Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Η κυβέρνηση χτύπησε αναίτια τους διαδηλωτές με Χημικά και κρότου λάμψης ...

Η κυβέρνηση χτύπησε αναίτια τους διαδηλωτές με Χημικά και κρότου λάμψης έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα

21

 

Επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης δέχθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ οι διαδηλωτές έξω από την πρεσβεία τους Ισραήλ στην Αθήνα.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που έφταναν με πορεία από το Σύνταγμα οι πρώτοι διαδηλωτές έξω από την ισραηλινή πρεσβεία για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στην περιοχή φωνάζοντας συνθήματα με κυρίαρχο το «λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Για μερικά λεπτά η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τα χημικά, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν καθώς είχαν πάει στην πορεία με τα παιδιά τους.

Στη μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό συμμετείχαν 10.000 κόσμος που έφτασε μπροστά στην πρεσβεία επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλεί το ΠΑΜΕ αύριο Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα για την αναίτια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής το βράδυ της Τετάρτης, εναντίον των διαδηλωτών που διατράνωναν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.

Σε ανακοίνωση του, νωρίτερα το ΠΑΜΕ κατήγγειλε την επίθεση και ανέφερε:

«Χιλιάδες λαού, νέοι, εργαζόμενο, φοιτητές, συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, που για ακόμα μια φορά, δολοφονείται από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΕΕ και τον συμμάχων τους. Φτάνοντας στην Ισραηλινή πρεσβεία, η συγκέντρωση δέχθηκε αναίτια επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας κατ’ εντολήν της κυβέρνησης.

Αυτό που τους ενόχλησε είναι ότι η μαζική συμμετοχή του λαού της Αθήνας απέδειξε ότι δεν τσιμπάει στην προπαγάνδα του αστικού κράτους και αναγνωρίζει το δίκιο των Παλαιστινίων, αφού  βροντοφώναξαν συνθήματα όπως “Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά” και απαίτησαν “ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών”, καταδικάζοντας την στάση της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει ενεργά σε αυτή την σφαγή. Τους απαντάμε για μία ακόμα φορά ότι είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάμψουν τις αντιδράσεις των συνδικάτων και του λαού.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά».