Συνάντηση Ανδρουλάκη – Κασσελάκη στη Βουλή

17

Σχεδόν μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου   Ανδρουλάκη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, κατόπιν αιτήματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης των ανεξάρτητων Αρχών και τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών.

Κατά την έναρξη της σύντομης επικοινωνίας μπροστά στις κάμερες, ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση, σημειώνοντας την ανάγκη να «υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας για να οικοδομούμε, σε ένα πολιτικό πεδίο, σχέσεις εμπιστοσύνης και συναινέσεως όπου είναι δυνατό».

«Υπηρετούμε πάνω απ′ όλα τον κόσμο και ο κόσμος θέλει λύσεις. Από την πλευρά μας, οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές και χτίζοντας πάνω σε αυτό, το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κασσελάκη-Ράμμου – Το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κασσελάκη-Ράμμου – Το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας για τις παρακολουθήσεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «εμείς προσπαθήσαμε με θεσμικό τρόπο να το αναδείξουμε. Θλίβομαι πολύ που η κυβέρνηση έχει αυτή τη στάση απέναντι στις ανεξάρτητες Αρχές».

Οπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, «η αγωνία του πρωθυπουργού να πετύχει τη συγκάλυψη οδηγεί τη χώρα πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών κι ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Ράμμο, κάτι που έγινε για πρώτη φορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, διότι τις προηγούμενες φορές είχε γίνει από υπουργούς του και ΜΜΕ, τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση. Εμείς, από πέρυσι τον Ιούλιο, με τη νομική μας ομάδα, κινηθήκαμε και στην ελληνική Δικαιοσύνη, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην επιτροπή PEGA. Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η πλειοψηφία της κυβέρνησης μπλόκαρε την κλήση και άλλων προσώπων που είχαμε εμείς ζητήσει να έρθουνε όπως τον κ. Δημητριάδη και τους επίμαχους επιχειρηματίες. Πιστεύω πως με τη θεσμική μας στάση και τον αγώνα μας θα κατορθώσουμε να μην υπάρξει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι αυτού του παρακράτους να οδηγηθούν εκεί που πρέπει, δηλαδή στη Δικαιοσύνη».

Συνάντηση Ανδρουλάκη – Κασσελάκη στη Βουλή-1
INTIME News

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε ζήτημα για την πλειοψηφία 3/5 που απαιτείται για τη συγκρότηση των διοικήσεων των ανεξάρτητων Αρχών, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρχει συναίνεση και προσθέτοντας πως «εμείς δεν ερωτηθήκαμε». Ο κ. Ανδρουλάκης συμφώνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως «τα 3/5 είναι επί της ουσίας για να υπάρξει μια συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων».

Εκανε μάλιστα λόγο για «πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία αυτή καθώς δεν έχουνε συμπληρωθεί τα 3/5. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να ακυρωθεί και πιστεύω πως όλα τα μέλη που συμμετείχαν, μπορούν να πάρουν ανάλογη πρωτοβουλία για να διασφαλίσουν ότι η επιλογή προσώπων στις ανεξάρτητες Αρχές θα γίνεται πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα».

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ