Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά της “Πανσπουδαστικής” για 3η χρονιά

18

Πρώτη δύναμη για τρίτη συνεχή χρονιά αναδεικνύεται η Πανσπουδαστική ΚΣ, με βάση και τα τελικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, η «Πανσπουδαστική ΚΣ», έλαβε 17.170 ψήφους και ποσοστό 32,85%.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πήρε 13.186 ψήφους και 25,23% και η ΠΑΣΠ 5.486 ψήφους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 10,5%. Τα ΕΑΑΚ πήραν 3.933 ψήφους και 7,53%, η Attack 2.447 ψήφους και 4,68%, ενώ το Δίκτυο 533 ψήφους και ποσοστό 1.03%.

Παράλληλα η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη σε ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΑΣΚΤ, ΟΠΑ, Πάντειο, Παν. Πειραιά, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ΠΑΔΑ, ΔΙΠΑΕ, Παν. Πατρών, Παν. Ιωαννίνων, ΔΠΘ, Παν. Θεσσαλίας, Παν. Δυτικής Μακεδονίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών με ενσωματωμένο το σύνολο των φοιτητικών συλλόγων στο site: http://www.pksekloges.gr/foititikes-24/

  • Στον πίνακα αποτυπώνονται τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας έτσι όπως υπογράφονται από τις εφορευτικές επιτροπές.
  • Όσον αφορά τις παρατάξεις, καταγράφονται με σειρά: η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ΠΑΣΠ, η ΕΑΑΚ που συγκεντρώνει τα σχήματα που  στηρίζονται από το ΜΕΡΑ25-ΛΑΕ, η ATTACK που συγκεντρώνει σχήματα που στηρίζονται από το ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Δίκτυο που αποτελεί την παράταξη της «Νέας Αριστεράς» και τέλος στα «Λοιπά» καταγράφονται διάφορες παρατάξεις ή μεμονωμένοι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εκλογές.
  • Στους συλλόγους Πολιτικών Επιστημών ΔΠΘ, Οικονομικών Επιστημών ΔΠΘ, Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης Σερρών του ΔΙΠΑΕ, Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΟ), Θεολογίας ΕΚΠΑ, Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ, Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, δεν μπορεί να αναγνωριστεί το αποτέλεσμα λόγω νοθείας και αλλοίωσης της διαδικασίας – οι εκλογές είναι άκυρες σε αυτούς τους συλλόγους.
  • Τέλος, δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα, οι σύλλογοι στους οποίους πραγματοποιήθηκαν εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο.