Ακροκόρινθο, το μεγαλύτερο κάστρο της Πελοποννήσου-βίντεο

1076

Το γιγαντιαίο κάστρο που φαίνεται σαν να κρέμεται από το βουνό, το οποίο αντικρίζεις πάντα οδηγώντας από την Αθήνα προς την Πελοπόννησο δεν γίνεται να μην το έχεις προσέξει. Έχεις αναρωτηθεί, όμως, ποιο είναι αυτό το επιβλητικό δημιούργημα που τη νύχτα, φωτισμένο, μοιάζει σαν να αιωρείται από τον ουρανό, δημιουργώντας ένα απίστευτο θέαμα;

Ο άγνωστος -στους περισσότερους από εμάς- Ακροκόρινθος, απέχει κάτι περισσότερο από μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας και ο δρόμος σε «ρίχνει» ακριβώς πάνω του, στην εθνική οδό προς Τρίπολη, περνώντας την Αρχαία Κόρινθο.

Στο μεγαλύτερο κάστρο της Πελοποννήσου -είναι όντως τεράστιο- η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως το ωράριο είναι αυστηρό από τις 08:30 έως τις 15:30. Το Κάστρο έχει περίμετρο τειχών περίπου 3 χιλιόμετρα και αξίζει να το περπατήσεις όλο. Θα χρειαστείς κάτι περισσότερο από δύο ώρες για μια απλή ξενάγηση και χαλαρή βόλτα, ενώ πρέπει να υπολογίσεις και τον έξτρα χρόνο που απαιτείται για να βγάλεις φωτογραφίες την καταπληκτική θέα που έχει κυριολεκτικά «πιάτο» τη μισή Πελοπόννησο.

πηγή-ethnos.gr