Τελειώνει ο χρόνος για ΚΤΕΟ – Έρχονται βαριά πρόστιμα…

79

Μόλις πέντε ημέρες έμειναν, μαζί με την σημερινή, μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας για τα ΚΤΕΟ προκειμένου να αποφευχθούν πρόστιμα 150 και πλέον ευρώ.

Όσοι δεν έχουν περάσει το αυτοκίνητό τους ή την μηχανή τους από ΚΤΕΟ, καλό θα ήταν να σπεύσουν διότι από την 1η Οκτωβρίου 2018 θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος 4530/30-3-2018 (άρθρο 55) ο οποίος και επιβάλει πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους αμέλησαν αυτή τους την υποχρέωση. Υπολογίζεται πως περί το ένα εκατομμύριο οχήματα σε όλη την Ελλάδα έχουν ακόμη ανοιχτή αυτή την εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, η ισχύς του νόμου 4530 αρχίζει από 1η Οκτωβρίου και απλοποιεί την διαδικασία εντοπισμού των μη ελεγχθέντων οχημάτων, αφού με τις νέες τεχνολογίες μπορεί το κράτος πολύ εύκολα να γνωρίζει τους παραβάτες, «με το πάτημα ενός κουμπιού».

Και αυτό διότι πλέον όλα τα ΚΤΕΟ, δημόσια και ιδιωτικά, είναι συνδεδεμένα online με τις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο ποιο όχημα πέρασε ΚΤΕΟ και πότε.

Εφόσον το αυτοκίνητο δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ το πρόστιμο θα βεβαιώνεται ταμιακά από την φορολογική διοίκηση. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η οφειλή θα εμφανιστεί στο taxisnet. Σημειώνεται πως ο νόμος δεν κάνει διάκριση σε αυτοκίνητα, δίκυκλα ή φορτηγά και αναφέρεται σε οχήματα εν γένει.

Έχοντας λοιπόν φθάσει το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να σημειωθεί για μια ακόμη φορά συνωστισμός στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here