Χειρόφρενο τραβάει η χώρα την Πέμπτη – Ποιοι απεργούν, στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

36

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη 21/9 η χώρα. Με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή κινητοποιήσεις έχουν προκηρυχθεί από τα εργατικά συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, απαιτεί την απόσυρσή του και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Τι θα ισχύσει για τα ΜΜΜ

Λεωφορεία

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, Τρίτη (19/9) τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας τις από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα.

Δηλαδή, τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου.

Τρόλεϊ

Στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 για το εργασιακό νομοσχέδιο αποφάσισε να συμμετάσχει και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάζει το ΣΕΛΜΑ έτσι ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. Εάν δηλαδή θα μετέχουν στην απεργία με κάποια στάση εργασίας ορισμένων ωρών, όπως και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

Για 24 ώρες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια τα πλοία ενώ στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορία με αποτέλεσμα να υπάρξουν τροποποιήσεις στις πτήσεις ή και ακυρώσεις.

Πού θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτέμβριου, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στο Αλιβέρι, στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου. Στη Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Στα Γιάννενα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Παράλληλα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 10 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας. Στην Ιστιαία, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στο Μαντούδι, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία. Στη Νάουσα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στα Χανιά, στις 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.