Φωτιά Τώρα : Εφιαλτική νύχτα στο Λουτράκι και Δερβενοχώρια – Προς Αγίους Θεοδώρους κατευθύνεται  το πύρινο μέτωπο

1078

«Κόλαση» φωτιάς στο Λουτράκι με το μέτωπο να μην υποχωρεί – Μάχη από τους Πυροσβέστες για να το θέσουν υπό έλεγχο

Να ανακόψουν την καταστροφική μανία της φωτιάς σε Δερβενοχώρια, Ανατολική Αττική και Λουτράκι επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα.

Πάνω από το κέντρο του Λουτρακίου η πυρκαγιά και γι΄αυτό  υπήρξε προληπτική απομάκρυνση 800 παιδιών από την αθλητικη κατασκήνωση «Sport Camp».

Σύμφωνα με την επικοινωνία της Πρώτης news Κορινθίας με την Πυροσβεστική Λουτρακίου τώρα στις 8:45  , μας ενημέρωσε πως η φωτιά στο Λουτράκι βρίσκεται  σε εξέλιξη έχοντας αμείωτη ένταση και το πύρινο μέτωπο  κατευθύνεται  προς Αγίους Θεοδώρους .

Η φωτιά η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και έχει ήδη κάψει δασικλες εκτάσεις και πολλές κατοικίες..

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εκατοντάδες εθελοντές προκειμένου να αναχαιτιστούν τα πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να κατακαίνε μεγάλες εκτάσεις σε τρία μέτωπα: Ανατολική Αττική (Νέο Κουβαρά, Σαρωνίδα, Καλύβια, Ανάβυσσο) Λουτράκι και Δερβενοχώρια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, επεκτάθηκε το μέτωπο στα Δερβενοχώρια, το οποίο εμπνέει τη μεγαλύτερη ανησυχία μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η φωτιά κατευθύνεται προς τη Μαγούλα Αττικής, ενώ μεγάλος φόβος όλων είναι μην αλλάξει η φορά των ανέμων και κινηθεί προς την Πάρνηθα.

Η νύχτα έγινε μέρα καθώς όλα τα βουνά έχουν κυκλωθεί από τη φωτιά. Ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι δύσκολη και κατά διαστήματα ακούγονταν εκρήξεις μέσα στο δάσος. Οι πύρινες γλώσσες καίνε πευκόδασος και πάρα πολύ υψηλή βλάστηση. Η φωτιά είναι πολλών μέτρων και ξεπετάγεται από κορυφή σε κορυφή, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή.

 

Δυσκολεύονται να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα

Πλέον, στη μάχη κατάσβεσης της φωτιάς μπήκαν ξανά τα εναέρια μέσα, τα οποία ξεκίνησαν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Ωστόσο, η επιχειρησιακή τους δραστηριότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή -όπως και χθες άλλωστε- οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης.

Για το λόγο αυτό, κάποια από τα εναέρια μέσα επιχειρούν προς το παρόν μόνο αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τις περιοχές που μαίνονται οι φλόγες.

Στη μάχη, πάντως, έχουν πέσει έξι αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ από εδάφους 140 πυροσβέστες με 48 οχήματα.