Συνταγή για ρολό κιμά, τυλιγμένο σε λάχανο

43

Συνταγή για ρολό κιμά, τυλιγμένο σε λάχανο και λαχταριστή σάλτσα από παρμεζάνα και χυμό λεμονιού. Ένα πεντανόστιμο φαγητό για το επίσημο και κυριακάτικο τραπέζι μας! Μπορείτε να το φτιάξετε για μπουφέ, σε γιορτές σαν συνοδευτικό ή και σαν κυρίως πιάτο.

Συνταγή για ρολό κιμά, τυλιγμένο σε λάχανο

Υλικά

  • Λαχανο 1 κινέζικο
  • Κρεμμυδι 1
  • Κιμάς 500γρ
  • Αυγα 1
  • Ψωμί 2 φέτες
  • Γάλα λίγο (για να μουλιάσει το ψωμί)
  • Αλατι λίγο
  • Πιπέρι λίγο
  • Άνηθος 1/2 ματσάκι
  • Παρμεζανα
  • Ελαιολαδο για το άλειμμα
  • Λεμονι χυμό από 1
  • Νερό 1 ποτήρι
  • Κορν Φλαουρ 1 κουτάλι

Διαβάστε επίσης:

Ζεστά πιάτα για χειμωνιάτικες μέρες!

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Συνταγή για ρόλο κιμά, τυλιγμένο σε λάχανο

Κόβουμε το κοτσάνι από το κινέζικο λάχανο και με ένα μαχαίρι ανοίγουμε στο εσωτερικό του μια τρύπα.
Το λάχανο που κόψαμε το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με κρεμμύδι και το σοτάρουμε.

Αφού κρυώσει το μείγμα με το λάχανο και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά, το μουλιασμένο ψωμί, το αυγό και τα μπαχαρικά. Πλάθουμε τον κιμά καλά και γεμίζουμε το άνοιγμα από το ωμό λάχανο.

Σε ένα ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε το λάχανο μέσα, αλατοπιπερώνουμε την επιφάνεια και ρίχνουμε άνηθο. Το κλείνουμε σε ρολό και το ψήνουμε στους 200 βαθμους ώσπου να μαλακώσει.

Όταν είναι έτοιμο, μαζεύουμε το ζουμί από το λάχανο σε ένα τηγάνι.
Βάζουμε το λάχανο στο ταψί με ανοιχτό το αλουμινόχαρτο με την λαδόκολλα.

Τρίβουμε μπόλικη παρμεζάνα την οποία ανακατεύουμε σε ένα μπολ με 2 φέτες μουλιασμένο ψωμί και λάδι. Βάζουμε μια στρώση πάνω από το λάχανο και λίγη τριμμένη παρμεζάνα έξτρα. Το βάζουμε στο φούρνο να κάνει κρούστα.

Στο τηγάνι με το ζουμί από το λάχανο στρίβουμε ένα λεμόνι και ρίχνουμε ένα νεροπότηρο με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Παίρνουμε λίγο από το ζουμί και αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε ένα μπολάκι. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο ζουμί μας και αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε το λάχανο και το κόβουμε σε φέτες όταν κρυώσει.

Συνταγή για ρόλο κιμά, τυλιγμένο σε λάχανο

Πηγή

Στο τηγάνι με το ζουμί από το λάχανο στρίβουμε ένα λεμόνι και ρίχνουμε ένα νεροπότηρο με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Παίρνουμε λίγο από το ζουμί και αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε ένα μπολάκι. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο ζουμί μας και αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε το λάχανο και το κόβουμε σε φέτες όταν κρυώσει.