Σε ευρύτατη σύσκεψη (μέσω τηλεδιάσκεψης) που αφορούσε το «Σχέδιο Ανάπτυξης της Π.Ε Κορινθίας» συμμετείχε ο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης θέτοντας 15 θέματα στην κυβέρνηση
Το ενδιαφέρον είναι ότι όπως υπογράμμισε ο κ. Σταυρέλης για κάποια από αυτά δεν απαιτούνται χρήματα, παρά μόνο η βούληση της Πολιτείας να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που καθυστερούν την υλοποίησή τους.
Τέτοια, για παράδειγμα είναι:
• Η παραχώρηση της Ιαματικής Πηγής των Λουτρών Ωραίας Ελένης
• Η παραχώρηση από το ΕΤΑΔ των 34 στρεμμάτων του βιότοπου στο Κοκκώσι.
• Η παραχώρηση χώρου στο πρώην στρατόπεδο Κορίνθου.
• Η βελτίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και η διευκόλυνση στις αδειοδοτήσεις που καθυστερούν την δημιουργία των μονάδων αφαλάτωσης.
• Η δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας.
• Η παρέμβαση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την παραχώρηση από το Υπουργείο στον Δήμο της πλατείας Δικαστικού Μεγάρου.
Από εκεί και πέρα ο κ. Σταυρέλης ζήτησε την βοήθεια της πολιτείας για μια σειρά από έργα, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά απαιτούν χρηματοδότηση και πόρους. Πρόκειται για:
• Την κατασκευή ενός κόμβου στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος της Κορίνθου, για την είσοδο και έξοδο από και προς την Πάτρα.
• Την χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός νέου σχολικού συγκροτήματος στο Λέχαιο (Γυμνάσιο – Λύκειο).
• Την χρηματοδότηση ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου.
• Την χρηματοδότηση μεγάλων έργων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί σε όλη την βόρεια ακτή του νομού Κορινθίας η διάβρωση των ακτών.
• Την χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων νηπιαγωγείων.
• Την χρηματοδότηση της ανάπλασης των μπαζωμάτων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.
• Την παραχώρηση χώρου από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού για βρέφη με ειδικές ανάγκες.
• Την χρηματοδότηση της κατασκευής πέντε κόμβων κυκλοφορίας στη ΝΕΟΑΚ, προκειμένου αυτή να συνδεθεί με τον αστικό ιστό της πόλης
• Την χρηματοδότηση των έργων που προβλέπει το MASTER PLAN του υπουργείου Πολιτισμού για την Αρχαία Κόρινθο.





















