάλων.

Η ανακοίνωση της Motor Oil

«Στον Όμιλο Motor Oil εδώ και 50 χρόνια παραμένουμε δίπλα σε όλα όσα δίνουν ενέργεια στον τόπο μας. Φροντίζουμε για την κοινωνία, τους ανθρώπους, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, αφού η κοινωνική συνεισφορά είναι Ενέργεια για την Motor Oil» σχολίασε ο αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, κ. Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης και πρόσθεσε: «Με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου μας ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης αναλαμβάνουμε άμεσα δράση στις περιοχές της Θεσσαλίας και δεσμευόμαστε ότι θα βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό της κοινωνίας και των συνανθρώπων μας με πράξεις. Γιατί για τον Όμιλο Motor Oil, «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» σημαίνει παρουσία και δράση.»

Συγκεκριμένα, η Motor Oil μέσα από τη δωρεά καλύπτει την παροχή πετρελαίου θέρμανσης σε περισσότερα από 1.000 Δημόσια Σχολεία στα οποία φοιτούν περισσότεροι από 90.000 μαθητές.

Η εταιρεία θα διαθέσει δωρεάν πετρέλαιο και σε πέντε νοσοκομεία:

  • Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας
  • Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
  • Πανεπιστημιακό Νοσοκομειο Λάρισας
  • Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου
  • Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Ακρίβεια: Δεν φαντάζεστε τι μας περιμένει – Δείτε πού θα φτάσουν καύσιμα και ρεύμα

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται μέσα στον Σεπτέμβριο οι τιμές σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα. Πώς εξηγούνται οι ανατιμήσεις. Ποιες οι πιθανές επιπτώσεις στον πληθωρισμό. «Καλπάζει» εκ νέου το πετρέλαιο μετά το υψηλό 10 μηνών. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Το πετρέλαιο ξεπερνά και πάλι τα 90 δολάρια ανά βαρέλι. Το φυσικό αέριο καταγράφει νέο ράλι και ετοιμάζεται να υπερβεί τα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα βρίσκεται σταθερά άνω των 100 ευρώ στην αγορά χονδρικής και ουδείς γνωρίζει μέχρι πού μπορεί να φθάσει…

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ένα μπαράζ ταυτόχρονων αυξήσεων λαμβάνει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στον ευρωπαϊκό κλάδο της ενέργειας, το οποίο έρχεται να επηρεάσει άμεσα την τσέπη των Ευρωπαίων -και φυσικά των Ελλήνων- καταναλωτών.

Οι ενεργειακές ανατιμήσεις, οι οποίες παρατηρούνται και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, όπως είναι εύλογο, ενισχύουν τις ανησυχίες για τον κίνδυνο αναθέρμανσης του πληθωρισμού, ο οποίος εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται σε πτωτική τροχιά.

Αρκετοί αναλυτές ήδη προειδοποιούν για ένα νέο κύμα ανατιμήσεων από το φθινόπωρο, το οποίο δύναται να υποσκάψει τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών για επαναφορά των τιμών στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%, εν μέσω μάλιστα των δυσοίωνων προοπτικών ανάπτυξης στη Γηραιά Ήπειρο.

Ακρίβεια: Πετρέλαιο

To πετρέλαιο Brent στο Λονδίνο διαπραγματεύεται άνω των 90 δολαρίων ανά βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών, καθώς η περιορισμένη προσφορά και η σταθερά υψηλή ζήτηση μεταφράζονται σε ακριβότερες τιμές.

«Η αγορά πετρελαίου αισθάνεται τον κίνδυνο ενός ράλι, καθώς υπάρχει η αντίληψη για μια πραγματική σύσφιγξη της προσφοράς» εξηγεί στο Bloomberg ο Τζον Έβανς, αναλυτής της PVM Oil Associates.

Από τα τέλη του Ιουνίου, οι τιμές έχουν σκαρφαλώνει κατά σχεδόν 25%, ενόσω η παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα εκτοξεύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ενώ ταυτόχρονα Σαουδική Αραβία και Ρωσία -δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως- έσπευσαν να μειώσουν την παραγωγή, με απώτερο στόχο την τεχνητή αύξηση των τιμών.

Σαν να μην έλλειπαν όλα αυτά, η σταθερά ανοδική πορεία του δολαρίου, το οποίο έχει φθάσει σε υψηλό δύο μηνών, καθιστά πιο ελκυστικά τα συμβόλαια στην αγορά εμπορευμάτων, κάτι που αυξάνει το επενδυτικό ενδιαφέρον για το πετρέλαιο.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την εδραίωση του «μαύρου χρυσού» στα επίπεδα των 90 δολαρίων ανά βαρέλι.

Ακρίβεια: Φυσικό αέριο

Την ίδια ώρα, οι απεργίες στις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Chevron στην Αυστραλία (καλύπτουν το 7% της παγκόσμιας ζήτησης), σε συνδυασμό με τις εργασίες συντήρησης στο μεγαλύτερο κοίτασμα της Νορβηγίας (από τους μεγαλύτερους προμηθευτές), έχουν βάλει «φωτιά» και στις τιμές του φυσικού αερίου.

Τα συμβόλαια TTF στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ -σημείο αναφοράς για όλη την Ευρώπη- βρίσκονται σταθερά άνω των 35 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με τους αναλυτές να μην αποκλείουν μια περαιτέρω άνοδο άνω των 40 ευρώ.

Ενεργειακοί αναλυτές της εταιρείας Aurora επιβεβαιώνουν ότι η παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου είναι επί του παρόντος «πολύ σφιχτή», με αποτέλεσμα να υπάρχει «πολύ μικρή ευελιξία». Αυτό, επί της ουσίας, σημαίνει ότι κάθε απώλεια στην παραγωγή μπορεί να επηρεάσει αισθητά τις τιμές.

Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι ακόμη δυσμενέστερη, εφόσον τα ευρωπαϊκά αποθέματα δεν βρισκόντουσαν σε υψηλά επίπεδα ή εφόσον οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές.

Ας σημειωθεί ότι οι αποθήκες αερίου στην Ευρώπη είναι γεμάτες σε ποσοστό 94%, ενώ ταυτόχρονα όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα να κάνουν λόγο για έναν ζεστό Σεπτέμβριο και έναν ήπιο Οκτώβριο, με αποτέλεσμα οι προβλέψεις για τη ζήτηση να είναι υποτονικές.

Ακρίβεια: Ρεύμα

Το ανοδικό κρεσέντο σε φυσικό αέριο πρωτίστως και πετρέλαιο δευτερευόντως, επιδρά έμμεσα και στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέσα στον Σεπτέμβριο, στην Ελλάδα, η τιμή του ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά ξεπερνά σταθερά το όριο των 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενόσω το φυσικό αέριο κυριαρχεί στο ενεργειακό μίγμα.

Όσο, λοιπόν, ανεβαίνει η τιμή του φυσικού αερίου, τόσο θα ανεβαίνει και η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, το αέριο συμμετέχει στο ελληνικό μίγμα με ποσοστό 45%, ενώ οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ακολουθούν με ποσοστό μόλις 25%.

xristika.gr