Αθανάσιος Ι. Δούρος : Ένας Οικονομολόγος… υποψήφιος Δ. Σ. στην Παράταξη του Νίκου Σταυρέλη

1859

Μία λαμπρή υποψηφιότητα για τον δήμο Κορινθίων,  είναι η συμμετοχή στα κοινά,  με την παράταξη “Πνοή Δημιουργίας ” του Νίκου Σταυρέλη , ο Αθανάσιος Ι. Δούρος .

Οικονομολόγος πολύ γνωστός Κορίνθιος,  που αρκετοί από εμάς τον θυμόμαστε από την θητεία του στην τράπεζα Πειραιώς,  που ασχολήθηκε ως Διευθυντής επί σειρά ετών .

 

Δείτε το εντυπωσιακό βιογραφικό του :

 

Ο Αθανάσιος Ι. Δούρος γεννήθηκε το 1967.

Σπούδασε Business and Management και απέκτησε Bachelor of Arts.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές αποκτώντας M.B.A. (Master of Business Administration) με εξειδίκευση στο Banking and Finance.

Επίσης, έχει λάβει πτυχίο Αναλυτή Συστημάτων Πληροφορικής και έχει παρακολουθήσει διετή κύκλο σπουδών στο Marketing.

Εργάστηκε, επί τριάντα περίπου έτη, ως τραπεζικός. Έγινε διευθυντής τράπεζας σε ηλικία 33 ετών και στην καριέρα του θήτευσε ως Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. μη συστημικών τραπεζών.

Ώς Γενικός Διευθυντής και Σύμβουλος Διοίκησης μη συστημικών Τραπεζών, διαχειρίστηκε πλήθος έργων με σκοπό την αναδιάρθρωση της λειτουργίας τους, του συστήματος διακυβέρνησης, των ελεγκτικών μηχανισμών τους κ.ά.

Ως Διευθυντής και Area Manager μεγάλων καταστημάτων και Business Centers συστημικών Τραπεζών απέκτησε σημαντική εμπειρία στις χρηματοδοτήσεις και στη διαχείρισή τους.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος εξειδικευμένων επαγγελματικών σεμιναρίων αλλά και υπήρξε επί σειρά ετών (2007- 2011) εισηγητής εκπαιδευτικών σεμιναρίων χρηματοοικονομικής και τραπεζικής στην PwC Academy (Πράις ΓουοτερΧάους Κούπερς Ακάντεμι)

Είναι συγγραφέας των βιβλίων: “Η τραπεζική στην πράξη” (2007) και “Η εγκυκλοπαίδεια των τραπεζικών εργασιών” (2003).

Διάφορα άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε οικονομικά περιοδικά.

Παράλληλα με την τραπεζική του καριέρα έχει εργαστεί και ως προγραμματιστής και αναλυτής συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ίδρυσε το 1992 (σε ηλικία 25 ετών) εταιρεία κατασκευής λογισμικού (software house) στην Κόρινθο, η οποία κατασκεύασε προγράμματα που αυτή την εποχή χρησιμοποιήθηκαν σε έργα πολύ μεγάλων και εισηγμένων στο χρηματιστήριο τεχνικών εταιρειών.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία παρέχει καινοτόμες λύσεις πληροφορικής για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με ένα συνεχώς αυξανόμενο πελατολόγιο σε όλη τη χώρα.

Μέσα από την πολύπλευρη αυτή επαγγελματική πορεία έχει αναπτύξει σημαντικές οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες, είναι ικανότατος στο να αντιμετωπίζει και να επιλύει προβλήματα με μεθοδικότητα, στο να αξιοποιεί πόρους με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο. Μπορεί να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τους συνεργατες του στη διαχείριση κρίσεων και την επίτευξη στόχων.