ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΣ-Με τον Πολίτη μπροστά, η Κορινθία και η “Πελοπόννησος Μπροστά”

30
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Περαχώρα Κορινθίας, όπου και κατοικεί. Οι αείμνηστοι γονείς του, Βασίλειος και Πηνελόπη Καραπανάγου, κατάγονταν από την Αρκαδία. Πτυχιούχος της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας – αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Υποστρατήγου – της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Γνώστης θεμάτων κοινωνιολογίας, ψυχολογίας, management, marketing, διαχείρισης κρίσεων και δημοσιογραφίας.
Υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, στη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του τέως Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Προϊστάμενος του Γραφείου της Europol και Διευθυντής του Γραφείου της Interpol Ελλάδος, Σύμβουλος Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Αλβανίας και Υπουργείου Ασφαλείας Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Πρόεδρος της Ομάδας Αστυνομικών Εμπειρογνωμόνων Κρατών – μελών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.
Έχει διατελέσει Καθηγητής Αστυνομικών Σχολών, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών, στην οποία συμμετέχουν 40 χώρες, Διευθυντής Ασφαλείας του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος “ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ” Βουλιαγμένης Αττικής, μέλος σε Οργανωτικές Επιτροπές Παγκοσμίων, Πανευρωπαϊκών και Βαλκανικών Συνεδρίων Αστυνομικού και Αθλητικού ενδιαφέροντος στη Χώρα μας και έχει συμμετάσχει, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε αντίστοιχα στο εξωτερικό.
Υπήρξε εθελοντής του Κινήματος των Special Olympics Hellas και έχει τιμηθεί για την προσφορά μου, με γραπτό έπαινο, από την αείμνηστη ιδρύτρια Eunice Mary Kennedy-Schriver, αδελφή του αείμνηστου Προέδρου της Αμερικής John F. Kennedy.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, προπονητής Χιονοδρομίας σε αθλήματα καταβάσεων, ενώ υπήρξε αθλητής Πετοσφαίρισης (βόλεϊ) και Χιονοδρομίας.
Επίσης, είναι ενεργό μέλος διαφόρων Φορέων και Συλλόγων, Ιδρυτικό – Επιστημονικό μέλος του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης “P.A.D.A.”, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης – Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
 
ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΣ
Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας

Σ.Σ.

  • Η αλήθεια είναι ότι άνθρωποι σαν το Γιάννη κοσμούν το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού και μακάρι οι Κορίνθιοι να τον εμπιστευθούν και να τον στηρίξουν με την ψήφο τους.