«Όταν φωνάζει ο κλέφτης, δεν φοβάται ο νοικοκύρης»

«Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά», κατήγγειλε ο Νίκος Παππάς που κατηγόρησε τον επιχειρηματία για επιλεκτική απομαγνητοφώνηση της παρανόμως καταγεγραμμένης ιδιωτικής τους συνομιλίας, με βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων του.

Ο κ. Παππάς είπε ακόμη ότι «οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε». Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η εν λόγω συνάντηση ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Όχι, βέβαια».

Η πλήρης δήλωση του Νίκου Παππά:

«Την ώρα που αποδεικνύεται ότι:

– Ο κ. Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, έλαβε 2,6 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.

– Ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφοράς, κυρίας Ράικου, ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2018.

Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά.

Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου.

Με μεθόδους κοπτοραπτικής, δηλαδή με αποσιωπητικά -γιατί άραγε;- στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία, παραποιεί το νόημα του διαλόγου.

Οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε.

Οι μαφιόζικες μέθοδοι όμως θα αποκαλυφθούν. Και η αλήθεια θα λάμψει.

Ήρθε η ώρα, ο κ. Σαμαράς, η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, να εμφανιστεί στην Επιτροπή εάν στοιχειωδώς έχει τα «κότσια» και μέσω δημόσιου βήματος να εξηγήσει:

· Τι έγινε με τα 2,6 εκατ. ευρώ.

· Τι ζητούσε επίμονα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο κάλεσε και δέχθηκε στο σπίτι του.

· Γιατί τρέμει σαν τον ψάρι την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

· Γιατί πίεζε τον κ. Φιλιππάκη να μην γράφει για τους Μιωνή και Παπασταύρου και τι εννοούσε λέγοντας ότι «αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει τη ΝΔ».

· Γιατί το 2013 μεσολάβησε για να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη;

Αλλά ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο κ. Παπασταύρου.

Και να μας πει ποιανού χρήματα διαχειρίστηκε και σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα 2,6 εκατ. ευρώ.

Η ΝΔ, κάθε φορά που πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, καταφεύγει σε μαφιόζικες μεθόδους.

Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι όταν φωνάζει ο κλέφτης, δεν φοβάται ο νοικοκύρης».

όλης η συνομιλίας  Παππά Μιώνη

Μην μου πείτε ότι εκπλαγήκατε από το περιεχόμενο της συνομιλίας. Ειδικά εσείς που δεν πιστέψατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάποια στροφή προς την … σοσιαλδημοκρατία. Αυτές περί σοσιαλδημοκρατίας είναι ιστορίες που αγοράζονται μόνο από τους Μπίστηδες. Αλήθεια, ποια είναι η άποψη των γεφυροποιών για το περιεχόμενο της συνομιλίας; Για την ποιότητα του κράτους που επιχείρησε να στήσει στην Ελλάδα η Αριστερά με το ηθικό πλεονέκτημα; Διότι μας έλεγαν ότι πήγαν στην ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσουν τον Αλέξη, τον Νίκο και τα άλλα τα παιδιά για να μην έρθει στην εξουσία το κράτος της Δεξιάς. Κι έπειτα προσπαθώ να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν στην θέση του Νίκου δεν ήταν ο Νίκος, αλλά ένας υπουργός της Δεξιάς. Αν ο Σάμπυ ο Μιωνή συνομιλούσε με έναν δεξιό υπουργό. Δεν θα είχε μείνει πεζοδρόμιο για πεζοδρόμιο στην Αθήνα.

Δείτε την απομαγνητοφώνηση  όλης την συνομιλίας  ΠαππάΜιώνη

 

Ο ήχος στο ηχητικό ντοκουμέντο δεν είναι καλός. Ίσως ο Νίκος ο Παππάς είχε καθίσει πάνω στο μικρόφωνο. Για όσους πάντως δυσκολεύτηκαν να ακούσουν, τους έχουμε τον πλήρη διάλογο. Αυτόν που παρουσίασε ο κ. Μιωνής. Καλή ανάγνωση! Και στο μεταξύ μην βιαστούν κάποιοι να πουν ότι αυτό ήταν και πέρασε. Σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν καλά τον Σάμπυ Μιωνή…

Όλος ο διάλογος. Μπορείτε και να τον τυπώσετε!

ΜΙΩΝΗΣ: Όπου νομίζεις ότι είναι πιο καλά…όπου νομίζεις ότι είναι πιο ήσυχα, έχει κάτι καναπέδες, έχει κι εδώ…

ΠΑΠΠΑΣ: Πάμε εκεί ρε παιδί μου.

ΜΙΩΝΗΣ: Εντάξει. Σε private visit είσαι ;

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι ρε, εντελώς. Και μάλιστα δεν πρέπει να γίνει γνωστό, γιατί είναι εκλογές βουλευτικές αύριο και εγώ όντας ας πούμε στην κυβέρνηση… Δεν είμαι κομματικό στέλεχος οπότε ήρθα να βοηθήσω το κόμμα… είναι ανακάτεμα στις εκλογές.

ΜΙΩΝΗΣ: Και έτυχε να είναι βάφτιση φίλου, ε ;

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι, ναι… και ήρθα… και ειδοποίησα και το ΑΚΕΛ και το προεδρικό και είπα θα είμαι κάτω, τότε έρχομαι, τότε φεύγουμε…

ΜΙΩΝΗΣ: Μην το πάρουν σαν…

ΠΑΠΠΑΣ: Σας ενημερώνω…

ΜΙΩΝΗΣ: Πότε γυρνάς ;

ΠΑΠΠΑΣ: Αύριο πρωί. Σας ενημερώνω δεν θα εμφανιστώ πουθενά, θα πάω σε μια βάφτιση που γίνεται εκεί. Ξέρεις, οι αιφνιδιασμοί δεν είναι…

ΜΙΩΝΗΣ: Και τα παιδιά είναι από την Πρεσβεία μαζί σου ; Εδώ πέρα ; Αστυνομικοί της Πρεσβείας ;

ΠΑΠΠΑΣ: Οχι…

ΜΙΩΝΗΣ. Για πες ρε Νίκο, πες μου καμιά ιδέα.

ΠΑΠΠΑΣ: Δεν γίνεται, πρέπει να γίνει δυναμική παρέμβαση. Τώρα εγώ, θα του ζητήσω να φέρει την ίδια την Τουλουπάκη για να τσεκάρω τι τους λέει… γιατί κάπου χάνεται.

ΜΙΩΝΗΣ: Να σου πω… Από ότι κατάλαβα, ο Αλέξης το είπε ο ίδιος πλέον μπροστά σε όλους.

ΠΑΠΠΑΣ: Μην το συζητάς απολύτως. Κοίταξε να δεις, δεν υπήρχε περίπτωση να δουλεύει τον Μπίμπη. Στο λέω μπέσα! Δεν θα το έκανε αν δεν είχε σηκώσει το τηλέφωνο.

ΜΙΩΝΗΣ: Τρίτη φορά δεν υπάρχει αυτό, αυτό δεν υπάρχει! Δηλαδή δεν υπάρχει για κανένα! Και γίνεται ακριβώς επειδή είναι το θέμα… το έχουν εντοπίσει ότι έχει να κάνει με αντισημιτισμό. Γι’ αυτό και γίνεται. Εγώ ξέρεις δεν είμαι….

ΠΑΠΠΑΣ: Δεν το πιστεύω αυτό ρε συ, δεν το πιστεύω.

ΜΙΩΝΗΣ: Ρώτα τον Γιώργο. Ρώτα τον Γιώργο. Και ο Γιώργος το πιστεύει. Ο Γιώργος λέει…

ΠΑΠΠΑΣ. Το θεωρώ τραβηγμένο.

ΜΙΩΝΗΣ. Ναι, και όμως! Ο Γιώργος λέει ότι δικές του πληροφορίες του λένε ότι οι εισαγγελείς μεταξύ τους που συζητάνε, γιατί έχει κάποιον βάλει εκεί ο Γιώργος, μιλάνε για ισραηλινά conspiracies. Ρώτα τον Γιώργο.

ΠΑΠΠΑΣ: Παγκόσμια συνωμοσία των Εβραίων και τέτοια έτσι;

ΜΙΩΝΗΣ: Ρώτα τον Γιώργο. Μου λέει ο Γιώργος «ρε πούστη, μου το έλεγες και εγώ σε έβλεπα με καχυποψία, μου λέει, στο παραδέχομαι, αλλά», μου λέει, «είναι έτσι». Ρώτα τον Γιώργο, ο ίδιος μου τα έλεγε. Είναι τρελό! Τρελό! Κοίτα, εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι εγώ ήρθα ας πούμε με κλάδο ελιάς. Ήρθα και σου είπα «ρε παιδί μου να τα βρούμε, να τελειώνουμε ας πούμε» και έφερα και το χαρτί που μου ζητήσανε και τα πάντα. Γιατί δεν υπήρχε από την άλλη μεριά το ίδιο; Γιατί δεν γίνεται και από την άλλη πλευρά το ίδιο;

ΠΑΠΠΑΣ: Οι άλλοι δεν κάνανε καμία κίνηση να απαντήσουν τίποτα;

ΜΙΩΝΗΣ: Τίποτα. Αυτό που κάνανε, μετά που βρεθήκαμε, μια βδομάδα μετά πήγαν στον Φαλτσιάνι, ένα μήνα μετά κάνανε ντους στους γονείς μου και μετά έδωσε εντολή ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος στο ΚΕΦΟΜΕΠ να μου κάνουν έλεγχο, το οποίο, εγώ είμαι κάτοικος εξωτερικού και πολίτης εσωτερικού, δηλαδή δεν υπάρχει έλεγχος. Έτσι, δηλαδή είναι μαλακία, πώς το λένε; Είναι μόνο αν είμαι targeted όπως κάνανε στο Μεταξά που χωρίς να χρωστάει τίποτα του βάλανε κάτι για να τον γαμήσουνε.

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι, ναι.

ΜΙΩΝΗΣ:  Μόνο άμα είναι targeted να μου κάνουν  το ίδιο. Εντάξει, εγώ βέβαια θα αντιδράσω, αλλά δεν θέλω, ρε παιδί μου. Εγώ θέλω τη ζωή μου πίσω! Κατάλαβες; Δεν θέλω ούτε να αντιδράσω, ούτε να τσακωθώ.

ΠΑΠΠΑΣ: Καταλαβαίνω.

ΜΙΩΝΗΣ:  Τι θέλω εγώ να κάνω; Τον Βγενόπουλο;

ΠΑΠΠΑΣ: Καλά, αυτό άστο, έχει ξεφύγει!

ΜΙΩΝΗΣ. Όχι, θέλω να σου πω ότι…. Με έχεις κόψει και εσύ και ο Γιώργος, ας πούμε. Εγώ θέλω την ησυχία μου. Αυτό θέλω. Δεν θέλω ούτε να κάνω μούρη, ούτε να κάνω τσαμπουκά, ούτε τίποτα. Θα το κάνω μόνο αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αλλά με πιέζουνε, κατάλαβες; Με πιέζουνε,  με πιέζουνε,  με πιέζουνε… Οπότε τι να κάνω εγώ; Δηλαδή…

ΠΑΠΠΑΣ: Εγώ σου είπα τι θα κάνω. Θα ζητήσω από τον Παπαγγελόπουλο να μου φέρει την ίδια την τύπισσα και θα της πω ανοιχτά περί τίνος πρόκειται. Θα της πω «κορίτσι μου, έχεις καταλάβει τι πας να κάνεις».

ΜΙΩΝΗΣ: Αυτή είπε του Γιώργου, όταν ο Γιώργος έκανε μια συζήτηση πριν από καιρό, που της είπε «ρε παιδιά, εδώ πέρα…», πριν πάτε κάτω στο Ισραήλ τον Ιανουάριο, της είπε «ρε παιδιά κοιτάξτε να δέιτε, εδώ πέρα δεν έχουμε και τίποτα ουσιαστικά», έτσι…

ΠΑΠΠΑΣ: Υπάρχει ένα θέμα διακρατικών σχέσεων.

ΜΙΩΝΗΣ: Ναι, αλλά άμα πάει τώρα κάτω ο Πρόεδρος και του πει ο άλλος «επ τι γίνεται»; Και η Τουλουπάκη λέει «τι με νοιάζει;». Οι άλλοι είπανε «εντάξει, τι να κάνουμε… θα στεναχωρηθούμε αλλά τι να κάνουμε…» και είπε η Τουλουπάκη «εμένα τι με νοιάζει»; Είναι μουτζαχεντίν του Παπαγγελόπουλου η  Τουλουπάκη. Κι εγώ θέλω ρε παιδί μου, δεν με ενδιαφέρει να συνεχίσω. Να τους τραβήξω τις μηνύσεις, να μην τους κάνω την καινούρια μήνυση, δεν με νοιάζει… Το θέμα είναι να τελειώνει. Ήμουν τώρα στη Γενεύη, είναι έτοιμος να αυτοκτονήσει ο Άγγελος! Πραγματικά δηλαδή. Δεν γίνεται! Ήταν τελείως χάλια, ήταν τελείως αλλά τελείως χάλια , πώς το λένε, λιώμα! Και μου λέει «δεν ξέρω πόσο θα αντέξω». Δεν γίνεται αυτό! Είναι απάνθρωπο! Και αυτό το έχει καταλάβει ο Γιώργος, ότι είναι μαλακία. Τι κάνουν δηλαδή; Τι κάνουν; Είναι τόσο καταφανές ας πούμε αυτό το οποίο συμβαίνει… δηλαδή… πραγματικά, εγώ θεωρώ ότι αυτός ο τύπος σας εκθέτει πάρα πολύ. Δηλαδή… και ειδικά άμα συνεχίσει… γιατί εγώ τώρα ας πούμε τι να κάνω, υποχρεωτικά προσέλαβα τον Luis Ocampo, τον πρόεδρο του International Criminal Court, να έρθει στην Ελλάδα για να κάνει audit. Δηλαδή να κάνει audit όλο μου το business activity και μετά να έρθει στην Ελλάδα να ζητήσει συνάντηση με τον Παπαγγελλόπουλο και τους εισαγγελείς και να κάνει audit αυτό το πράγμα. Ο πρόεδρος του International Criminal Court! Και να βγάλει report μετά, έτσι; Έτσι ώστε άμα βγάλουν καμιά βλακεία, με αυτό το report θα το κινήσουμε internationally. Αλλά αυτό θα είναι το ρεζίλι για την Ελλάδα, γιατί μετά θα κάνει report αντίστροφο για το πώς φτάσαμε έτσι; πως κυνηγάτε εμένα και γιατί. Θα κοστίσει ένα κάρο λεφτά, εκατοντάδες χιλιάδες, φαντάζεσαι… Αλλά τι επιλογή έχω; Να τους αφήσω να με γαμήσουν;

ΠΑΠΠΑΣ: Όχι, όχι.

ΜΙΩΝΗΣ: Δεν θα τους αφήσω να με γαμήσουν.

ΠΑΠΠΑΣ: Όχι, όχι. Κάτσε… Τι θέλεις;

ΜΙΩΝΗΣ: Μια πορτοκαλάδα. Πάμε να πάρουμε μαζί αν είναι.

ΠΑΠΠΑΣ: Κάτσε κάτω ρε…

ΜΙΩΝΗΣ: Αυτό είναι τρελό. Να μπούνε στους γονείς μου!

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι, ναι.

ΜΙΩΝΗΣ: Εμφανίζεται στα Πάναμα papers ο αδερφός μου σε εταιρεία δικιά μου. Ο αδερφός μου είναι ποιητής. Δηλαδή ο αδερφός μου είναι πραγματικά ποιητής. Δηλαδή γράφει ποιήματα και τέτοια. Δηλαδή είναι…

ΠΑΠΠΑΣ: Είναι άλλο πράγμα!

ΜΙΩΝΗΣ: Είναι αούα! Είναι αλλού! Δεν ξέρει τι σημαίνει εταιρεία!

ΠΑΠΠΑΣ: Δεν ξέρει τι σημαίνει εταιρεία; (γέλια)

ΜΙΩΝΗΣ: Είναι αυτή η φάση, ναι! Εντάξει, εγώ ό,τι θέλω κάνω με την περιουσία μου. Εγώ ήμουν άρρωστος , είχα εταιρεία που ήταν ο nominee ο αδερφός μου, άμα πεθάνω είναι εύκολο ας πούμε… Εντάξει; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Και το ένα μετά το άλλο! Να μου δείξουν ας πούμε ότι στα αρχίδια τους. Ξέρεις, ντου, έλεγχο… για να δείξουν ότι… σαν επίδειξη δύναμης δηλαδή.

ΠΑΠΠΑΣ: Καταλαβαίνω, καταλαβαίνω.

ΜΙΩΝΗΣ: Αλλά αυτό είναι τρελό γιατί αυτός είναι τελείως μαζί τους! Δηλαδή είναι τελείως, είναι μαφιόζος!

ΠΑΠΠΑΣ: Ο Παπαγγελόπουλος;

ΜΙΩΝΗΣ: Ναι, ρε και μπορεί να σας κάνει τη δουλειά σας σε άλλα πράγματα που να χρειάζεται ένας τέτοιος, εγώ δε λέω πως όχι, whatever, εσείς ξέρετε τη δουλειά σας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση με γαμεί τρελά, σε σημείο που εγώ θα έπρεπε να αντιδράσω. Δεν γίνεται! Και δεν θέλω, μα με βλέπεις πως κρατιέμαι.

ΠΑΠΠΑΣ: Η διαδικασία αυτή το audit τι είναι;

ΜΙΩΝΗΣ: Κάνει ένα audit όλο μου το business activity, κάνει audit σε εμένα και θα βγάλει ένα report, το οποίο θα λέει αν τα activities μου ήταν εντάξει, δεν ήταν εντάξει κτλ. Όλα, τα πάντα κοιτάει. Tax, activities, τα background checks…

ΠΑΠΠΑΣ: Λογαριασμούς…

ΜΙΩΝΗΣ: Τα πάντα, τα πάντα, τα πάντα! Και βγάζει ένα report, το οποίο report, εγώ πιστεύω θα λέει, είναι independent αυτός, είναι του International Criminal Court, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα λέει ότι είμαι πεντακάθαρος, γιατί είμαι πεντακάθαρος. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα λέει κάτι άλλο. Αν αυτοί, λοιπόν, μου κάνουν οτιδήποτε, με αυτό το report… και παίρνουν οι Αμερικάνοι και το Ισραήλ αλλά και οι Αμερικάνοι, το World Jewish Congress. Δηλαδή μπαίνουν και οι Αμερικάνοι μέσα όπου εκεί έχω τον Dershowitz σου είπα.

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι, ναι, ναι…

ΜΙΩΝΗΣ:  Ο Dershowitz έχει κάνει immobilize το αμερικάνικο κομμάτι και αυτό το report, που ο Ocampo δεν είναι Εβραίος, θα βγουν και θα κατηγορήσουν την Ελλάδα για αντισημιτισμό. Εμένα μου είπαν ευθέως «εσύ κουβέντα για αντισημιτισμό», μου είπαν από την Αμερική. Εμείς! Εδώ!

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι, ναι, ναι.

ΜΙΩΝΗΣ:  Και μετά, αν το κάνουνε, θα κάνει το αντίθετο audit… αυτοί πως κάνανε conduct το investigation και γιατί, για τα ψέματα του Φαλτσιάνι, που θα τον πάω τώρα για ψευδορκία; Και με τα ψέμματα του Φιλιππάκη; Οπότε, μετά, θα βγάλει τον Υπουργό που συνεργάζεται με τους νεοναζί, οι εισαγγελείς και αυτοί μέσα, ότι όλο το σύστημα είναι αντισημιτικό και από εκεί και πέρα ό,τι γίνει! Έτσι; Ό,τι γίνει! Γιατί αυτοί θέλουν να κάνουν αυτό που έκαναν στον Μεταξά. Δηλαδή να μου βγάλουν ένταλμα και να με γαμήσουνε. Δεν υπάρχει περίπτωση… Εγώ δεν θα δεχτώ ούτε δίωξη γι’ αυτό το πράγμα του Παπασταύρου, που θέλουν να πουν ότι δώσαμε ψεύτικο τέτοιο… δεν δώσαμε ψεύτικο.

ΠΑΠΠΑΣ: Τι λένε; Τι ψεύτικο;

ΜΙΩΝΗΣ: Τι έγινε τώρα; Τι λένε για τον Παπασταύρου, τώρα που τον έχουν καλέσει σε δίκη και εμένα; Ότι μας κάνουν κακουργηματική δίωξη για χρήση πλαστού εγγράφου ξέρω εγώ, ή οτιδήποτε. Το οποίο όμως… Φταίει και ο Αλέξης. Γιατί είπε στη Βουλή ότι πήγε να καλύψει τα ίχνη του και τα λοιπά… να πήγε να καλύψει ξέρω εγώ ψέμματα. Τα είδε ο Γιώργος, τα e-mails>, τα χαρτιά και τα λοιπά, τα είδε. Ο Γιώργος μου είπε επί λέξει «και ο Ποπάυ να την καταδικάσει αυτή την υπόθεση», λέει, δεν μπορείτε να καταδικαστείτε». Μου λέει «είναι γελοία, γελοία». Λοιπόν και θέλουν να κάνουν αυτό το πράγμα το ίδιο. Θέλουν με οποιονδήποτε τρόπο να μου κάνουν δίωξη πριν από τις δίκες, να τα αξιοποιήσουν  αυτοί. Δηλαδή, ξέρεις, να μου βγάλουν κάποιο ένταλμα που θα είναι για να με γαμήσουνε, να μην μπορώ να ταξιδέψω.

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι, ναι.

ΜΙΩΝΗΣ:  Αλλά κι εγώ τι θα κάνω; Αλλά τι θα κάνω εγώ τότε;

ΠΑΠΠΑΣ: Δεν θα φτάσουμε εκεί ρε, σταμάτα.

ΜΙΩΝΗΣ:  Δεν θα φτάσουμε, αλλά… ποτέ δεν φτάνουμε και … ντου στο σπίτι μου ο ένας… Δεν κάνω τίποτε άλλο πλέον στη ζωή μου. Ασχολούμαι μόνο με αυτό! Είναι τρελό, ρε Νίκο! Δηλαδή, και να πεις ότι υπήρχε, και αυτό λέει και ο Γιώργος, να υπήρχε ένα στοιχείο! Ο Γιώργος μου λέει «του ζητάω εδώ και 8 μήνες, από όταν σε γνώρισα, ένα στοιχείο, ένα», μου λέει ο Γιώργος «σε αισθάνομαι, μου λέει, σαν φίλο μου τώρα, αλλά άμα μου έρθει στοιχείο και δω ότι με δουλεύεις, θα σε γαμήσω». Του λέω «legit».

ΠΑΠΠΑΣ: Αντρίκια.

ΜΙΩΝΗΣ:  Του λέω, γιατί δεν μπορώ να σε δουλεύω τόσους μήνες και να σε κοιτάω στα μάτια. Legit.  Αλλά μου λέει «ούτε ένα στοιχείο». Τίποτα! Τίποτα! Έχει τρελαθεί ο ίδιος. Έχει τρελαθεί ο ίδιος. Τον Γιώργο παίρνεις; Τον Γιώργο τον αφήνεις απ’ έξω απ’ όλα.

ΠΑΠΠΑΣ:. Ε;

ΜΙΩΝΗΣ: Τον Γιώργο, επειδή ξέρουν ότι μιλάμε, τον έχουν αφήσει στην απέξω απ’ όλα, τον κρατάνε απ’ έξω. Δεν του λένε τίποτα. Και μου λέει ότι «στην επιτροπή στη Βουλή με τον Βορίδη, φιλιά και αγκαλιές ο Παπαγγελόπουλος».

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι;

ΜΙΩΝΗΣ: Αγκαλιές και φιλιά! Είχαν τρελαθεί οι βουλευτές που τον βλέπανε. Τον βλέπει ως φασίστα.

ΠΑΠΠΑΣ: Του έστειλα και μήνυμα, εντάξει.

ΜΙΩΝΗΣ:  Έχεις το δεύτερο;

ΠΑΠΠΑΣ: Ε;

ΜΙΩΝΗΣ:  Έχει και το άλλο. Μετά τη συνάντηση που είχατε στο γραφείο σας, που ήταν όλοι, του είπε ο Γιάννης να μη μου ξαναμιλήσει στο τηλέφωνο γιατί φοβάται τον Παπαγγελόπουλο ότι τον παρακολουθεί.

ΠΑΠΠΑΣ: Τον;

ΜΙΩΝΗΣ: Φοβάται τον Παπαγγελόπουλο ότι παρακολουθεί τον Γιώργο.

ΠΑΠΠΑΣ: Ο Παπαγγελόπουλος δεν έχει τέτοιο θέμα.

ΜΙΩΝΗΣ: Ναι αλλά έχει ο Καμμένος.

ΠΑΠΠΑΣ: Ε…

ΜΙΩΝΗΣ: Ε, είναι μαζί αυτοί. Τώρα που άλλαξε ο Υπουργός Αμύνης στο Ισραήλ, θα σου πω εγώ…

ΠΑΠΠΑΣ: Ποιος πήγε;

ΜΙΩΝΗΣ:  Ο Λίμπερμαν.

ΠΑΠΠΑΣ: Α, αυτός είναι και μισός Ρώσος, δεν είναι;

ΜΙΩΝΗΣ:  Ολόκληρος Ρώσος, όχι μισός, ολόκληρος. Εντάξει, πολιτικά, εγώ δεν συμφωνώ καθόλου, όπως καταλαβαίνεις, αλλά από την άλλη μεριά, για μένα με εξυπηρετεί πολύ.

ΠΑΠΠΑΣ: Εκλογές πότε έχει;

ΜΙΩΝΗΣ:  Α, αργούν αυτά.

ΠΑΠΠΑΣ: Οπότε είναι Μπίμπη στάνταρντ άσσος ε;

ΜΙΩΝΗΣ: Ναι, γάμησέ τα. Έχει άλλο ένα ο Γιώργος.

ΠΑΠΠΑΣ: Πως είναι τώρα η εσωτερική κατάσταση;

ΜΙΩΝΗΣ: Τώρα έγινε μία, ένα καινούργιο coalition, το οποίο είναι άρα πολύ δεξιό.

ΠΑΠΠΑΣ: Αντι-αραβικό και τα λοιπά, ας πούμε.

ΜΙΩΝΗΣ: Από τον Γιώργο… Γιατί τα Σαββατοκύριακα ο γιος του παίζει με το κινητό του. Μάλαμα παιδί! Μάλαμα, μάλαμα!

ΠΑΠΠΑΣ: Ο Γιώργος;

ΜΙΩΝΗΣ: Ναι.

ΠΑΠΠΑΣ: Και δουλευταράς.

ΜΙΩΝΗΣ: Το διάβασες; Αυτοί αισθάνονται πολύ δυνατοί λόγω Καμμένου. Ο Καμμένος τους δίνει κάλυψη.

ΠΑΠΠΑΣ: (συνομιλία στο τηλέφωνο: «Έλα ρε. Σου έστειλα ένα Viber για δες το») Εγώ, λοιπόν, θα κοιτάξω να αναζωογονήσω τη διαδικασία, η οποία…

ΜΙΩΝΗΣ: Εγώ θέλω να το κλείσω, δε με νοιάζει

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι ρε, κατάλαβα…

ΜΙΩΝΗΣ: Τα τραβάω όλα. Απλώς θέλω να τελειώνω. Δε θέλω να τους ξέρω, δεν θέλω να με ξέρουνε. Εντάξει; Να ξεχάσουν ότι με γνωρίσανε, να ξεχάσω ότι τους γνώρισα. Αλλά πρέπει να τελειώσουνε τα πάντα. Δεν μπορώ να έχω τον Άγγελο, να πούμε, σε κατάσταση υστερίας. Δεν γίνεται! Δεν γίνεται! Ούτε να έχω τον έλεγχο για τον αδερφό μου, πάνε να γαμήσουν τον αδερφό μου για τα Πάναμα papers για να χτυπήσουν εμένα.

ΠΑΠΠΑΣ: Για να χτυπήσουν εσένα.

ΜΙΩΝΗΣ: Θα αφήσω εγώ τον αδερφό μου να γαμηθεί; Όχι! Αν με πιέσεις και πάρα πολύ θα σου πω «ρε φίλε, άντε γαμήσου». Εγώ το έχω παίξει super διπλωματικά, super διπλωματικά, έχω και τον φόβο μην έρθει ο Βορίδης από την άλλη μεριά, κατάλαβες;

ΠΑΠΠΑΣ: Αν αυτό φοβάσαι, μη φοβάσαι. Δεν έρχεται ούτε με σφαίρες!

ΜΙΩΝΗΣ: Δεν ξέρω…

ΠΑΠΠΑΣ: Βγάλανε για αριστερή παρένθεση.

ΜΙΩΝΗΣ: Καλά εσείς δεν πέφτετε ακόμα, για 2 χρόνια είστε κύριοι.

ΠΑΠΠΑΣ: Τώρα που θα κλείσει το πακέτο; Μα δεν έχει story telling η ΝΔ. Είναι στρατηγικό το πρόβλημα, δεν είναι… ξέρω εγώ…

ΜΙΩΝΗΣ: Το ξέρω, το βλέπω. Άσε δε που είναι ένα μπασταρδεμένο κόμμα, τελείως. Το κέντρο το έχουνε χάσει. αν φωνάξετε την Τουλουπάκη; Τι; Τι σου λέει;

ΠΑΠΠΑΣ: (προφανώς διαβάζει μήνυμα στο κινητό:) «Είναι τρελή», λέει, «έχει πάρει απόφαση να πληρώσει και να κλείσει φορολογικά το μήνυμα». Δεν ξέρω τι θέλουν  να κάνουν οι εισαγγελείς, νομίζω δεν κάνουν πίσω. «Τι εννοείς δεν ξέρεις τι θέλουν να κάνουν οι εισαγγελείς;» του λέω. «Θα πρέπει να αναλάβει ο Μίμης αλλά δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ζεστός. Μήπως θέλει να το τραβήξουμε παραπάνω».

ΜΙΩΝΗΣ: Είναι μαζί τους, είναι… είναι… δεν παίζει με εσάς, παίζει με αυτούς.

ΠΑΠΠΑΣ: (προφανώς διαβάζει μήνυμα στο κινητό:) «Τα περί εγκληματικής οργάνωσης είναι αστεία νομικά και είναι το τελευταίο μέσο που θα προτιμήσει αν δεν δώσει κανένα στοιχείο για τον άλλον».

ΜΙΩΝΗΣ: Τα ξέρω, δε σας έχω παραμυθιάσει. Από την αρχή σας το λέω! Σας τα έχω πει όλα! Αν έφτασε ο Αλέξης να του πει μπροστά σε όλους και αυτός να συνεχίζει να τον γράφει στα αρχίδια του, είναι πρόβλημα. Δηλαδή… Κοίτα, τώρα πληρώνω… Σήμερα, πήγα πάλι στον δικηγόρο να πληρώσω το άλλο, το υπόλοιπο του Παπασταύρου, έτσι; Λοιπόν, εντάξει, από εκεί και πέρα θα έχω πληρώσει…

ΠΑΠΠΑΣ: Τι έχεις πληρώσει μέχρι στιγμής;

ΜΙΩΝΗΣ: 2.700.000! Και τώρα μου ήρθε το άλλο 1.700.000 το οποίο 1.400.000 είναι το δικό μου, θα δώσουνε όμως τα μισά, γιατί είναι του πατέρα του, οπότε έχει πεθάνει ο πατέρας του και δεν υπάρχει ποινικό. Οπότε είναι άλλα 700.000. Του έχω δώσει ήδη 3.400.000 ήδη, έτσι; Να μην κάνουμε φασαρία για αυτό, να πάω στα δικαστήρια να το πάρω όποτε το πάρω πίσω; Να δώσει και ο Άγγελος…

ΠΑΠΠΑΣ: (προφανώς διαβάζει μήνυμα στο κινητό:) «Για να έχω μια εικόνα θα πρέπει να έχουμε τη δικογραφία. Να δώσουν σε εμένα και τον Μιχάλη το φάκελο να μας εξηγήσουν. Από αυτά που έχω μέχρι τώρα, δημοσιεύματα για αυτά που μου έχει δώσει ο Σάμπυ, δεν μου στέκει η εγκληματική οργάνωση με την καμία! Ο καπιταλισμός δεν είναι ποινικό αδίκημα» (γέλια).

ΜΙΩΝΗΣ: Να δώσει και 3-4 ο Μεταξάς.

ΠΑΠΠΑΣ: Και να τελειώνει η υπόθεση.

ΜΙΩΝΗΣ: Και να τελειώνει η υπόθεση.

ΠΑΠΠΑΣ: Να έχουμε να λέμε εμείς ότι πληρώσαμε και αυτά και τα λοιπά…

ΜΙΩΝΗΣ: Ωραία, και να τραβήξω εγώ τις μηνύσεις και να τελειώνουμε, έτσι;
Αλλά εμένα με τρελαίνει!

ΠΑΠΠΑΣ: Όχι, γιατί σε αυτή την περίπτωση είμαστε κι εμείς πολιτικά εντελώς καλυμμένοι. Eντάξει! Πιάστηκε πρόστιμο! Εγκληματική οργάνωση τώρα; (γέλια) Τι κάνετε, τι επαγγελλόστασταν, τι ακριβώς εμπορευόσασταν;

ΜΙΩΝΗΣ: Όχι, δεν κατάλαβες. Δεν είχαμε καμία επαφή με την Ελλάδα, δεν είχαμε Έλληνες πελάτες, το καταλαβαίνεις; Δηλαδή…

ΠΑΠΠΑΣ: (προφανώς διαβάζει μήνυμα στο κινητό) «Μου λείπουν πολλά κομμάτια και με κρατάει ο Μίμης εντελώς απ’ έξω. Είχαν έρθει και Αμερικάνοι πράκτορες και δε με άφησαν καν να μπω στο meeting».

ΜΙΩΝΗΣ: Αυτό που σου έχω πει, είχαν φέρει Αμερικάνους. Φώναξε αυτή τους Αμερικάνους.

ΠΑΠΠΑΣ: Έρχεται μια μέρα και μου λέει ο Βασιλειάδης «ψάχνει το FBI», του λέω «Γιωργάκη, μήπως φωνάξανε αυτοί το FBI και βγαίνουνε και λένε ότι τον Μιώνη τον κυνηγάνε οι Αμερικάνοι;».

MΙΩΝΗΣ: Αυτό κάνανε. Φώναξαν το FBI΄ λέγοντάς τους ότι για τον Μεταξά που είναι φοροφυγάς και money launderer και τον κυνηγάμε και έχει ένταλμα έχει δώσει δάνειο γι’ αυτά τα κτίρια στη Νέα Υόρκη. Γιατί εγώ είχα πάρει δάνειο από τον Άγγελο για τα κτίρια, γιατί τότε οι τράπεζες δεν δίνανε. Τώρα… Μετά πήρα από την τράπεζα και τα έχω επιστρέψει στον Άγγελο, έτσι; Λοιπόν, οπότε, με το τέτοιο ότι αυτός έχει δώσει δάνειο σε μένα, και τον κυνηγάμε είναι φοροφυγάς, money launderer, φωνάξαν τους Αμερικάνους ότι κάνουμε money laundering μέσω real estate Αμερικής. Μα τι να κάνουμε ρε παιδιά, τα λεφτά μας τα βγάλαμε νόμιμα, πουλήσαμε μια εταιρεία και πήραμε ένα κάρο λεφτά. Το γραφαν όλες οι εφημερίδες. Σε τράπεζα πουλήσαμε, δεν πουλήσαμε σε drug dealer, στον Εσκομπάς. Δηλαδή τι money laundering να κάνουμε; Τα άσπρα λεφτά να τα κάνουμε μαύρα; Μα τί είμαστε; Ηλίθιοι;

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι. Σε ποια τράπεζα;

ΜΙΩΝΗΣ: Στην EFG, του Λάτση στην Ελβετική. Τη listed στην Ελβετία, έτσι;Περάσαμε από approval του Swiss Banking Commission.

ΠΑΠΠΑΣ: (προφανώς διαβάζει μήνυμα στο κινητό) «Θέλω πολιτική απόφαση και πίεση του Μίμη να κλείσει το θέμα».

ΜΙΩΝΗΣ: Ναι, αλλά αφού πριν από 3 εβδομάδες δεν κάνατε αυτή τη συνάντηση που είπε ο Αλέξης να κλείσει; Πώς είναι δυνατόν να τον γράφει στα αρχίδια του; Πώς είναι δυνατόν; Δηλαδή από κάπου αισθάνεται ότι έχει δύναμη. Και χωρίς στοιχεία κιόλας! Έτσι; Δεν είναι να πεις ότι του λέτε «κλείσε μια υπόθεση που είναι κάποια λαμόγια τα οποία για κάποιο λόγο θέλουμε να κλείσουμε». Έστω και για διακρατικούς… αν είναι λαμόγια…

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι, ναι, ναι…

ΜΙΩΝΗΣ: Είναι κάτι πασιφανές, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο έτσι; Ο ίδιος έρχεται και μου λέει να κρατήσω τη μήνυσή μου και να δώσω λεφτά στον Φιλιππάκη. Δηλαδή, υπουτγός διαφθοράς είναι αυτός ή αρχιμανδρίτης της διαφθοράς; Δηλαδή τρελαίνομαι. Εκτός. Εκτός αν τη φωνάξετε πάλι με τον Αλέξη, αυτόν και την Τουλουπάκη.

ΠΑΠΠΑΣ: Την Τουλουπάκη θα τη δει ο Αλέξης; Είσαι καλά;

ΜΙΩΝΗΣ: Εντάξει αλλά αυτοί μας γαμούν. Αφού τον έχει δει, του τα έχει πει, δεν σταματάει. Τον Γιώργο τον γράφουνε στα αρχίδια τους τελείως, δεν του λένε καν κιόλας τίποτα, δεν του δίνουν καν τη δικογραφία. Ούτε καν τη δικογραφία δεν μπορεί να πάρει. Γιατί δεν υπάρχει, είναι μια μαλακία.

ΠΑΠΠΑΣ: Εντάξει αυτό θα το ζητήσω εγώ.

ΜΙΩΝΗΣ: Βέβαια, με αυτό το ψέμα ότι του Λαναρά η εταιρεία είναι δικιά μας. Είναι τρελό. Τα τελευταία 10 χρόνια τον Λαναρά τον είδα σε έναν γάμο έτσι; Δηλαδή…

ΠΑΠΠΑΣ: Μισό λεπτό… Άρα είναι δικογραφία…

ΜΙΩΝΗΣ: Δικογραφίες!

ΠΑΠΠΑΣ: Τι εννοείς;

ΜΙΩΝΗΣ: Εγκληματική οργάνωση, Panama Papers για τον αδερφό μου, αυτό για τον Σταύρο ότι δώσαμε πλαστά τέτοια… Καλά, αυτό το έχουμε. Το έχουμε μέσω Σταύρου. Και ξέρεις, εγώ δεν έχω βάλει δικηγόρο καθόλου. Τους λέω «είμαι κάτοικος Ισραήλ, κάντε δικαστική συνδρομή, δεν μου έχετε δώσει καν κλήση». Δεν μου έχουν δώσει καν κλήση και τα έχουν πάρει στο κρανίο, έτσι… Μας έχουν πεθάνει στο complain στο Ισραήλ. Θα κάνω complain στην αστυνομία για να πάει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Και θα κάνω complain επίσημο. Για να είμαι καλυμμένος. Γιατί αν εμένα μου βγει ένα ένταλμα, θα βάλω το Υπουργείο Δικαιοσύνης να πάει συτό στη Europol και Interpol να το σταματήσει. Αλλά μετά θα γίνει πόλεμος. Θα πάμε για πόλεμο δηλαδή. Που κανείς δεν τον θέλει, αλλά αυτοί τον δημιουργούνε. Ο Γιάννης μου είχε πει ότι και αυτός είναι αντισημίτης και δεν θέλει καλές σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, έτσι μου είχε πει ο Γιάννης.

ΠΑΠΠΑΣ: Ο Γιάννης ο;

ΜΙΩΝΗΣ: Ρουμπάτης.

ΠΑΠΠΑΣ: Για τον Παπαγγελό;

ΜΙΩΝΗΣ: Ναι. Μου το είχε πει την πρώτη φορά που τον είδα.

ΠΑΠΠΑΣ: Εντάξει αυτοί έχουν και μια αιώνια…

ΜΙΩΝΗΣ: Εντάξει, αλλά τώρα ο Γιάννης είναι πολύ πιο…

ΠΑΠΠΑΣ: Gentleman.

ΜΙΩΝΗΣ: Τώρα δεν έχει καμία… εντάξει…

ΠΑΠΠΑΣ: Ο Γιάννης είναι, αγόρι μου, δολοφόνος με αγγελικό πρόσωπο. Μην έχεις αμφιβολίες. Είναι δηλαδή…

ΜΙΩΝΗΣ: Ξέρω πόσο έξυπνος είναι ο Γιάννης.

ΠΑΠΠΑΣ: Κοίταξε, ο Γιάννης τι μας έχει δώσει. Ο Γιάννης επειδή είναι άνθρωπος καλλιεργημένος με ένα εκτόπισμα, σου δίνει credit, που είναι ένας άνθρωπος στις υπηρεσίες σου, ένας άνθρωπος με σπουδές, με παρουσία.

ΜΙΩΝΗΣ: Έχει κάνει πάρα πολύ καλή εντύπωση κάτω, το ξέρω σίγουρα.

ΠΑΠΠΑΣ: Δηλαδή δεν είναι να πεις ότι βάλαμε έναν κατσαπλιά επειδή είναι κολλητάρι μας και τον βάζουμε να καλωδιώνει τους πολιτικούς αντιπάλους και… Τι έκανε ο άλλος, έβαλε ρε μαλάκα δηλαδή αρχηγό της ΕΥΠ έναν από την Καλαμάτα.

ΜΙΩΝΗΣ: Και του ΣΔΟΕ και του απ’ όλα.

ΠΑΠΠΑΣ: Όλα Καλαντιανά (γέλια)… Α, ξέρεις τι, ο Μουσάς, αυτός της τράπεζας Αττικής, έχει γίνει από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

ΜΙΩΝΗΣ: Αφού είναι για φυλακή αυτός.

ΠΑΠΠΑΣ: Έλεγχος… Άκου τώρα! Δεν κατάλαβες! Ήταν δίπλα στη Σαβαίδου αγόρι μου, ήταν δίπλα στον εκβιαστικό μηχανισμό, κατάλαβες, που είχε στήσει ο Σαμαράς.

ΜΙΩΝΗΣ: Να σου πω κάτι, να σου πω, επειδή προσπάθησα να λύσω το θέμα του Άγγελου κι’ όταν ήταν η Σαββαίδου και δεν τα κατάφερα, δεν θεωρώ ότι η Σαββαίδου ήταν εκβιάστρια.

ΠΑΠΠΑΣ: Όχι για την υπόθεσή σου. Αυτός ήταν τοποθετημένος εκεί από τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και μαζί με αυτούς που ήταν στο ΚΕΦΟΜΕΠ, επί Μασίνα, βάζανε στο στόχαστρο τον τάδε…

ΜΙΩΝΗΣ: Τον Μασίνα, όμως, τον πήρε κατευθείαν ο Παπαγγελόπουλος και έτσι ξεκίνησε ο έλεγχός μου. Δεν πήγε μέσω Αλεξιάδη. Πήρε ο Παπαγγελόπουλος ο ίδιος τηλέφωνο τον Μασίνα…

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι;

ΜΙΩΝΗΣ: Ναι, ο ίδιος για να μου ξεκινήσει τον έλεγχο. Σε εμένα! Κάτοικο εξωτερικού, πολίτη εξωτερικού… Δεν υπάρχει έλεγχος, έτσι, κανονικά. Δεν υπάρχει! Πώς το λένε! Δεν υπάρχει! ‘Ετσι… Δηλαδή, τον πήρε κατευθείαν ο Παπαγγελόπουλος τον Μασίνα τηλέφωνο. Χωρίς να περάσει από τον Αλεξιάδη, χωρίς να περάσει από το υπουργείο Οικονομικών, τίποτα. Καταλαβαίνεις; Φυσικά και τα ξέρω, έτσι; Δηλαδή, έχω intelligence. Τα ξέρω! Δηλαδή, αλλά σε κάποια στιγμή, τι θα κάνω;

ΠΑΠΠΑΣ: Αλάχου ακμπάρ.

ΜΙΩΝΗΣ: Τι να κάνω; Και τα λέω και στους δικούς μου. Τα ξέρουν όλα. Μου λένε και αυτοί πράγματα που εγώ δεν ξέρω. Τα ξέρουμε και έχουμε τρελαθεί. Γιατί; Για ποιον; Για μια μαλακία. Αφού έρχομαι και τους λέω “τα τραβάω όλα”. Τι λέω; Δεν τραβάω; Αφού προτείνω ειρήνη. Το θέμα ποιο είναι: Πως θα με γαμήσουνε; Αν είναι το θέμα πως θα με γαμήσουνε, να το ξέρω, να βγω κι εγώ έξω να πω για τον Παπαγγελόπουλο και τα λοιπά. Και όποιον πάρει ο χάρος. Αλλά γιατί να μπουν αυτά τα πράγματα στη ζωή μου; Γιατί; Το αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Μόνο σαν ύστατη γραμμή άμυνας το έχω αυτό το πράγμα. Δε θέλω. Εγώ έχω το κοριτσάκι μου στο Ισραήλ, το μωρό, ας πούμε, και πρέπει να ασχολούμαι με τους μαλάκες; Καθόλου!

ΠΑΠΠΑΣ: Βασικά από πού δουλεύεις; Από το Ισραήλ δουλεύεις εσύ τώρα;

ΜΙΩΝΗΣ: Από το Ισραήλ. Αφού στο Ισραήλ μένω, εκεί είναι και η κόρη μου, τα πάντα.

ΠΑΠΠΑΣ: Το Τελ Αβίβ έχει… ή είναι καινούρια πόλη;

ΜΙΩΝΗΣ: Υπήρχε η Γιάφο.

ΠΑΠΠΑΣ: Η Γιάφα.

ΜΙΩΝΗΣ: Η Τζάφα ναι. Αυτό υπήρχε.

ΠΑΠΠΑΣ: Λιμάνι;

ΜΙΩΝΗΣ: Λιμάνι, 400 χρόνια, και από εκεί όταν άρχισαν να έρχονται πολλοί Εβραίοι ξεκίνησαν και έφτιαξαν το Τελ Αβίβ. 120 ετών είναι το Τελ Αβίβ. Η δικιά μου γειτονιά που μένω είναι η πρώτη γειτονιά στο Τελ Αβίβ. Είναι η πιο κοντινή στη Τζάφα στη θάλασσα και είναι η πρώτη γειτονιά.

ΠΑΠΠΑΣ: Τι βλέπεις να γίνεται τώρα;

ΜΙΩΝΗΣ: Που;

ΠΑΠΠΑΣ: Εκεί, με το καινούριο coalition;

ΜΙΩΝΗΣ: Εντάξει, κοίτα, παραείναι δεξιό το coalition, αλλά εγώ τώρα τι να πω, αφού ο άλλος μου έχει σταθεί τόσο πολύ, κατάλαβες;

ΠΑΠΠΑΣ: Όχι τι να βγεις να πεις…

ΜΙΩΝΗΣ: Όχι, θέλω να σου πω…

ΠΑΠΠΑΣ: Εντάξει, να σου πω κάτι, το Ισραήλ είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ως χώρα δηλαδή, και στις διακρατικές σχέσεις, δηλαδή με την Ελλάδα πως μας αντιμετωπίζουνε, στα αρχίδια μου για το τι θα πεις για το Παλαιστινιακό. Εντάξει, δεν θα βγεις να πεις είστε εγκληματίες ξέρω γω και τα λοιπά. Τρία πράγματα μπορούμε να τα κάνουμε; Βγαίνουν λένε για τα δίκαια, ας πούμε, θέλουν την ειρήνη, την έτσι, την αλλιώς. Ενάντια στους εποικισμούς… τώρα δεν χτίζεται έτσι, ξέρεις, συνεργασία με τους δορυφόρους, μας έχει φλομώσει η Mossad στην πληροφορία με τις τελευταίες κινήσεις, όλα τα πάντα, αυτό είναι substance, δηλαδή.

ΜΙΩΝΗΣ: Και σου λένε οι άλλοι – αυτή είναι η θέση των άλλων έτσι; – «οι σχέσεις είναι άριστες, σιγά μην αυτή η ιστορία με τον Μιωνή είναι πρόβλημα».

ΠΑΠΠΑΣ: Δεν πάει έτσι.

ΜΙΩΝΗΣ: Όχι, όχι, έτσι λένε οι άλλοι.

ΠΑΠΠΑΣ: Δε με νοιάζει. Εγώ πρέπει να σου πω κάτι, διότι ο Μπίμπη του ζήτησε τρία πράγματα και ο Τσίπρας του τα έκανε, ο Τσίπρας του ζήτησε 4-5, ο Μπίμπη του τα έκανε αμέσως… Δεν γίνετια δουλειά… Δηλαδή αυτή η (κόκκινη γραμμή) ότι σηκώνει ένα τηλέφωνο και του μιλάει «τί γίνεται; πως πας;» αυτό πρέπει να διαφυλαχτεί. Πώς να το κάνουμε; Δεν είναι…

ΜΙΩΝΗΣ: Αυτοί λοιπόν πιστεύουνε ότι υπάρχει ένα story το οποίο εμείς το έχουμε δημιουργήσει.

ΠΑΠΠΑΣ: Όχι, όχι, όχι…. Δεν πιστεύουνε πλέον. Εγώ πήρα τον Φιλιππάκη και του είπα, του λέω «εντάξει», μου λέει «δεν νομίζω ότι ο Μιωνή έχει άκρες», του λέω «αγόρι μου», του λέω, «κοίτα με στα μάτια, δεν θα ήμουν εδώ να σου μιλάω για την υπόθεση αν δεν είχε». «Σκέψου», του λέω, «σε παρακαλώ».

ΜΙΩΝΗΣ: Εντάξει αλλά αυτοί θέλουν να σκέφτονται αυτά που θέλουν να σκέφτονται, κατάλαβες; Βλέπεις τι σου λέει… Ύστερα από όλα αυτά που σου λέει ο Γιώργος, ύστερα από όλα αυτά που έχουνε γίνει, με τους γονείς μου; Δεν γινόταν! Νάτσι! Αλλά αυτοί είναι και να δεις ότι θα γυρίσουν εναντίον.

ΠΑΠΠΑΣ: Εναντίον μας;

ΜΙΩΝΗΣ: Εναντίον σου!

ΠΑΠΠΑΣ: Απλά μην ανοίγεις τώρα… ο Παπαγγελόπουλος, εντάξει…

ΜΙΩΝΗΣ: Τι; Πώς τον διαβάζεις;

ΠΑΠΠΑΣ: Έχει τη δική του ατζέντα, και αυτό το σημείο το δικό σου… Μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… Ότι με τη δική του ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής [ακατάληπτο] Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!

ΜΙΩΝΗΣ: Βγάζουν λεφτά;

ΠΑΠΠΑΣ: Πολλά λεφτά, δε μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά!

ΜΙΩΝΗΣ: Ναι, ναι. Το έχω ακούσει κι εγώ αυτό.

ΠΑΠΠΑΣ: Μπράβο. Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το no go είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εκεί δεν είναι… Δεν υπάρχει δηλαδή έτερο… Μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες;

ΜΙΩΝΗΣ: Ναι, ναι καταλαβαίνω… Real politic λέγεται αυτό.

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες, ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!

ΜΙΩΝΗΣ: Ναι αλλά βλέπεις ότι το κάνει και δεν μασάει, δεν μασάει, δεν μασάει τον Αλέξη. Δηλαδή… Άρα, τι είναι; I am fucked; Και απλώς πρέπει να βγω πρώτος να πυροβολήσω πριν με πυροβολήσουν; Τι να κάνω; Τι να κάνω; Και δεν είναι… Είναι πολύ λεπτό κιόλας… γιατί εγώ δεν θέλω το publicity. Δεν θέλω, έτσι; Γιατί να βγω να μιλήσω Δεν θέλω. Μπορεί να τελειώνει αυτό το πράγμα να τελειώνουμε; Αυτό θέλω εγώ. Δε θέλω να τελειώσω επειδή βρήκα και μίλησα και…

ΠΑΠΠΑΣ: Να σου πω τώρα, νομικά πως είναι το πλαίσιο του να έρχεσαι εσύ στην Ελλάδα; Γιατί μου είπες ότι φοβάσαι τη σύλληψη;

ΜΙΩΝΗΣ: Καταρχήν, φοβάμαι. Να μην μου κάνουν κακό. Γιατί αυτός ο τύπος, ο Ασημακόπουλος, μου είχε πει ότι «πολύ χαλαρός είσαι που έρχεσαι χωρίς ασφάλεια και θα το κάνουν να μοιάζει τρομοκρατικό» και τα λοιπά. Κοίτα, όταν ξέρω τι γίνεται, ξέρω πόσο προσπαθείτε, και αμέσως μετά την προσπάθεια κάνουν ντου στο σπίτι των γονιών μου, μου κάνουν έλεγχο και όλα αυτά δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει… Αυτός ήταν πρόεδρος, ε, ήταν αρχηγός της ΕΥΠ πριν.

ΠΑΠΠΑΣ: Για λίγους μήνες.

ΜΙΩΝΗΣ: Λίγους μήνες, ξελίγους μήνες, εγώ τον είδα στα μάτια και είδα έναν κακό άνθρωπο, έτσι; Λοιπόν… Εγώ φοβάμαι, λοιπόν. Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο, έτσι, να κάνουν ντου στο σπίτι 80χρονων ανθρώπων, ας πούμε, δεν ξέρεις που μπορούν να φτάσουν, έχουνε μίσος εναντίον μου, οπότε εγώ φοβάμαι physically, έτσι; Κατά δεύτερον, εγώ τους έχω γράψει στα αρχίδια μου με αυτό το investigation που κάνουν για τον Σταύρο και έσω στείλει ένα γράμμα για δικαστική συνδρομή. Αυτοί έβγαλαν παράνομο ένταλμα στον Άγγελο λέγοντας ότι τον είδαν στην Ελλάδα και ετοιμάζεται να το σκάσει, ενώ ο Άγγελος ήταν στην Ελβετία. Έτσι! Παράνομα!

ΠΑΠΠΑΣ: Και τον είδαν;

ΜΙΩΝΗΣ: Ναι, τους πήρε τηλέφωνο υποτίθεται κάποιος και τους είπε…

ΠΑΠΠΑΣ: Ανώνυμο τηλεφώνημα ήταν αυτό;

ΜΙΩΝΗΣ: Όχι! Αυτοί λένε ότι ήταν ανώνυμο. Ήταν υπάλληλος που του έβαλε το πρόστιμο του Άγγελου, αυτή ήταν αυτή το έκανε, επειδή η Ελβετία παραπονέθηκε. Και είπε «τον είδαμε σήμερα το πρωί, μας υπέγραψε κάτι χαρτιά, τα παιδιά του να πάνε στο Αρσάκειο και ετοιμάζεται να τοπ σκάσει, σας λένε ψέματα οι δικηγόροι του». Τα παιδιά του Άγγελου δεν μιλάνε καν ελληνικά, 16 χρονών και 13, δε μιλάνε ελληνικά, είναι στη Γενεύη ο άνθρωπος, είχε να έρθει στην Ελλάδα 1,5 χρόνο. Ψέματα! Ψέματα! Και έχει international warrant ο Άγγελος τώρα, έτσι. Αυτοί δεν έχουν με τη νομιμότητα, δεν έχουν καμία σχέση. Είναι μαφιόζοι. Ο Παπαγγελόπουλος είναι μαφιόζος. Κάνουν ό,τι θέλουν! Με το letterhead το δικό του έφερε τους Αμερικάνους για να μας δημιουργήσει πρόβλημα στην Αμερική…

ΠΑΠΠΑΣ: Εκτός τον πανικό του Βασιλειάδη ότι οι Αμερικάνοι ήρθαν μόνοι τους, το FBI ψάχνει. Του λέω, μαλάκα δεν υπάρχει.

ΜΙΩΝΗΣ: Το ξέρω αυτό. Καταρχήν είναι πεντακάθαρα όλα στην Αμερική, όπως και παντού. Αλλά  στην Αμερική άμα πας να κάνεις κάτι που δεν είναι καθαρό…

ΠΑΠΠΑΣ: Με συγχωρείς, οι Αμερικάνοι αν έψαχναν θέμα δικό τους, θα περίμεναν την Τουλουπάκη να το ψάξει;

ΜΙΩΝΗΣ: Παιδί μου, δεν μας έχουν πλησιάσει εμάς, δεν μας έχουν ενοχλήσει. Τα κτήρια είναι managed από ένα management company που είναι στη Νέα Υόρκη, έτσι. Public information. Δεν έχουν πάει να ρωτήσουν τίποτα! Δεν μας έχουν ρωτήσει κάτι, έτσι. Το οποίο σημαίνει ότι θα το κοιτάξανε, θα είδαν ότι όλα είναι καλά, φαντάζομαι δηλαδή, και σου λέει μαλακία θα είναι αυτό, έτσι. Θέλω να μάθω αν μπορείς να με βοηθήσεις σ’ αυτό, τα ονόματα των Αμερικάνων που ήρθαν. Θέλω να μάθω τα ονόματα των Αμερικάνων γιατί αυτό θα με βοηθήσει πάρα πολύ. Γιατί ο Γιώργος δεν εχει καταφέρει να τα πάρει. Δεν τα έδωσαν στον Γιώργο, τα ψάχνει και αυτός. Ήταν ένας από την Πρεσβεία, ποιοι από το Department of Justice, ποιοι ήταν οι Αμερικάνοι αυτοί, για να μπορέσουμε να κάνουμε κατευθείαν επαφή εμείς και να το σκοτώσουμε από την άλλη μεριά. Γιατί αν δεν ξέρω, δεν μπορώ να πάω.

ΠΑΠΠΑΣ: Α παιδιά ποιος είχε…

ΜΙΩΝΗΣ: Ναι, δεν γίνεται αυτό, πρέπει να ξέρω ποιοι ήταν.

ΠΑΠΠΑΣ: Τα ονόματα των Αμερικάνων.

ΜΙΩΝΗΣ: Ναι, που ήρθανε.

ΠΑΠΠΑΣ: Δικογραφίες και Τουλούμπα.

ΜΙΩΝΗΣ: Και σου λέω θα έρθει στην Ελλάδα ο Ocampo να κάνει audit. Δηλαδή αν καταλάβουν αυτοί, ο Γιώργος κατάλαβε πολύ καλά περί τίνος πρόκειται, έτσι; Ο πρώην επικεφαλής του International Criminal Court να έρθει επειδή κάτι βρωμάει, ε, αν δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό, ας υποστούν τις συνέπειες. Τι να πω… Και δεν έχω καταλάβει τι θέλουνε ρε παιδί μου, τι θέλουν… να μου πουν τι θέλουν, να μου πουν τι θέλουν, να δω αν μπορώ να το κάνω. Δεν μας έδωσαν ποτέ ένα χαρτί να μας πουν τι θέλουνε. Να φοβάται τώρα όλη μου η οικογένεια να έρθει στην Ελλάδα; Η μητέρα μου να κλαίει και να μου λέει δε θέλω να ξαναγυρίσεις ποτέ στην Ελλάδα; 77 χρονών γυναίκα; Κάτσε ρε πούστη, εντάξει. Σε αριστερή κυβέρνηση κιόλας, έτσι;

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι, ναι…

ΜΙΩΝΗΣ: Τρελαίνεσαι. Δηλαδή, τρελαίνεσαι, έτσι, με οικογένεια, ας πούμε, με αριστερές ρίζες. Τρελαίνεται η οικογένεια! Δηλαδή σου λέει, τι…

ΠΑΠΠΑΣ: Έχουμε κάνει μια ωραία έκδοση, δεν ξέρω, στο είπα;

ΜΙΩΝΗΣ: Μου το είχες πει όταν την κάνατε.

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι, ναι την τελειώσαμε, βρήκα και το funding και θα πάμε στη Θεσσαλονίκη να την παρουσιάσουμε.

ΜΙΩΝΗΣ: Κάνε τους κανένα τέτοιο ρε συ… Κάνε τους καμιά κίνηση ματ. Κάνε με πρόξενο στο Ισραήλ. Κάντους κανένα τέτοιο τρελό. Να τα χάσουν. Honorary. Στην πρεσβεία, ναι honorary consul. Κάνε τους κανένα κουφό τέτοιο.

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι…

ΜΙΩΝΗΣ: Ότι λόγω σχέσεων και τα λοιπά. Ζητήθηκε και μπουμ! Τι θα κάνουνε; Θα κυνηγάνε τον πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ;

ΠΑΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει περίπτωση.

ΜΙΩΝΗΣ: Κάντους κάτι τέτοιο Δηλαδή, να πάνε να γαμηθούνε. Δηλαδή, από τη στιγμή που λες του Παπαγγελόπουλου και το γράφει στα αρχίδια του… Πλέον υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό σου για το τι παίζει; Καμία, έτσι. Λοιπόν, από τη στιγμή λοιπόν που το λες ότι το λέτε και το γράφει στα αρχίδια του, κάντου κάτι το οποίο να μην μπορεί να το υπερκεράσει, τι θα κάνει; Θα κυνηγάει τον πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ; Δεν γίνεται… Τον οποίο τον έχει διορίσει αυτή η κυβέρνηση; Δεν παίζει! Κι έτσι, τελειώνω με αυτούς και εγώ μπορώ ανοιχτά να σας βοηθήσω φοβερά. Και μπορώ, μπορώ… Δηλαδή, είναι μαλακία! Δηλαδή, ασχολούμαι με μαλακίες αντί να φέρω…

ΠΑΠΠΑΣ: Όχι, εγώ σκεφτόμουν πραγματικά αν είχες εσύ ασχοληθεί λίγο με το ταξίδι στο επενδυτικό κομμάτι, θα το είχαμε κάνει πύραυλο.

ΜΙΩΝΗΣ: Το ξέρω, το ξέρω, το ξέρω. Εγώ αυτή τη δουλειά μπορώ να την κάνω καλύτερα από όλους. Δηλαδή δεν υπάρχει! Γιατί έχω κατευθείαν access έτσι, κατευθείαν access! Αλλά ξέρεις…

ΠΑΠΠΑΣ: Μην ταράζεσαι ρε μαλάκα.

ΜΙΩΝΗΣ: Δε γίνεται να μην ταράζομαι ρε συ.

ΠΑΠΠΑΣ: Εντάξει, το καταλαβαίνω, το καταλαβαίνω…

ΜΙΩΝΗΣ: Έχω μεγάλους γονείς, έχω έναν αδερφό ο οποίος δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα με την οικογένειά του αυτή τη στιγμή γιατί φοβάται, έτσι δεν γίνεται να μην ταράζομαι. Έχω έναν κολλητό φίλο, συνέταιρο πρώην και τα λοιπά, ο οποίος μου λέει «δεν ξέρω πόσο θα αντέξω» και τον βλέπω ότι είναι σε κατάσταση τρελή, με 2 ψυχιάτρους και φάρμακα. Και ο Σταύρος το ίδιο με ψυχοφάρμακα. Όσο και αν τον μισείτε και τα λοιπά, άνθρωπος είναι κι αυτός.

ΠΑΠΠΑΣ: Δε μισούμε κανέναν, δε μισούμε κανέναν. Να βγει να μιλήσει.

ΜΙΩΝΗΣ: Να βγει να μιλήσει να πει τι ρε συ;

ΠΑΠΠΑΣ: Έλα ρε μαλάκα, να βγει…

ΜΙΩΝΗΣ: και τι να πει; Σίγουρα; Ο Σταύρος ξέρει πράγματα που δεν ξέρω εγώ; Έτσι; Για κάτσε δυο λεπτάκια. Αλλά να σου πω, εσύ θα έβγαινες ποτέ να μιλήσεις για τον Αλέξη;

ΠΑΠΠΑΣ: (μάλλον γνέφει υποδηλώνοντας άρνηση)

ΜΙΩΝΗΣ: Ε, πώς περιμένεις τώρα ο άλλος να βγει; Να είμαστε τώρα λογικοί. Δηλαδή θες να σου κάνουν το ίδιο πράγμα εσένα μεθαύριο; Ε δε λέει, δεν λέει.

ΠΑΠΠΑΣ: Και τη Μαρέβα. Και τη Μαρέβα.

ΜΙΩΝΗΣ: Τι;

ΠΑΠΠΑΣ: Και τη Μαρέβα.

ΜΙΩΝΗΣ: Και τι θες δηλαδή; Είναι κολλητή του φίλη η Μαρέβα. ‘Οταν πέθανε η γυναίκα του Σταύρου…

ΠΑΠΠΑΣ: Κολλητή τι;

ΜΙΩΝΗΣ: Φίλη.

ΠΑΠΠΑΣ: Φίλη;

ΜΙΩΝΗΣ: Είναι κολλητή φίλη του Σταύρου.

ΠΑΠΠΑΣ: Ααα, αα…

ΜΙΩΝΗΣ: Οταν πέθανε η γυναίκα του…

ΠΑΠΠΑΣ: Με τρέλανες! Λέω φίλη… χα χα χα…

ΜΙΩΝΗΣ: Οταν πέθανε η γυναίκα του Σταύρου, έτσι, και το παιδί του ήταν 7 μηνών του Σταύρου, η Μαρέβα δεν μπορείς να φανταστείς πόσο του στάθηκε. Ήταν σαν δεύτερη μάνα του παιδιού του. Τι θες δηλαδή; Δεν ξέρω τι έχει κάνει, μπορεί να μην έχει κάνει τίποτα η Μαρέβα. Δεν έχω… Στα αρχίδια μου. Αλλά πες μου, τι θέλεις; Την κοπέλα που του στάθηκε όταν πέθανε η γυναίκα του;

ΠΑΠΠΑΣ: Να πάει να τη δώσει… Δεν θα το κάνει ποτέ.

ΜΙΩΝΗΣ: Πώς γίνεται αυτό; Δηλαδή δεν παίζει αυτό ρε παιδιά. Δεν παίζει… Δηλαδή, είναι ο συνάνθρωπός σου…».-

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο σχετικά με την αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα διαπλοκής:

«Ο λαός, που καλείται να πληρώσει τα σπασμένα μιας ακόμα κρίσης και που παρακολουθεί αηδιασμένος την “παρέλαση” σκανδάλων, πρέπει να απαιτήσει να βγουν τα “άπλυτα” όλων των κυβερνήσεων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στη φόρα. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους “πολιτικού αντιπερισπασμού”, όπως κάνουν όλα τα άλλα κόμματα, συγκαλύπτοντας τελικά τις πραγματικές ευθύνες τους και τις ίδιες τις αιτίες της διαπλοκής.

Αυτές οι αιτίες βρίσκονται στη βαθιά σήψη ενός συστήματος κι ενός κράτους, που στον πυρήνα του έχει αφ’ ενός την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και αφ’ ετέρου τη διαρκή υπονόμευση των λαϊκών αναγκών. Στοιχείο αυτής της σήψης, της διαφθοράς για την εξυπηρέτηση αντιλαϊκών συμφερόντων είναι η κυβερνητική διαχείριση του συστήματος, που έκαναν και κάνουν όλα τα αστικά κόμματα που βρέθηκαν στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας».

Τα συμπεράσματα δικά σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *