Αιφνιδιασμός Ανδρουλάκη για καλοκαιρινή κάλπη στο ΠΑΣΟΚ: «Ανοίγει» τα χαρτιά του ο Δούκας

23
Συνεχίζεται ο αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ μετά το 12,8% των ευρωεκλογών και την αποτυχία του κόμματος να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, μόλις λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, καθώς η «Χαριλάου Τρικούπη» δεν κατάφερε να αυξήσει την εκλογική δύναμη της, μετά την μεγάλη πτώση της Νέας Δημοκρατίας και την μη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει φέρει γκρίνια σε αρκετά στελέχη.

Μάλιστα ήδη έχουν βγει μπροστά κάποια μεγάλα ονόματα που μιλάνε ανοικτά για αλλαγή ηγεσίας στη Χάριλάου Τρικούπη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε δύσκολη θέση και τον ασκό το Αιόλου να φαίνεται πως έχει ανοίξει. Όλο το κόμμα βρίσκεται σε αναβρασμό και όλα θα κριθούν την Τετάρτη στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβούλιου.

Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι έντονη, καθώς αρκετά στελέχη είναι δυσαρεστημένα με το εκλογικό αποτέλεσμα με κάποιους εξ αυτών να έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ωστόσο, σε αυτό το εκρηκτικό τοπίο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρωτοβουλίας από τον ίδιο τον επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη. Ιδιαίτερα από την στιγμή που, σύμφωνα με το ieidiseis, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει άμεσα σε εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Μια κίνηση που αναμφισβήτητα θα δείξει ότι «σηκώνει το γάντι» που ρίχνουν οι αμφισβητίες της σημερινής ηγεσίας του Κινήματος.

Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εμπλοκής του με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του το Σαββατοκύριακο, μιλώντας στην “Καθημερινή της Κυριακής”.