Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Αθ. Δούρου για το Επιμελητήριο Κορινθίας

46

 

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση  υποψηφιότητας για την προεδρία του Επιμελητηρίου του ΑΘανάσιου Δούρου που ανακοίνωσε δια μέσου facebook:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΘ.ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ- “ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ”:ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ -ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
Με αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητα, ανακοινώνουμε την υποψηφιότητα του συνδυασμού μας για το Επιμελητήριο Κορινθίας, με επικεφαλής και Υποψήφιο Πρόεδρο τον Αθανάσιο Δούρο.
Στόχος μας είναι ένα Επιμελητήριο εξωστρεφές, ανοιχτό σε όλους, που στηρίζει τις επιχειρήσεις και προάγει τη συνεργασία. Επιδιώκουμε την ενότητα των υγιών δυνάμεων της περιοχής, με σκοπό την ανάπτυξη και την πρόοδο του Κορινθιακού επιχειρείν.
Καλούμε όλους τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που μοιράζονται το όραμα αυτό να έρθουν μαζί μας, να ενώσουμε δυνάμεις και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

 

Βιογραφικό :

Γεννήθηκα το 1967 και μεγάλωσα στα Εξαμίλια Κορινθίας. Εργάστηκα ως τραπεζικός και ελεύθερος επαγγελματίας.

 Το 1992, σε ηλικία 25 ετών, ίδρυσα στην Κόρινθο μια πρωτοποριακή επιχείρηση παραγωγής και ανάπτυξης λογισμικού (software house), η οποία ανέλαβε να φέρει εις πέρας σημαντικά έργα πληροφορικής, τα οποία υιοθετήθηκαν από μεγάλες τεχνικές εταιρείες, εισηγμένες στο χρηματιστήριο.

 Στον τραπεζικό τομέα εργάστηκα για περίπου 30 έτη. Συγκεκριμένα στις τράπεζες Εργασίας και Efg Eurobank (11 έτη), Πειραιώς (5 έτη), Aspis (2 έτη), Marfin (6 έτη), Συν. Τράπεζα Πελοποννήσου (10 μήνες) και Συν. Τράπεζα Έβρου και Δράμας (3 έτη).

 Σε ηλικία 33 ετών, εμπιστεύτηκαν σε εμένα τη διεύθυνση πλήρους τραπεζικού καταστήματος, καθιστώντας με το νεότερο στέλεχος που ανέλαβε αυτόν τον ρόλο στην ελληνική επικράτεια.

 Ως διευθυντής μεγάλων καταστημάτων και περιφερειακός διευθυντής στον τομέα των επιχειρήσεων, απέκτησα πολύτιμη εμπειρία στη διαχείριση χρηματοδοτήσεων και στην ανάληψη ευθυνών σε κρίσιμες αποφάσεις.

 Στη διάρκεια της πορείας μου, στάθηκα δίπλα στις επιχειρήσεις, πιστεύοντας πάντα στο όραμά τους. Ως διευθυντής μεγάλων καταστημάτων και περιφερειακός διευθυντής στον τομέα των επιχειρήσεων, απέκτησα πολύτιμη εμπειρία στη διαχείριση χρηματοδοτήσεων και στην ανάληψη ευθυνών σε κρίσιμες αποφάσεις.

 Ως Γενικός Διευθυντής και Σύμβουλος Διοίκησης μη συστημικών τραπεζών, ανέλαβα την αναδιάρθρωση και ενδυνάμωση των μηχανισμών λειτουργίας και διακυβέρνησής τους. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια, συνέβαλα στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ανάπτυξής τους.

 Ανάμεσα στις πιο σημαντικές προκλήσεις που κλήθηκα να αντιμετωπίσω, ήταν η συγχώνευση της Τράπεζας Έβρου με την Τράπεζα Δράμας. Με αυτή την κίνηση διασφαλίστηκαν οι θέσεις εργασίας και οι επενδύσεις των μεριδιούχων της τοπικής κοινωνίας, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι συνεργάτες μου.

 Σπούδασα Business and Management (Bachelor of Arts από το London Metropolitan University). Πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές αποκτώντας M.B.A. (Master of Business Administration από το Kingston University, με εξειδίκευση σε Banking and Finance).

 Επίσης, έχω πραγματοποιήσει κύκλο σπουδών σε Ανάλυση Συστημάτων Πληροφορικής και έχω παρακολουθήσει διετή κύκλο σπουδών στο Marketing.

 Επί σειρά ετών (2007-2011) ήμουν εισηγητής εκπαιδευτικών σεμιναρίων χρηματοοικονομικής και τραπεζικής στην PwC Academy.

 Είμαι συγγραφέας των βιβλίων: “Η τραπεζική στην πράξη” (2007) και “Η εγκυκλοπαίδεια των τραπεζικών εργασιών” (2003).

 Από το 2020, ίδρυσα εκ νέου επιχείρηση ανάπτυξης λογισμικού στην Κόρινθο, η οποία παρέχει καινοτόμες λύσεις πληροφορικής για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με ένα συνεχώς αυξανόμενο πελατολόγιο σε όλη τη χώρα. Είναι πιστοποιημένος προμηθευτής λογισμικού για επιχειρήσεις στη δράση Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Ελλάδα 2.0.

 Αυτή τη στιγμή είμαι Γενικός Διευθυντής και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην εταιρεία Korinthian Foods, της οποίας ετοιμάζουμε την είσοδο στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 Με την πολυετή εμπειρία μου και τις γνώσεις που έχω αποκτήσει σε διαφορετικούς τομείς και θέσεις ευθύνης, είμαι πάντα έτοιμος να αντιμετωπίσω την επόμενη πρόκληση. Είτε πρόκειται για τη διαχείριση σύνθετων έργων, είτε για την ανάληψη ηγετικών ρόλων, η αποφασιστικότητά μου παραμένει αμετάβλητη.

 Η υποψηφιότητά μου για τη θέση του Προέδρου στο Επιμελητήριο Κορινθίας είναι μια φυσική συνέχεια αυτής της πορείας, και βλέπω με αισιοδοξία την ευκαιρία να συμβάλλω στη δυναμική ανάπτυξη της περιοχής μας, προσφέροντας την εμπειρία και το όραμά μου.

Αθανάσιος Δούρος
Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας