Φεστιβάλ Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κόρινθο Πέμπτη 2 Νοεμβρίου

67

Στην Κόρινθο ταξιδεύει το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στις 17.30, στην Πλατεία Τσαλδάρη.

Με ένα εβδομαδιαίο φεστιβάλ αφιερωμένο στην ανακύκλωση, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Το φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την προβολή του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και ειδικότερα της δράσης “Εκδηλώσεις στην Πελοπόννησο με θέμα την ανακύκλωση”, είναι ανοιχτό στο κοινό και θα διεξαχθεί την εβδομάδα από 30 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου 2023.

 

Ξεκίνησε από την Καλαμάτα, στη συνέχεια ταξιδεύει στη Σπάρτη, την Τρίπολη και  και ολοκληρώνεται στο Άργος και το Ναύπλιο. Στην Κόρινθο ταξιδεύει την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, προσκαλώντας κοινό όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα τους μικρούς μας φίλους, να γνωρίσουν τη δράση της Περιφέρειας αλλά και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες έννοιες και αρχές της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

 

Μέσα από το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως το καλλιτεχνικό εργαστήρι ανακύκλωσης, όπου οι συμμετέχοντες, και πρωτίστως τα παιδιά, θα μπορούν να μετατρέψουν με δημιουργικό τρόπο τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα σε λειτουργικά και χρήσιμα αντικείμενα, να κερδίσουν αναμνηστικά δώρα και να λάβουν μέρος και σε άλλα βιωματικά διαδραστικά παιχνίδια ανακύκλωσης. Ταυτόχρονα, προσφέρεται και η δυνατότητα να ανακυκλώσουμε τα παλιά μας ρούχα, μέσω του προγράμματος ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού Fabric Republic.