Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τέμπη: Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στην Αθήνα – Τον γύρο του κόσμου έκανε...

Τέμπη: Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στην Αθήνα – Τον γύρο του κόσμου έκανε η ιστορική πορεία – «Η οργή ξεχείλισε»

263

Συγκλονιστική ήταν η διαδήλωση στην Αθήνα. Ένα ανθρώπινο ποτάμι από απεργούς, φοιτητές, μαθητές κατέκλυσε για πολλές ώρες τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας.

«Στο σύστημα του κέρδους θυσία οι νεκροί, ο καπιταλισμός δολοφονεί» και «Τα δάκρυά μας γίναν αγώνας και οργή, στα κέρδη των λίγων θυσία οι νεκροί» βροντοφώναξαν στο μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο.

Δεν φταίει η κακιά η ώρα, φταίει το καπιταλιστικό κέρδος

Σε δήλωσή του από το μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο για το έγκλημα στα Τέμπη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας, ανέφερε:

«Δεν φταίει η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα, φταίνε το καπιταλιστικό κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνάνε αυτή τη χώρα. Αυτό το σύνθημα αντηχεί σήμερα απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, σε όλη τη χώρα.

Είναι μεγάλες, αισιόδοξες, μεγαλειώδεις οι απεργιακές συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια των εργατικών συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητικών κοινοτήτων, άλλων λαϊκών οργανώσεων, μαζικών οργανώσεων και φορέων του λαού μας. Συνεχίζουμε!».

Η εργατική τάξη της χώρας και η νεολαία έγιναν η φωνή των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού εγκλήματος στα Τέμπη.

Έκαναν τον θρήνο οργή και την οργή αγώνα!

Για να μην επιβληθεί η σιωπή. Για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Για να έρθει η προστασία της ζωής του λαού στο προσκήνιο κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους.

Πανεπιστημίου, Σταδίου, Σύνταγμα, Προπύλαια, Ομόνοια… Όλα γέμισαν με κόσμο!

Τα μπλοκ των Συνδικάτων ήταν ασφυκτικά γεμάτα με απεργούς. Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές απαίτησαν «αυτό το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί».

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το νέο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα συνδικάτα της Αττικής την Κυριακή 12 Μάρτη, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι.

https://www.youtube.com/watch?v=3KaFY-TSPkQ&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.902.gr%2F&embeds_origin=https%3A%2F%2Fwww.902.gr&feature=emb_imp_woyt