Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go επισκέφθηκε το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο

27
«Ημέρα Αστρονομίας – Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο & Τηλεσκόπιο »
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024
~ Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go επισκέφθηκε, για μια ακόμη φορά, το Εκπαιδευτήριό μας και προσέφερε μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία στους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού μας.
~ Η επιβλητική παρουσία του Πλανητάριου με το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του, την ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων, με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων, μαγνήτισε το βλέμμα μικρών και μεγάλων, στον προαύλιο χώρο μας.
~ Το συναρπαστικό video, με την εξερεύνηση του Διαστήματος, μετέφερε τους μαθητές μας στο Ηλιακό Σύστημα, στον Ήλιο, στους Πλανήτες, στη Σελήνη, στα άστρα, σε αστερισμούς, και σε μακρινούς γαλαξίες παραθέτοντας πληροφορίες για το σύμπαν που μας περιβάλλει.
~ Ακόμη, η Παρατήρηση με το Τηλεσκόπιο eVscope με τη δυνατότητα παρατήρησης αντικειμένων βαθέως ουρανού – νεφελώματα, αστρικά σμήνη, μακρινοί γαλαξίες – προσέφερε μια ενδιαφέρουσα εμπειρία.
~ ️ «Η γνώση της Αστρονομίας δεν σχετίζεται μόνο με το παρελθόν αλλά και με το μέλλον μας. Ερευνητές του διαστήματος προσανατολίζονται στην εύρεση πλανητών με υποστήριξη ζωής για μετοίκηση υπό το πρίσμα μιας πιθανής καταστροφής του πλανήτη μας. Η οικοδόμηση της γνώσης των μαθητών μας, σε θέματα που θα κριθούν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον, θα πρέπει να στηρίζεται στη διερευνητική μάθηση και στη σφυρηλάτηση συμπεριφοράς, που θα τους βοηθήσει να πάρουν αποφάσεις και να επιλύσουν καίρια προβλήματα στο απώτερο μέλλον»!
Σημείωση:
~ Το Πλανητάριο λειτουργεί υπό την εποπτεία του Νικολάου Ματσόπουλου επί 41 χρόνια αστρονόμου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.