Όλες οι σημαντικές αποφάσεις του Δ.Σ. Κορινθίων : Σύσσωμη δημοτική αρχή ,αντιπολίτευση και επαγγελματίες να μπει τέλος στην ανομία και..

27

Όλες  οι σημαντικές αποφάσεις του Δ.Σ. Κορινθίων – Σύσσωμη δημοτική αρχή και επαγγελματίες εστίασης αποφάσισαν …

Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων:  Καταγγελία της σκανδαλώδους σύμβασης του οδοφωτισμού που υπέγραψε η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Νανόπουλου

– Σύσσωμη δημοτική αρχή και αντιπολίτευση να μπει τέλος στην ανομία και την έλλειψη αισθητικής εικόνας και λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων –

 

Την Tετάρτη 3 Ιουλίου  το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων ασχολήθηκε  με 25 θέματα , τα οποία αρκετά ήταν πολύ  σημαντικά για την πορεία του Δήμου  και μεταξύ των θεμάτων που εγκρίθηκαν ομόφωνα ,  ήταν  η έγκριση οικονομικού εισολογισμού 2022.

Όλες οι σημαντικές αποφάσεις του Δήμου Κορινθίων:

1. Ο δήμαρχος κ. Νίκος Σταυρέλης επισήμανε το γεγονός πως ίσως να είναι και ο μοναδικός δήμος σε όλη την χώρα που έχει στις τράπεζες  ταμειακά διαθέσιμα 29 περίπου εκατομμύρια ευρώ , δίχως να μπορούν να διατεθούν άμεσα για τις αναγκαιότητες του δήμου. Αδιανόητο γεγονός χαρακτήρισε ο δήμαρχος το φαινόμενο και το αιτιολόγησε ως μη ορθολογική διαχείριση σε σχέση με την εκτέλεση του οικονομικού προϋπολογισμού των προηγούμενων διοικήσεων. 

Υποσχέθηκε σε ότι αφορά την δική του διοίκηση ,   σε συνεργασία με τις αρμόδιες επιτροπές του δήμου στον νέο οικονομικό προϋπολογισμό του Δήμου να  αλλάξει το αναποτελεσματικό  γεγονός .

2. Στην καταγγελία της περιβόητης  σύμβασης  – σκάνδαλο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Οδοφωτισμού με την Κ/Ξ Μυτιληναίος-USIF που υπέγραψε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή το 2023.

Στα δικαστήρια στέλνει την εταιρία ο Δήμος μιας και κατά κοινής ομολογίας όλων των παρατάξεων εκτός της παράταξης του κ. Νανόπουλου που την υπέγραψε , πρόκειται για μία σύμβαση που ζημιώνει το Δήμο (όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας) αλλά και χρεώνει το δημότη με επιπλέον 50% στα τέλη φωτισμού.

 2. Στην συνέχεια εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο κανονισμού διαχείρισης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κορινθίων. Ένα πολύ σοβαρό θέμα που αρκετοί στοιχημάτιζαν ότι η  νέα δημοτική αρχή δεν θα είχε το σθένος ,( όπως δεν το είχε και η προηγούμενη δημοτική αρχή ),να επωμιστεί το εκλογικό κόστος που θα είχε μια τέτοια σύγκρουση με τους επαγγελματίες της εστίασης.

Τελικά καμία σύγκρουση δεν υπήρξε και αυτό οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το οφείλουμε στην σωστή επιλογή του δημάρχου για την θέση της προέδρου της δημοτικής επιτροπής του κανονισμού διαχείρισης κοινοχρήστων χώρων της κ.Τέτας Μπονάτσου .

Η κ. Μπονάτσου Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της επιτροπής εν λόγω επιτροπής,  με την  άριστη συνεργασία με όλα τα μέλη της επιτροπής , τους επαγγελματίες της εστίασης και τους υπαλλήλους του δήμου,  κατόρθωσε  από κοινού όλοι μαζί  ομόφωνα να  συμφωνήσουν να μπει τέλος στην ανομία και την έλλειψη αισθητικής εικόνας και λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων.

3)  Άλλο ένα σημαντικό θέμα που συζητήθηκε,  πολύ σοβαρό για την προαγωγή της υγείας  του Δήμου Κορινθίων , ήταν η απόφαση  Δημιουργίας Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ)  και κανονισμός λειτουργίας. Το θέμα έγινε δεκτό με θέρμη  από όλες τις παρατάξεις . Στο συμβούλιο ήταν παρόντες και εισηγήθηκαν του θέματος  , ο Καθηγητής Καρδιολογίας, Διευθυντής Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Τούσουλης και ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής και πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου Κορίνθου Χρήστος Χασικίδης.

4)Το τραγικό πρόβλημα που βιώνουν  όλοι οι  αγρότες του δήμου απασχόλησε το δημοτικό Συμβούλιο   , το  ζήτημα Ενέργειες του Δήμου Κορινθίων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας κατά την καλοκαιρινή περίοδο (ύδρευση –άρδευση) συζητήθηκε με την παρουσία αγροτών από την  ενότητα Άσσου Λεχαίου που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα όλου του δήμου.

Το θέμα εισηγήθηκε το αίτημα 1/3 των δημοτικών συμβούλων από την παράταξη της” Πράσινης Πόλης”

Άκρως ενημερωτικός και σκληρός προς τον επικεφαλής της μειοψηφίας κ.Βασίλη Νανόπουλο ήταν ο Πρόεδρος της ΔΥΑΚ Μιχάλης Χατζής .

Εφόσον ανάφερε όσα έχει πράξει για την ΔΥΑΚ ο δήμος μέσα σε 6 μήνες , χαρακτιριστκά δήλωσε : Έχουμε πράξει μέσα σε 6 μήνες όσα δεν τολμήσατε να πράξετε εσείς κ. Νανόπουλε” σε όλα τα χρόνια της δημοτική σας αρχής.

Για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος υπενθύμισε και ο ίδιος τα μέτρα που έλαβε ο δήμος και μεταξύ αυτών είναι και μείωση των τελών ύδρευσης από 20 έως 50% στις χαμηλές κοινωνικά  κλίμακες.

5) Άλλη μία σημαντική ανακοίνωση που έκανε ο δήμαρχος ήταν για την καθαριότητα , ένας τομέας με πολλά προβλήματα  που αντιμετωπίζει  ο δήμος όπως δήλωσε ο δήμαρχος  λόγω ελλείψεως προσωπικού και τεχνικών γραφειοκρατικών κολλημάτων  όλων των  Ο.Τ.Α.

Παρά ταύτα σκοπεύει να βελτιώσει από την επόμενη χρονιά  την  καθαριότητα σε ολόκληρο τον δήμο, ξεκινώντας πιλοτικά με τα δημοτικά διαμερίσματα που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη,  δίνοντας  ανάθεση σε ιδιωτική επιχείρηση.

6) Στο αίτημα που έφερε το 1/3 των δημοτικών συμβούλων της ” Πράσινης Πόλης”  για την Ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας ο κ. Σταυρέλης ήταν σαφής λέγοντας πως δεν το επιτρέπει ο νόμος και δεν το συζητά , μάλιστα χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Δήμου Λουτρακίου που όταν το τόλμησε  την χρήση   δύο δημοτικών λεωφορείων , βρέθηκε αντιμέτωπος με τον νόμο … χάνοντας στα δικαστήρια.

Όλες οι σημαντικές αποφάσεις του Δ.Σ Κορινθίων

Δείτε επίσης:

Νίκος Σταυρέλης- Καταγγείλαμε τη σύμβαση – σκάνδαλο του Οδοφωτισμού…Ξεκινάμε δικαστικό αγώνα

 

Δείτε όλη την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τα υπόλοιπα θέματα

Όλες οι σημαντικές αποφάσεις του Δ.Σ. Κορινθίων

Tα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Τροποποίηση Δημοτικού Προϋπολογισμού έτους 2024
2. Έγκριση κανονισμού κοινοχρήστων χώρων Δήμου Κορινθίων
3. Καθορισμός αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου
4. Καθορισμός αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου
5. Έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κορινθίων και του φιλοζωικού συλλόγου Κορίνθου «Σύλλογος
Αγάπης για τα ζώα ΒΛΑΣΣΗΣ»
6. Δημιουργία Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) του Δήμου Κορινθίων και κανονισμός
λειτουργίας
7. Σύσταση Ειδικής Επιτροπής, περί έγκρισης αιτήσεων απαλλαγής ή επαναπροσδιορισμού του ύψους καταβολής
οικονομικής συμμετοχής (τροφεία) στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κορινθίων
8. Απαλλαγή τροφείων
9. Έγκριση 1ου ΑΠΕ (ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΎ) του έργου «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΘΟΔΟΜΩΝ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ » Α.Μ.
56/2022.
10. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕ
ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ»
11. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής έργου Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους
υδραυλικών έργων του Δήμου Κορινθίων, Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που επλήγη από τη φυσική
καταστροφή της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020, αρ .μελ 35/2020
12. Παράταση χρόνου ισχύος σύμβασης για την «Προμήθεια ανταλλακτικών»
13. Αναγκαιότητα μίσθωσης ακινήτου για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου
14. Αναγκαιότητα ονοματοδοσίας οδών στην Κοινότητα Λεχαίου του Δήμου Κορινθίων
15. Αναγκαιότητα ονοματοδοσίας ανώνυμης οδού στην Κοινότητα Περιγιαλίου του Δήμου Κορινθίων
16. Αναγκαιότητα ονοματοδοσίας ανώνυμης οδού στον Οικισμό Νέας Αλμυρής της Κοινότητα Γαλατακίου του Δήμου
Κορινθίων
17. Περί δέσμευσης χώρου υποσταθμού από ΔΕΔΔΗΕ για τις ανάγκες του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου.
18. Περί υλοποίησης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Ερμού (μια θέση αποκλειστικής στάθμευσης υπηρεσιακού
οχήματος της Επιθεώρησης Εργασίας Κορινθίας) στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου
19. Περί αίτησης τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 787 περιοχής «Μπαθαρίστρα-Δέλτα» του σχεδίου της
πόλης της Κορίνθου.
20. Περί αίτησης τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 787 περιοχής «Μπαθαρίστρα-Δέλτα» του σχεδίου της
πόλης της Κορίνθου.
21. Επιχορηγήσεις συλλόγων
22. Παραχώρηση χώρου Πνευματικού Κέντρου Αθικίων στον ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΑΘΙΚΙΩΝ για πολιτιστική εκδήλωση
23. Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία Γαλατακίου στον σύλλογο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ για εκδήλωση
24. Ενέργειες του Δήμου Κορινθίων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας κατά την καλοκαιρινή περίοδο (ύδρευση –
άρδευση) (αίτημα 1/3 των δημοτικών συμβούλων )
25. Υποβολή έργων για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου (αίτημα 1/3 των δημοτικών συμβούλων)
26. Ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας (αίτημα 1/3 των δημοτικών συμβούλων )