ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΗΣ «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» ΕΚΛΕΙΣΕ-ΦΩΤΟ

19
ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
ΤΗΣ «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ»
ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΔΕΟΝΤΩΣ.
Μέλη και φίλοι της «Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου» γιόρτασαν μαζί, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 το βραδάκι, το φετινό κύκλο μαθημάτων των τμημάτων Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Συλλόγου στη φιλόξενη Πλατεία «Σταύρος Ηλιόπουλος» Ιωνίας Κορίνθου.
Ένα δίωρο γεμάτο μουσική και χορούς, από όλη την Ελλάδα απ’ άκρου εις άκρον και βεβαίως από τις αλησμόνητες Πατρίδες του Ελληνισμού, έδωσε την ευκαιρία και τη χαρά στους προσελθόντες να απολαύσουν και να χειροκροτήσουν τη σημαντική δουλειά που με ζήλο, αγάπη και μεράκι γίνεται στη Μικρασιατική Στέγη και τα πολυμελή χορευτικά της τμήματα από τον Δάσκαλο κ. Δημήτρη Μπάκο και τις μαθήτριες και τους μαθητές του.
Την Εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα εκ μέρους της Μικρασιατικής Στέγης η άοκνη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βασιλική Ευστρατιάδου. Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Γραμματέα του Δ.Σ. κ. Δημητρίου Κάτσουρα, Θεολόγου – Πολιτικού Επιστήμονα, με θέμα την αξία και τον ρόλο του Πατέρα στην Οικογένεια, με αφορμή τη λεγομένη γιορτή του Πατέρα (Τρίτη Κυριακή του Ιουνίου).
Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα χορευτικά τμήματα των μικρών παιδιών που απέδειξαν ότι έχουν μπεί για τα καλά και με μεγάλη προθυμία στο κλίμα της Παράδοσης. Εντυπωσιακές ήταν κάποιες σπάνιες παραδοσιακές στολές πού φορούσαν τα μέλη των Χορευτικών τμημάτων, όπως, επί παραδείγματι, η γυναικεία παραδοσιακή στολή της Χίου.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης και την παρουσία επί σκηνής όλων των μελών των χορευτικών τμημάτων σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κορινθίων κ. Παναγιώτης Λαμπρινός, φίλος και συμπαραστάτης της Στέγης και του έργου της, μεταφέροντας τις ευχές και του Δημάρχου Κορινθίων κ. Ν. Σταυρέλη.
Διερμηνεύουσα τα αισθήματα όλων των παρισταμένων συγχαρητήρια στον Δάσκαλο και τα μέλη των Τμημάτων αλλά και την υπεύθυνη για τη λειτουργία τους κ. Μαρίνα Αρτοποιάδου, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου, έδωσε η Πρόεδρος του Δ.Σ. καλούσα τους Γονείς να παρακινήσουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στα Χορευτικά του Συλλόγου.
Το φινάλε, όπως συνήθως γίνεται, αποτέλεσε Μικρασιάτικος χορός από όλα τα μέλη των Τμημάτων, επάνω και κάτω από τη σκηνή, ανάμεσα και μαζί με το κοινό που καταχειροκρότησε με θέρμη έναν από τους τομείς δράσεως και προσφοράς της «Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου».