ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ- ΡΟΥΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ- Πιστεύω πως η ενασχόληση με τα αυτοδιοικητικά είναι προσφορά και υποχρέωση όλων

62
“ΤΟ ΑΛΜΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ…”
“Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ”
γράφει η ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ- ΡΟΥΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
🗳️ Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές την 8η Οκτωβρίου 2023, θα βρίσκομαι στο πλευρό του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΤΩΧΟΥ συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του “Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ” ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε Κορινθίας, διεκδικώντας το τιμητικό αξίωμα του Περιφερειακού Συμβούλου. Θεωρώ μεγάλη τιμή και πρόκληση, την συστράτευση μου δίπλα στον Δημήτρη Πτωχό για την υλοποίηση του οράματος του «Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»
🔹Προσωπικά, πιστεύω πως η ενασχόληση με τα αυτοδιοικητικά είναι προσφορά και υποχρέωση όλων, στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα μας. Ανήκω στη γενιά της αλληλεγγύης, που το πρόβλημα και η ανάγκη του γείτονα ήταν υπόθεση και φροντίδα όλων μας.
🎯 Ο συνδυασμός “Η Πελοπόννησος Μπροστά” παλεύει για μια αυτοδιοίκηση που έχει σαν όραμα την αναγέννηση της Κορινθίας μας, της Πελοποννήσου, καταθέτοντας νέες ιδέες, εργατικότητα και θετική ενέργεια.
🔸Η συμμετοχή μου στα κοινά είναι µια υπεύθυνη πολιτική επιλογή και όχι µια γενική, αφηρηµένη και α-πολιτική στάση. Μόνη έννοια μου είναι οι πραγµατικές ανάγκες της Κορινθίας μας και η καλύτερη δυνατή επίλυση των προβληµάτων των πολιτών, όπως η ανεργία, η κοινωνική ανισότητα, η σπατάλη χρήσης πόρων, η λειψυδρία, η ανακύκλωση σκουπιδιών, ανανεώσιμες πήγες ενέργειας, ανακύκλωση και αξιοποίηση κι άλλων φυσικών πόρων, όπως το νερό, κ.α.
Πιστεύω ακράδαντα ότι όσοι συµµετέχουν στην αυτοδιοίκηση πρέπει να έχουν Αυτοδιοικητικό DNA, ώστε να µπορούν µε θάρρος να στέκονται απέναντι σε οτιδήποτε βλάπτει τα συµφέροντα του θεσµού, της Κορινθίας μας και των κατοίκων της και γενικότερα της Πελοποννήσου.
📈 Στόχος μας η αναβάθμιση και η ανάδειξή του τόπου μας, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
🎯 Προσδοκώ ότι ο Κύριος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΤΩΧΟΣ θα αξιοποιήσει την ενεργό συµµετοχή του κάθε υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου και του κάθε πολίτη στα προβλήµατα του τόπου μας, όπως άλλωστε έχει υποσχεθεί. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι µόνο διοικητικός οργανισμός. Είναι και πολιτικός οργανισμός, µε τους πολίτες να ευαισθητοποιούνται για τα προβλήµατα του τόπου μας, της Κορινθίας μας και να συµµετέχουν συλλογικά στις λύσεις τους.
🔹Πιστεύω στην αυτονοµία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην εξέλιξη της σε Τοπική Διακυβέρνηση και θέλω να εκπροσωπώ τα συµφέροντα των Κορινθίων γιατί θέλω να λογοδοτώ πρώτα σε εσάς τους πολίτες της Κορινθίας που με εμπιστευτήκατε.
🔹Εν κατακλείδι, πήρα την απόφαση να κατέβω στο πλευρό του Κυρίου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΤΩΧΟΥ για όλους τους λόγους που προανέφερα, και κυρίως για τις γνώσεις, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του υποψηφίου Περιφερειάρχη μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΤΩΧΟΥ, την πίστη του, το μεράκι του για δουλειά, την θέληση και το στοίχημα που έβαλε να πάει την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ, την Κορινθία μας μπροστά.
🔹Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Κύριος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΤΩΧΟΣ είναι Άνθρωπος με Α κεφαλαίο πάνω από όλα. Έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης και έχει προσφέρει σημαντικό έργο από το μετερίζι του. Είναι πάνω από όλα ΠΟΛΙΤΗΣ και όχι πολιτικός. Εργάζεται σκληρά ο ίδιος και γνωρίζει πως για να πάει ο τόπος μας η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, πρέπει να υπάρξει προσωπική προσπάθεια και κόπος. Ο Δημήτρης Πτωχός έχει τις γνώσεις και την τεχνογνωσία που απαιτεί ο σύγχρονος ρόλος του Περιφερειάρχη ως οραματιστή και αποτελεσματικού διαχειριστή των προβλημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και είμαι απόλυτα σίγουρη ότι σε δύσκολες συγκυρίες για την Πελοπόννησο μπορεί να τα καταφέρει.
🎯 Η Πελοπόννησος, έχει σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα ακόμα να αντιμετωπίσει, όπως είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός, ο πολεοδομικός σχεδιασμός, οι υποδομές και ειδικότερα αυτές που σχετίζονται με το οδικό δίκτυο σε κάθε επίπεδο: δημοτικό, επαρχιακό, εθνικό!
Για να γίνει αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε το κατάλληλο υπόβαθρο, το οποίο δεν υπάρχει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Γι αυτό χρειαζόμαστε μία Πελοποννησιακή διακυβέρνηση που να ξέρει πώς θα φέρει ανάπτυξη και νέες επενδύσεις στην Πελοπόννησο, να κάνει απλοποίηση διαδικασιών και ψηφιοποίηση, να παρέχει πρόνοια, αλληλεγγύη και να αξιοποιήσει τα Πολιτιστικά μας αποθέματα. Μια Πελοποννησιακή διακυβέρνηση που να έχει ένα φιλοεπενδυτικό πρόγραμμα και όχι την ανασφάλεια που υπόσχονται τα προγράμματα των άλλων υποψηφίων.
🔹Χρειαζόμαστε καθαρή αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή και δεν είναι ζήτημα έπαρσης, αλαζονείας κομματικής ή προσωπικής φιλοδοξίας του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού.
Είναι επιτακτική ανάγκη η Πελοπόννησος να έχει μια σταθερή διακυβέρνηση κι έναν αποτελεσματικό Περιφερειάρχη, όπως ο Δημήτρης Πτωχός.
🎯 Η ανάληψη δράσης για τη στήριξη της Πελοποννήσου είναι μονόδρομος. Για να τα καταφέρουμε όμως, θα πρέπει να δεσμευτούν όλοι οι φορείς προς την κατεύθυνση αυτή.
Οι κύριοι άξονες της στρατηγικής του Δημήτρη Πτωχού είναι:
-Η συμμετοχή των διαφόρων επίπεδων διακυβέρνησης
-Η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της ελκυστικότητας της Πελοποννήσου
-Η στήριξη της κοινωνικής συνοχής και της ευημερίας των Πελοποννησίων.
-Η στήριξη της Πελοποννήσου για την επίτευξη της πράσινης μετάβασης
📈 Οι Πελοποννήσιοι πρέπει να έχουν λόγο τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των δράσεων που τους αφορούν. Να συμμετέχουν στις σχετικές διαδικασίες μέσω των εκλεγμένων εκπροσώπων τους. Έτσι ώστε η όλη διαδικασία ανάπτυξης να καταστεί μια συλλογική κατάκτηση αλλά κι απόκτηση των ίδιων των Πελοποννησίων.
🔹Η Κορινθία μας χρειάζεται εκπροσώπηση από κάποιον που να γνωρίζει τα προβλήματα και κυρίως να διαθέτει άποψη και φωνή.
🎯 Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ. Ας ακολουθήσουμε επιτέλους μια επιτυχημένη συνταγή.
🔸Προσωπικά πιστεύω ότι ως γέννημα- θρέμμα παιδί της Κορινθιακής γης γνωρίζω τα προβλήματα της Κορινθίας μας, τα εμπόδια που θα συναντήσω, τα ιδιοτελή συμφέροντα και τις παγίδες που υπάρχουν στο δημόσιο βίο. Σας διαβεβαιώνω όμως, ότι δεν πρόκειται ποτέ, με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος να υποχωρήσω ή να παρεκκλίνω από τις ηθικές αξίες που πρεσβεύω και τις βασικές αξίες που πρέπει να κατευθύνουν την πολιτική του τόπου μας και με τις οποίες πολιτεύομαι.
🔹Σκοπός μου είναι να υπηρετήσω τα συμφέροντα των συμπολιτών μου, τα οποία θα στηρίξω με καθαρό και νηφάλιο λόγο, με εντιμότητα και αξιοπρέπεια.
🗳️ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΑΣ!
ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΩ!
📈 Η Κορινθία και η Πελοπόννησος πρέπει να προχωρήσουν μπροστά με γοργό άλμα γιατί είναι επιτακτική ανάγκη των καιρών!
🎯”ΤΟ ΑΛΜΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ…”
🇬🇷”Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ”
Με Σεβασμό & τιμή στους πολίτες της Κορινθίας
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ- ΡΟΥΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Εκπαιδευτικός – Διευθύντρια Σπουδών Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Κορινθίας
με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Κον Δημήτρη Πτωχό
«Η Πελοπόννησος Μπροστά»
Απ. Παύλου 39 – 20131 Κόρινθος
📧 e.antonopoulou4@hotmail.gr
📱 6972869297