Σταύρος Ξαρχάκος: Το αδιαχώρητο στο ΣΕΦ για τη συναυλία του – Μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας -Εικόνες

955

Αποθεώθηκε ο σπουδαίος συνθέτης στο μουσικό αφιέρωμα που του έγινε

Γέμισε το ΣΕΦ στη συναυλία-αφιέρωμα για τον Σταύρο Ξαρχάκο

το βράδυ του Σαββάτου. Η σύζυγός του, Ηρώ Σαΐα, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Νατάσα Μποφίλιου και ο Μίλτος Πασχαλίδης ερμήνευσαν τραγούδια του σπουδαίου μουσουργού. Η πιο ξεχωριστή στιγμή της καρδιάς ήταν όταν ανέβασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σκηνή για να μιλήσει για τον ακάματο 83χρονο.

«Η τέχνη σου, που ημερεύει την ψυχή και εξυψώνει τον άνθρωπο, συναντιέται με τον δικό μας αγώνα για έναν ανώτερο πολιτισμό, όπου «ο άνθρωπος θα πάψει για τον άνθρωπο να είναι λύκος», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στον Σταύρο Ξαρχάκο, στην αποψινή συναυλία – αφιέρωμα του ΚΚΕ στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του δημιουργού, που όπως σημείωσε «μιλάει τόσο βαθιά στη λαϊκή ψυχή, γιατί στη δημιουργία του βρίσκει απόλυτη έκφραση ο καημός της φτωχολογιάς, μέσα από ένα μοναδικό συνδυασμό της διάχυτης σε όλο το έργο του αγάπης και της πίκρας από τη βασανισμένη ζωή της», γιατί «ο καημός στον Ξαρχάκο δεν γίνεται ποτέ μεμψίμοιρος, μια κλάψα του ταπεινωμένου», αλλά συνυπάρχει με τη λεβεντιά κι ο θάνατος ακόμα γονιμοποιεί το μέλλον μιας καλύτερης ζωής.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον εμβληματικό δημιουργό Σταύρο Ξαρχάκο. Αντάλλαξαν θερμή χειραψία και χαιρέτισαν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο ΣΕΦ για την εκδήλωση του ΚΚΕ.

«Ιστορική βραδιά γιατί ποτέ στα πολιτισμικά δρώμενα αυτής της χώρας δεν συνέβη αυτό το γεγονός που συμβαίνει απόψε εδώ. Ακόμα και το ΚΚΕ ξεπέρασε τον χαρακτηρισμό της προόδου και μπήκε στη σφαίρα της υπέρβασης. Μια υπέρβαση που χρειάζεται κότσια για να την κάνεις. Και το μόνο κόμμα που έχει κότσια όχι μόνο να την κάνει αλλά και να την υλοποιήσει είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο συνθέτης καταχειροκροτούμενος από χιλιάδες κόσμου.

parapolitika.gr