Το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε αίτημα για άρση προφυλάκισης των δύο ελλήνων…!τους κατηγορούν και για «κατασκοπείας»…

50
Άφιξη των δικηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης, Τουρκία, 5 Μαρτίου 2018.

Απορρίφθηκε από το δικαστήριο της Αδριανούπολης το αίτημα των συνηγόρων των δύο έλληνων στρατιωτικών για άρση της προφυλάκισής του και άμεση απελευθέρωση.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία (με την προσθήκη ή μη νέων κατηγοριών, πέραν της παράνομης εισόδου στη χώρα), η αποδοχή ή η απόρριψη της και τελικά ο ορισμός δικασίμου. Ωστόσο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Τουρκία, ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γείτονος δηλώνει πως οι δύο στρατιωτικοί κατηγορούνται και για το αδίκημα της «κατασκοπείας». Ουδείς όμως μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή εάν πρόκειται για μια ακόμη προπαγανδιστική δήλωση όπως αυτή του αρχηγού της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών, ΜΙΤ ή τα παραπλανητικά δημοσιεύματα στον Τουρκικό τύπο.

Σε κάθε περίπτωση η κράτηση των δύο στρατιωτικών παρατείνεται μέχρι να ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία, η οποία δεν έχει καταστεί σαφές πόσος καιρός μπορεί να χρειαστεί για να ολοκληρωθεί.

Πάντως σήμερα, Δευτέρα, ο εισαγγελέας παρείχε στις οικογένειες άδεια να επισκεφθούν τους δύο αξιωματικούς, που είναι προφυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανουπόλεως.

Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων που συνελήφθησαν από Τούρκους και προφυλακίστηκαν από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, εξερχόμενοι του δικαστηρίου δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο (Τρίτη) και έως το τέλος της εβδομάδας.

Οι γονείς μάλιστα των δύο συλληφθέντων παρέστησαν και στο δικαστήριο αλλά  αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση.

Μερίδα των τουρκικών ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ενδεχομένως  το κατηγορητήριο σε βάρος του να μην αφορά μόνο την παράνομη είσοδο στη χώρα αλλά αυτό της  «απόπειρας τέλεσης κατασκοπείας» κάτι που θα περιέπλεκε πολύ την υπόθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here