Φωτορεπορτάζ από την φονική φωτιά του Ξυλοκάστρου -Τι είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Α.Γκιολής στον Νίκο Νικολόπουλο

38

Ώρες αγωνίας στην Κορινθία όπου η μεγάλη φωτιά μαίνεται από χθες το μεσημέρι και από το Ξυλόκαστρο έφτασε στο Δερβένι, αφήνοντας πίσω της δύο νεκρούς. Οι σοροί βρέθηκαν απανθρακωμένες σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή,ο οποίος μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Δίολκου radio, 105,6 στον δημοσιογράφο Νίκο Νικολόπουλο οι νεκροί είναι οι δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν από χθες στην περιοχή της Πιτσάς και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας. Ο ίδιος μας ενημέρωσε  πως οι δύο άνδρες ήταν από το χωριό Άνω Πιτσά και είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να δείξουν στους πυροσβέστες μονοπάτια προκειμένου να τους διευκολύνουν στο έργο τους.

«Έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί, ξέρουμε όνομα και επίθετο. Ήταν οι αγνοούμενοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές. Συγχωριανοί ήταν οι οποίοι δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν. Έτσι λειτουργούμε στα χωριά», συμπλήρωσε…

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, έχει τραυματιστεί ένας πυροσβέστης. Μάλιστα έχει καεί ολοσχερώς και ένα πυροσβεστικό όχημα όταν εγκλωβίστηκε από τις φλόγες, δεν μπόρεσε να διαφύγει και το εγκατέλειψαν οι 3 πυροσβέστες που επέβαιναν σε αυτό.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Το μέτωπο της φωτιάς υπολογίζεται ότι φτάνει τα 30 χιλιόμετρα.

Επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες πεζοπόρων και 110 οχήματα. Με το πρώτο φως σηκώθηκαν 4 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία στην περιοχή σήμερα θα είναι κλειστά, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Πληροφορίες