«Ανοιχτές πόρτες» αφήνουν τα οινοποιεία της Κορινθίας – Πελοποννήσου ….

47

«Ανοιχτές πόρτες» αφήνουν τα οινοποιεία της ΚορινθίαςΚορινθίας – Πελοποννήσου και όλης της χώρας στις 18 και στις 19 Μαΐου.

«Ανοιχτές πόρτες» θα έχουν το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου τα οινοποιεία των «Δρόμων του κρασιού της Βορείου Ελλάδος» δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να ανακαλύψει τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και να δοκιμάσει επώνυμα ελληνικά κρασιά.

Από τις 11:00 έως τις 19:00, Έλληνες οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου  θα περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις και εκπλήξεις. Πρόκειται για την ανοιξιάτικη εορταστική εκδήλωση των οινοποιείων των «Δρόμων του κρασιού», με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να φέρει τον καταναλωτή κοντά στον χώρο παραγωγής του.

«Ανοιχτές πόρτες» αφήνουν τα οινοποιεία της Κορινθίας – Πελοποννήσου ….

Περισσότερες πληροφορίες για τα οινοποιεία της κάθε περιοχής στις Περιφερειακές Ενώσεις Οινοπαραγωγών: Οίνοι Βορείου Ελλάδος (ENOABE), Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ), Ένωση Οινοπαραγωγών Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ) και στο Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης.

 

 

Στην Πελοπόννησο, μετέχουν οινοποιεία που ανήκουν στην Ένωση των Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου, σε Αρκαδία, Κορινθία και Αργολίδα.

Γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις και άλλα δρώμενα, θα γίνουν εκείνο το διήμερο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η δράση στηρίζεται απ’ το Υπουργείο Τουρισμού, απ’ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ μετέχουν τα οινοποιεία που είναι στις Ενώσεις των Οινοπαραγωγών της κάθε περιοχής.

Δρόμοι του κρασιού Κορινθίας

Περνώντας μέσα από τους αμπελώνες της αμπελουργικής ζώνης Νεμέας, οι δρόμοι του κρασιού Κορινθίας αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία για ένα ταξίδι στον κόσμο του κρασιού, για να γνωρίσετε πεδινά και ορεινά αμπελοτόπια και να απολαύσετε τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Κορινθίας.

 

Οι επιλογές για οινοτουρισμό στους δρόμους του κρασιού της Κορινθίας είναι ατελείωτες. Συνδυάστε την περιήγησή σας στα οινοποιεία με μια βόλτα στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας που περιβάλλεται από αμπελώνες. Θα λατρέψετε τα γραφικά χωριά, ενώ μοναδικές φυσικές ομορφιές της περιοχής, όπως η λίμνη Στυμφαλία, η κοιλάδα του Φενεού και η περιοχή του Ασωπού ποταμού, θα σας δώσουν την ευκαιρία να έρθετε κοντά στη φύση. Οι τοπικές νοστιμιές που θα δοκιμάσετε και η δυνατότητα άνετης διαμονής αποτελούν ακόμη ένα πλεονέκτημα για μια εξόρμηση οινοτουρισμού στους δρόμους του κρασιού της Κορινθίας.Δείτε επίσης