Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Προστασία της Εργασίας ή μέσω κλοπής εργαζομένων;

37

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Προστασία της Εργασίας ή μέσω κλοπής εργαζομένων; Δείτε και τις δύο απόψεις.

 

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, που τέθηκε σε εφαρμογή με τον νόμο 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, είναι εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου του εργαζομένου, για τις υπερωρίες, για την ορθή εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εργαλείο που επιτρέπει να καταγράφονται με απόλυτη ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο οι ώρες εργασίας όλων των μισθωτών, σύμφωνα με πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ.

Είναι ένα μέτρο δικαιοσύνης, που καταπολεμά τα φαινόμενα αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και απλήρωτων υπερωριών, καθώς και της εισφοροδιαφυγής, προστατεύοντας τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις χιλιάδες επιχειρήσεις, που τηρούν τους κανόνες, από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Μέσω της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, το αναβαθμισμένο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για το ωράριο εργασίας των εργαζομένων και χαρακτηρίζει αυτόματα κάθε ώρα εργασίας ως κανονικό ωράριο – υπερεργασία, υπερωρία ή διευθέτηση, όπως επίσης τα διαλείμματα, τα ρεπό, τις άδειες, μεταξύ άλλων.

Είναι το πρώτο βήμα μίας σειράς από παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την εργασιακή καθημερινότητα των εργαζόμενων, όπως το δικαίωμα της αποσύνδεσης στην τηλεργασία, οι νέες άδειες που θεσπίστηκαν με το νόμο 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, οι ρυθμίσεις για τη συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή κ.ά.

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας εφαρμόστηκε την 1η Ιουλίου 2022 στο σύνολο των τραπεζών της χώρας και τις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους, και σταδιακά, θα επεκταθεί σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου δραστηριότητας, αλλάζοντας το εργασιακό τοπίο στην Ελλάδα.

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Προστασία της Εργασίας ή μέσω κλοπής εργαζομένων;

Η άλλη άποψη της  Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων 

 

Οταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υπουργός των εργοδοτών Αδ. Γεωργιάδης παρουσίασαν την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας την εμφάνισαν σαν «το απόλυτο όπλο στα χέρια των εργαζομένων έναντι της αδήλωτης απασχόλησης»!!!

Μάλιστα ο τότε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:  «Είναι μια επανάσταση που θα δουλέψει και υπέρ των επιχειρήσεων και υπέρ των εργαζομένων. Στο τέλος θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε μια δικαιότερη  καταγραφή του πραγματικού χρόνου εργασίας και άρα, δικαιότερες αμοιβές του εργαζομένων»…

Η …«επανάσταση» που τότε εξήγγειλε ο Αδ. Γεωργιάδης ήρθε. Αφορούσε όμως μόνο τα συμφέροντα των αφεντικών και των επιχειρήσεων. Των εργοδοτών που πλέον και με τη «βούλα» της κυβέρνησης  αρπάζουν ακόμα μεγαλύτερη υπεραξία από τους εργαζόμενους «κλέβοντας» υπερωρίες και παραβιάζοντας εργασιακά δικαιώματα …αξιοποιώντας την ψηφιακή κάρτα που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.  

Η σωρεία καταγγελιών σχετικά με την εφαρμογή του συστήματος της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε πολλές επιχειρήσεις που έδωσε στην δημοσιότητα η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο φανερώνει ακριβώς πως οι εργοδότες τσακίζουν εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων τους και προχωρούν σε πλήθος παραβιάσεων των εργασιακών δικαιωμάτων, μέσω της εφαρμογής του συστήματος ψηφιακής κάρτας.

Ειδικότερα η Ομοσπονδία παρουσιάζει τις καταγγελίες δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων – μελών της.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

— Εργαζόμενοι που δουλεύουν για λογαριασμό τρίτων εταιρειών (shop in a shop) σε καταστήματα καλλυντικών, εμπορικών κέντρων, spa, κέντρων αισθητικής, αρωματοπωλείων, κ.λ.π, δε χτυπάνε ψηφιακή κάρτα εργασίας, για τον απλούστατο λόγο ότι ούτε tablet με τη σχετική εφαρμογή δεν τους παρέχουν οι εργοδότες.

— Εταιρείες Super Markets, logistics, πολυκαταστημάτων, που στις αποθήκες τους απασχολούν, παράλληλα με το δικό τους προσωπικό, και προσωπικό εργολάβων (κυρίως μετανάστες συναδέλφους), με τις ειδικότητες του «picker» προετοιμασίας παραγγελιών και του φορτοεκφορτωτή, δεν παρέχουν τη δυνατότητα σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων να χτυπούν συνδεδεμένη με το ΕΡΓΑΝΗ κάρτα εργασίας. Και όπου δίδεται η δυνατότητα αυτή, οι υπερβάσεις του νόμιμου ωραρίου δεν καταγράφονται πουθενά.

— Εργαζόμενοι που πιάνουν δουλειά στις 5 π.μ. έχουν λάβει οδηγίες να χτυπάνε την κάρτα τους στις 6 π.μ. Αυτό γίνεται για να μη φανεί στο σύστημα «Εργάνη» η μία ώρα της νυχτερινής απασχόλησης, που πληρώνεται διαφορετικά.

— Εταιρείες security που αναλαμβάνουν εργολαβίες 24ωρων – επταήμερων εβδομαδιαίων φυλάξεων εγκαταστάσεων και κτιρίων του Δημοσίου και φορέων αυτού, συνεχίζουν να εφαρμόζουν 12ωρη απασχόληση των φυλάκων, με την ψηφιακή κάρτα των εργαζομένων να είναι μονίμως «χτυπημένη» σε 8ωρες βάρδιες καθημερινές και όχι Κυριακές και αργίες και πάντα σε ημερήσια βάρδια.

— Συνεργεία καθαρισμού που αναλαμβάνουν εργολαβίες καθαρισμού, τραπεζών, πολυκαταστημάτων, εγκαταστάσεων και κτιρίων του Δημοσίου και φορέων αυτού, με βασική απασχόληση τις νυχτερινές ώρες που οι εγκαταστάσεις δε λειτουργούν, εμφανίζουν «χτυπημένες» τις ψηφιακές κάρτες του προσωπικού τους μόνο σε ημερήσιες βάρδιες.

— Προϊστάμενοι ταμείων ζητούν από τους εργαζόμενους σε αυτά τα πόστα να χτυπήσουν την Ψηφιακή Κάρτα τους στις 9 π.μ., παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στη θέση τους από νωρίτερα και εξυπηρετούν πελάτες.

— Σε ωρομίσθιους εργαζόμενους επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να ξεχνούν να χτυπήσουν την κάρτα τους στο 4ωρο, παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν την εργασία τους μέχρι 8ωρο.

— Σε υπαλλήλους ηλεκτρονικών παραγγελιών δόθηκε η εντολή να χτυπάνε την κάρτα τους, ανεξάρτητα εάν έχουν τελειώσει την παραγγελία τους ή όχι, και να συνεχίζουν την εργασία τους κανονικά.

— Σε οδηγούς ζητήθηκε να μη χτυπάνε καθόλου κάρτα, αφού βρίσκονται εκτός καταστήματος.

— Προϊστάμενοι καταστημάτων έχουν ζητήσει από τους εργαζόμενους να τους εκτυπώσουν το QR CODE από τις ψηφιακές κάρτες εργασίας, λέγοντάς τους ότι αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι προϊστάμενοι αυτή την «υποχρέωση» χτυπήματος της κάρτας…

— Υπήρξαν καλέσματα σε εργασία για εργαζόμενους που είχαν ρεπό. Δόθηκε η οδηγία όμως, γι’ αυτές τις πολύ «ειδικές» περιπτώσεις οι εργαζόμενοι να μη χτυπήσουν κάρτα.

— Με το τελευταίο νομοσχέδιο του περασμένου Οκτωβρίου δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης του χρόνου εργασίας με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας, να μην καταχωρίζουν τις αλλαγές του ωραρίου εργασίας και την υπερωριακή απασχόλησης πριν από την έναρξη πραγματοποίησής τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν καταγράφονται οι υπερωρίες σε real time, ο εργαζόμενος να χτυπά την κάρτα μετά τη λήξη της δηλωμένης στο ΕΡΓΑΝΗ βάρδιάς του, και εν συνεχεία να παραμένει στην εργασία δίχως να δηλώνονται κάπου οι υπερωρίες του. Σε περίπτωση ελέγχου, ο εργοδότης, καθυστερώντας στην είσοδο τους επιθεωρητές, έχει το περιθώριο να αναρτήσει επί τόπου τις υπερβάσεις του ωραρίου, ίσως ακόμα και μετά τον έλεγχο…

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια δυστοπική αγορά εργασίας, όπου πίσω από την παρουσίαση μεγαλόπνοων σχεδίων και «καινοτόμων» εφαρμογών, υποκρύπτεται επιμελώς η κατάφορη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Πτωχός: Συνάντηση για την προσαρμογή της χώρας στην κλιματική αλλαγή

 

 

 

Πληροφορίες