Έγραψαν ιστορία οι γοργόνες του Ολυμπιακού… Ομάδα όνειρο, στην κορυφή της Ευρώπης

665

Βασιλιάς της Ευρώπης ο Ολυμπιακός! Διέλυσε τη Σαμπαντέλ (11-7) στον τελικό της Ευρωλίγκας και στέφθηκε για δεύτερη σερί φορα και τρίτη συνολικά

Η άμυνα δίνει τα τρόπαια σε τέτοια παιχνίδια, όμως ο Ολυμπιακός ήταν ομάδα όνειρο και σε άμυνα και σε επίθεση. Η ισπανική ομάδα τελείωσε τον αγώνα με 7/33 σουτ, πετυχαίνοντας 4 γκολ σε 11 προσπάθειες στην παίκτρια παραπάνω.Την ίδια στιγμή οι «ερυθρόλευκες» δείχνοντας απίστευτη ωριμότητα για τις συνθήκες ενός τέτοιου τελικού, έβρισκαν πολλές λύσεις επιθετικά: Με 4/4 στην παίκτρια παραπάνω (11/26 συνολικά) και με πολλές πρωταγωνίστριες.

Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, με τρία γκολ σε ισάριθμα σουτ ή οι Νικόλ Ελευθεριάδου και οι σταθερές αξίες Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Και οι 13 ήταν υπέροχες με τον Σέρβο τεχνικό του Ολυμπιακού Αλεξάνταρ Τσίριτς να μοιράζει το χρόνο στις δύο τερματοφύλακες, με την Ιωάννα Σταματοπούλου να αντικαθιστά τη Χρυσύ Διαμαντοπούλου.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 3-3, 3-2,
Ολυμπιακός (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ράνεϊ , Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου.

Σαμπαντέλ (Πάλμα): Έστερ Ράμος, Ορτίθ, Γκάμες 1, Φαν ντερ Σλοτ 1, Σεράνο, Στέφενς 2, Σόχι, Γκαρσία, Φόρκα 1, Εγκενς, Πέρεθ 1, Γκονζάλες 1, Καρίγια.

Ευρώπης.