Φάρμα Μητσόπουλος: Αποτελεί αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες μονάδες κρέατος στην Ελλάδα

68

Εκτενές αφιέρωμα της Πρώτη news Κορινθίας σε Κορινθιακή  επιχείρηση , η πορεία της  οποίας σηματοδοτεί την παρουσία  του νομού  μας στις  ράγες της ανάπτυξης…

Ένα «σημείο αναφοράς» για το νομό μας , την Πελοπόννησο αλλά και ολόκληρη την χώρα αφού αποτελεί μία πολύ σημαντική επιχείρηση η Φάρμα Μητσόπουλος.

Στηριζόμενη στην παραγωγή, στην άριστη ποιότητα των προϊόντων της, στην τεχνογνωσία ,

στην εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και στα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές

που διαθέτει ο νομός μας, κατάφερε να βγει για μια ακόμα φορά όχι απλώς αλώβητη αλλά

και νικήτρια από τη σκληρή δοκιμασία των  διαδοχικών κρίσεων που ταλανίζουν την αγορά μας. Nικήτρια πρώτα από την μακροχρόνια οικονομική  κρίση και τώρα από την ενεργειακή κρίση ,που ανακλάται εκ νέου ως οικονομική κρίση.

Είναι γεγονός πως η Ελλάδα αυτή τη στιγµή είναι εξαρτώμενη σε πολύ µεγάλο βαθµό από τις εισαγωγές ,κυρίως στο κρέας .Εδώ στην Κορινθία όμως έχουμε έναν φωτεινό φάρο που αντιστέκεται στις αντιξοότητες και πρωτοπορεί στην ελληνική παραγωγή κρέατος.

Η Πρώτη news Κορινθίας βρέθηκε στα γραφεία της φάρμας και συνομίλησε με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Γεώργιο &  Αναστάσιο Μητσόπουλο οι οποίοι αφού μας ξενάγησαν στους χώρους παραγωγής, μας επέτρεψαν και το ακόλουθο ρεπορτάζ:

Με όραμα τη συνεχή εξέλιξη, η Φάρμα Μητσόπουλος αποτελεί αναμφίβολα μία  από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες μονάδες κρέατος στην Ελλάδα. Παράγει, μεταποιεί και εμπορεύεται κρέας, κρεατοσκευάσματα αλλαντικά και προψημένα προϊόντα , για την ελληνική και διεθνή αγορά.

Η εταιρία  δραστηριοποιείται από το 1964 και επενδύει στην ανάπτυξη, πάντα με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και τον σεβασμό στον καταναλωτή και στους συνεργάτες της.

Ο Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Γεώργιος & Αναστάσιος Μητσόπουλος

Μας μίλησαν για το «επιχειρηματικό» ταξίδι που ξεκίνησε ο πατέρας τους Δημήτρης, ο οποίος κατάφερε με μόλις δύο γουρουνάκια, από το μηδέν, να δημιουργήσει μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής που δεν σταματά να εξελίσσεται και να εκσυγχρονίζεται.

Με τους ιδρυτές της να κοιτάζουν κυρίως στο μέλλον, η εταιρεία έχει προβεί σε σημαντικές επενδύσεις, που την καθιστούν πλέον πρότυπο βιομηχανίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στο Καλέντζι Κορινθίας βρίσκονται οι ιδιόκτητες μονάδες αναπαραγωγής, εκτροφής, ο μύλος ζωοτροφών και ο χώρος σφαγής. Αντίστοιχα, στην περιοχή Κρητικά στην Αρχαία Κόρινθο βρίσκεται το επίσης ιδιόκτητο υπερσύγχρονο εργοστάσιο τυποποίησης κρέατος, κρεατοσκευασμάτων,αλλαντικών, καθώς και η νέα μονάδα προψημένων προϊόντων, αλλά και το logistic center χωρητικότητας 2000 παλετών.

Στην εταιρία , θεωρείται βασική υποχρέωση , η παραγωγή ασφαλών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και εφαρμόζουν την κοινοτική νομοθεσία τροφίμων, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των καταναλωτών για υγιεινά και γευστικά προϊόντα.

Η εταιρία διατηρεί τον πλήρη έλεγχο σε κάθε στάδιο της παραγωγής και δεσμεύεται για την ποιότητα, την ασφάλεια και την εξαιρετική γεύση των προϊόντων της.

Η Φάρμα  Μητσόπουλοι  αποτελεί παράδειγμα για το ελληνικό επιχειρείν με κύκλο εργασιών

πάνω από 50 εκ. ευρώ (2022) όπου συμβάλει στην τοπική αλλά και εθνική οικονομία.

Ερώτηση του κ. Νίκου  Νικολόπουλου  «Ποιο είναι το ύψος των επενδύσεων μίας τόσο εξελισσόμενης επιχείρησης»

To επενδυτικό πλάνο της Φάρμα Μητσόπουλος σε βάθος πενταετίας αγγίζει τα 20εκ. ευρώ, και συμμετέχει σε νέα προγράμματα που έχουν στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της εποχής, σε μία περίοδο που τα ενεργειακά κόστη ξαναχαράζουν τον βιομηχανικό χάρτη, κάνει ένα γενναίο βήμα στην επενδυτική δραστηριότητα της και με τη συμμετοχή στην ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ «KORINTHIAN GREEN POWER» επενδύει σε μία πιο σταθερή και βιώσιμη λειτουργία της εταιρίας, μειώνοντας τεράστια ποσά ενέργειας μέσω του ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ.

Εξίσου σημαντική είναι και η  μεγάλη επέκταση στο εργοστάσιο στην Κόρινθο με τα νέα ρομποτικά συστήματα έψησης γύρου και την επέκταση του logistic center πλησίον των υπαρχόντων εγκαταστάσεων. Επιπλέον, το συγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ

ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ», θα ολοκληρωθεί  με σκοπό την αναβάθμιση του εργοστασίου. Ενώ, ταυτόχρονα η εταιρία  συμμετέχουμε σε νέα επενδυτικά προγράμματα όπως αυτό  της«ΕΞΥΠΝΗΣΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ».

Ερώτηση του κ. Νίκου Νικολόπουλου : «Ποια είναι τα  Κανάλια πώλησης  της εταιρίας και που αποδίδετε την τόσο μεγάλη αποδοχή των προϊόντων  σας?

Απάντηση Προέδρου κ Γεώργιου  Μητσόπουλου:

“Τα προϊόντα μας βρίσκονται σε μεγάλες εθνικές αλυσίδες Super Markets όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, My Market , Κρητικός, Χαλκιαδάκης , Market In και Lidl.

Η ποιότητα, η μεγάλη γκάμα και η άριστη εικόνα του προϊόντος λαμβάνουν εκτίμησης και αποδοχής από το καταναλωτικό κοινό.

Ανταποκρινόμενοι στον γρήγορο ρυθμό ζωής μας, συνδυάζουμε την ευκολία με την πραγματικά ποιοτική επιλογή για τον καταναλωτή.

Στο κανάλι της εστίασης, ο επαγγελματίας εμπιστεύεται τη Φάρμα Μητσόπουλος, για τη σταθερή ποιότητα και απόδοση των προϊόντων της.

Με σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εξέλιξης, καθώς και μέσα από τους κωδικούς προϊόντων που η Φάρμα σχεδιάζει και παράγει, ο επαγγελματίας μπορεί να αναπτύσσει το μενού που τον διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.

Η εξωστρέφεια είναι η κινητήριος δύναμη για τη Φάρμα  Μητσόπουλος , με κύριο στόχο την προώθηση των ελληνικών προϊόντων κρέατος σε όλο τον κόσμο.

Πιστοί στις αξίες μας και με όραμα που διευρύνεται πέρα από τα ελληνικά σύνορα, στοχεύουμε σε διεθνείς αγορές και σε νέες συνεργασίες.

Με ενεργή παρουσία σε πάνω από 20 χώρες, φροντίζουμε να ενδυναμώνουμε τα κανάλια πωλήσεων μας και να κάνουμε ευρέως γνωστά τα ελληνικά προϊόντα, που με μεράκι και αφοσίωση παράγουμε εδώ και πάνω από μισό αιώνα.

Απευθυνόμενος  κ. Νικολόπουλος στον αντιπρόεδρο κ. Αναστάσιο Μητσόπουλο θέτει το ερώτημα  «Πως αντιμετωπίζει η διοίκηση τους εργαζόμενους και συνεργάτες της»,λαμβάνοντας   την εξής απάντηση :

«Στη Φάρμα Μητσόπουλος, πιστεύουμε στον άνθρωπο.

Οι άνθρωποι μας είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να προχωρήσουμε μαζί στο αύριο». Η Φάρμα Μητσόπουλος συμβάλει στην ανάπτυξη και στην απασχόληση προσωπικού!

Αποτελεί σημαντικό εργοδότη της τοπικής κοινωνίας, καθώς σήμερα απασχολεί σχεδόν 300 εργαζόμενους στην περιοχή της Κορίνθου.

Στην εταιρία παράγεται το 100% των προϊόντων της στις ιδιόκτητες παραγωγικές μονάδες και διατηρεί σταθερούς δεσμούς και σχέσεις με την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, η διαφάνεια είναι διάχυτη σε όλες μας τις διαδικασίες!

Παρέχουμε ίσες ευκαιρίες στους ανθρώπους μας έτσι ώστε να νιώθουν ότι ανήκουν σε μία μεγάλη οικογένεια, αυτή της Φάρμας. Έτσι, εξασφαλίζουμε την εργασιακή ισότητα.».

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως η Φάρμα Μητσόπουλος μεριμνά για τη βιώσιμη ανάπτυξη, και προάγει την κουλτούρα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο δεσμεύεται και αποδεικνύει έμπρακτα τη προσπάθεια για έναν κόσμο καλύτερο.

H Φάρμα έχει υιοθετήσει την αρχή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

(Ε.Κ.Ε.) και την εφαρμόζει βάση συστήματος κατά ISO 26000 από την αρχή της λειτουργίας της, πάντα με σεβασμό τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον, προασπίζοντας την υγεία και συνεισφέροντας εμπράκτως στην κοινωνία.

Άλλο ένα αξιοσημείωτο γεγονός που πρέπει να μνημονεύσουμε, είναι η οικολογική μέριμνα για το περιβάλλον που ασκεί η διοίκηση.

Ποιο συγκεκριμένα :

Μέσα από τα συστήματα και τις διαδικασίες πιστοποίησης που ακολουθεί η Φάρμα, παρακολουθεί τις επιδόσεις της και τον τομέα της μείωσης ανθρακικού αποτυπώματος, θέτοντας συνεχώς νέους υψηλότερους στόχους σε θέματα περιβάλλοντος.

Παρατηρώντας τα λειτουργικά κόστη να αποτελούν εμπόδιο στη λειτουργία του συνόλου των βιομηχανιών και ειδικότερα στον κλάδο των τροφίμων, η εξεύρεση τρόπων για την αντιμετώπιση τους μέσω νέων επενδύσεων αποτελεί μονόδρομο για τη βιώσιμή λειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας.

Ερώτηση κ Νίκου Νικολόπουλου  : «Με ποιον άλλον  τρόπο σκοπεύετε να συμβάλλετε στην “Πράσινη Ενέργεια;»

Απάντηση αντιπροεδρου κ. Αναστάσιος Μητσόπουλος:

Σήμερα, η Φάρμα Μητσόπουλος αντιμετωπίζει αποφασιστικά αυτή τη συγκυρία με την επιλογή να κατασκευάσει φωτοβολταικό πάρκο 3 MW σε αγροτεμάχιο της οικογένειας Μητσόπουλου, χρησιμοποιώντας μία 100% ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που είναι άφθονη στην Ελλάδα και αυτή είναι ο ήλιος. Είναι μία τεχνολογία εξ ολοκλήρου φιλική στο περιβάλλον που σημαίνει ότι έχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα δηλαδή μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Στο Καλέντζι βρίσκεται η μονάδα, η οποία αποτελεί τον ορισμό της κυκλικής οικονομίας, μιας και από την χοιροτροφική δραστηριότητα της «Φάρμα Μητσόπουλος» δημιουργεί τη δυνατότητα να παράγει ενέργεια.

Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν την σύγχρονη πράσινη βιομηχανία ακολουθώντας πιστά τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Από τα παραπάνω προκύπτει η  φιλοσοφία  της εταιρίας ,που πηγάζει από τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, η «Φάρμα Μητσόπουλος» όντως παραμένει προσηλωμένη στις αξίες της.

Κλείνοντας το αφιέρωμα να σημειώσουμε την δέσμευση των Δ/νων Συμβούλων

«ότι θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε γεύσεις με αξία,καλή ανατροφή, γεμάτες απόλαυση και αγάπη, για όλους!»

N.N.