Συνάντηση Γιώργου Δέδε με το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου

940
Συνάντηση με το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου.
⭕️ Στηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου στις δίκαιες διεκδικήσεις του.
⭕️ Στηρίζουμε τους εργαζόμενους της Crown Hellas Can και τις προσπάθειες του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου για δίκαιη λύση στο πρόβλημά τους.
Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, προκειμένου να ενημερωθώ ακόμα μία φορά από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας στην Κορινθία.
Μέσα στο μεσαιωνικό εργασιακό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια η αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές τους ενώσεις δίνουν καθημερινό αγώνα για αξιοπρέπεια και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Η εγκατάλειψη κρίσιμων δομών στην Κορινθία, όπως η Επιθεώρηση Εργασίας (για όλο το νομό υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος) και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ΕΦΚΑ/ΙΚΑ/ΔΥΠΑ(ΟΑΕΔ) Κορίνθου, είναι ενδεικτικά της δραματικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί για εργαζόμενους και συνταξιούχους στην περιοχή μας.
Αιχμή του δόρατος αυτή την εποχή στον αγώνα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου είναι το θέμα των απολύσεων υπό το μανδύα του προγράμματος εθελούσιας εξόδου της εταιρείας Crown Hellas Can. Με την κατάργηση ενός τμήματος παραγωγής, η εταιρεία πρότεινε μία κατ’ ουσίαν αναγκαστική αποχώρηση στους 39 εργαζόμενους του τμήματος χωρίς εναλλακτικό σχέδιο που εάν δεν την αποδεχθούν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυσης.
Δεσμεύτηκα στα μέλη του Δ.Σ. για την ανεπιφύλακτη υποστήριξη των ενεργειών του Εργατικού Κέντρου προς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των 39 εργαζομένων της Crown Hellas Can και σε αυτό το πλαίσιο η παράταξή μας θα φέρει το θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, για συζήτηση και ψήφισμα στήριξης της εργασιακής τους προοπτικής. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά το θέμα και θα συμβάλλουμε στη θετική για τους εργαζόμενους κατάληξή του.
________________________________