ΤΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2023!

850

Στα πλαίσια της δράσης μας “Ακούμε τους Νέους” αποδεχθήκαμε την πρόταση του Προοδευτικού Συλλόγου Συκιάς Κορινθίας “Άγγελος Σικελιανός” για να συμμετάσχουμε στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2023.
Τα μικρά και μεγάλα σύνολα βιολιών, οι ταλαντούχοι σπουδαστές κιθάρας και η Kaloy Youth Orchestra. η Νεανική Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου θα είναι την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 20:30 στην Πλατεία Συκιάς για να ανοίξουν τις εορταστικές εκδηλώσεις!

Σας περιμένουμε!!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Ι.Μικρό σύνολο βιολιών (καθ. Κορνηλία Γκολφίνου)

Ανδρομάχη Στεργιόπουλου, Αθηνά Ρούσση, Παύλος Αραποχριστόπουλος

    WAMozart: Αλέγκρο

Μεγάλο Σύνολο Βιολιών (καθ. Κορνηλία Γκολφίνου)

Αργύρης Μυρικνόπουλος, Δήμητρα Κωνσταντίνου, Πρισίλα Καραγεώργη, Ηλέκτρα Υψηλάντη,
Θεοφανία Σταματίου

  1. Πρόποση, N. Souseev

  2. Καλή Διάθεση Α.Gavrilov

  3. Πάρτυ Κουνουπιών Α. Jianisisov

ΙΙ. Αλκιβιάδης Χρισταράς, κιθάρα (καθ. Δημήτρης Μαύρος)

    F. Carulli: Μελέτες 10, 14

Κατερίνα Πετράκη, κιθάρα (καθ. Δημήτρης Μαύρος)

   1. Napoleon Cc. Etude n. 5

   2.D.   Watery  Etude.n3

ΙΙΙ. Νεανική Ορχήστρα Καλογεροπούλειου (Kaloy Youth Orchestra)

       (Ενορχήστρωση – Διεύθυνση, Παναγιώτης Θεοδοσίου)

Ένα αφιέρωμα στη μουσική του κινηματογράφου… ανάμεσα σε άλλα!

     1. 20th Century Fox Fanfare (A. Newman)

     2. 2001 A Space Odyssey Theme (R. Strauss)

     3. The Pink Panther Theme (H. Mancini)

     4. Rondeau (H. Purcell)

     5. Κοντσέρτο με δύο βιολιά υποχρεωτικό σε A m (A. Vivaldi)

        Σολίστ: Λίζα Ραζγκόνοβα – Μάρκος Ραζγκόνοβ, βιολί

     6. Cinema Paradiso Love Theme (E. Morricone)

     7. Barcarole (Π. Θεοδοσίου)

     8. Gymnopedia n.1 (E. Satie)

     9. Halling – Masurka (Παραδοσιακοί Σκοποί από τη Νορβηγία)

     10. Κύριο θέμα Star Wars (J. Williams)

     11. The Magnificent Seven Main Theme (E. Bernstein)

     12. Ηπειρώτικος, από τους 36 Ελληνικούς Χορούς (Ν. Σκαλκώτας)

Διάρκεια: 60 λεπτά

“H Νεανική Μαθητική Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου Ωδείου/Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού ιδρύθηκε το 2020 από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Παναγιώτη Θεοδοσίου στα πλαίσια των αναγκών της σύμπραξης μεταξύ των σπουδαστών του, αλλά και ως πραγμάτωση του στόχου που ο αείμνηστος ιδρυτής Νικόλαος Καλογερόπουλος είχε εξ αρχής θέσει. Την δημιουργία μιας Συμφωνικής Ορχήστρας που θα συμβάλλει με το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό της έργο στην πολιτιστική αναβάθμιση της ευρύτερης Κορινθίας και όχι μόνο.

Στην πορεία προς την επίτευξη του στόχου αυτού, η Νεανική Μαθητική Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου απαρτίζεται  από μαθητές όλων των διαθέσιμων μουσικών οργάνων τόσο του οικείου Ωδείου όσο και άλλων μουσικών ιδρυμάτων, όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κορίνθου και τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν από το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα στους φιλόξενους χώρους του και με την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία του Παναγιώτη Θεοδοσίου.

Tα πρώτα θετικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν παρά τις δυσκολίες της πανδημίας των τελευταίων χρόνων. Τα μέλη της ορχήστρας ηλικίας από 10 ως 20 ετών συναποτελούν πια όχι μόνο μια ομάδα εργασίας στα μαθητικά πλαίσια του Ωδείου, αλλά κυρίως μια “οικογένεια” με σπίτι το Καλογεροπούλειο. Προσέρχονται στις δοκιμές με ενθουσιασμό και ανιδιοτέλεια με σκοπό να “χτίσουν” τον ήχο τους, τον χαρακτήρα τους, αλλά και τις σχέσεις τους στην υπέροχη αυτή ομάδα.

Η Νεανική Μαθητική Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου έχει εμφανιστεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κορινθίων για τα Χριστούγεννα του 2021 και στο Τριήμερο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2021 στο Ωδείο Αθηνών. Συμμετείχε ακόμη, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης, στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας, όπως επίσης στο 13ο Κινηματογραφικό Διεθνές Φεστιβάλ Στο 13ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Γέφυρες» ενώ κάλυψε μουσικά τη βράβευση των επιτυχόντων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα..

Συνόδευσε επίσης τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη παρουσία της πολιτικής, εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Έχει στο ρεπερτόριο της διασκευασμένα έργα των J. Strauss, E. Satie, G. Holst. D, Shostakovitch, H. Purcell, H. Mancini , J.Williams. E. Berrnstein, A. Newman, R. Strauss, Ν. Σκαλκώτα και Π. Θεοδοσίου.
 
Παναγιώτης Θεοδοσίου/Panagiotis Theodossiou
Συνθέτης – Πιανίστας – Εκπαιδευτικός/ Composer – Pianist – Educator


Master of Music Composition-MMus

 
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Καλογεροπούλειου Ωδείου/ Fondation Kaloy Conservatory Artistic Director
Αντιπρόεδρος του Μουσικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ψυχικού “Η ΕΥΤΕΡΠΗ” / Vice President in Psychiko Musical and Cultural Association

“EUTERPA”