Αν. Καραβοκύρης : Τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει έργα στον Σολομό, από τον κ. Βασίλη Νανόπουλο…!

1096

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA.

Επειδή το τελευταίο διάστημα με αναρτήσεις τους στα social media κάποιοι/ες υποψήφιοι στις ερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου με το συνδυασμό του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου έχουν  αυτοανακηρυχθεί σε <<Ρομπέν των δασών>> θέλοντας να σώσουν το χωριό από το κακό πρόεδρο και το κακό τοπικό συμβούλιο ,ξεχνώντας μάλιστα ότι κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν σε αυτό ως τοπικοί σύμβουλοι, άρα σε ότι καλό η κακό συνέβη τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν και αυτοί μερίδιο, τους απαντάω λοιπόν τα εξής:

1) Για τα δήθεν έργα που υποστηρίζουνότι θα εκτελέσει ο Δημαρχος με δική τους πρωτοβουλία, τους ενημερώνω ότι για όλα αυτά τα έργα έχουν παρθεί αποφάσεις από το τοπικό συμβούλιο τα τελευταία τρία χρόνια μία για κάθε χρονιά.  Τα 18 αυτά έργα, που έχουν πάρει αριθμό πρωτοκόλλου με ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ( για του λόγου το αληθές επισυνάπτω και τα σχετικά έγγραφα) ,για να καταλάβουν οι συγχωριανοί  ότι αυτά τα έχουμε συζητήσει από την πρώτο χρόνο  θητείας του δημάρχου και τα έχουμε συναποφασίσει.

2) Επειδή ακούστηκε ότι εγώ ως Πρόεδρος δεν έχω ζητήσει τίποτα για το χωριό στον Δήμαρχο, ,σας απαντάω πως πέρα από τα επίσημα έγγραφα που κατατέθηκαν νομίμως στις υπηρεσίες του Δήμου, υπήρξε εκτός από προσωπική μου επαφή και συναντήσεις με το υπολοιπο τοπικό συμβούλιο αλλά και με συγχωριανούς με τον κ.Νανόπουλο κατά την διάρκεια όλης της θητείας του, όπου και τον ενημέρωσα σχετικά με τις κινήσεις και με τα έργα που πρέπει να γίνουν. Και σας διαβεβαιώ πως η συνάντηση δεν ήταν μόνο μία, αλλά πήραμε πολλές υποσχέσεις, όχι μόνο για την υλοποίηση των έργων αλλά και για το πόσο γρήγορα θα γίνουν. Μπαίνοντας τα έργα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου θεωρούσα δεδομένο ότι θα ξεκινήσουν άμεσα( όπως μου υποσχέθηκε και ο ίδιος ο Δήμαρχος), αλλά αντί αυτού, έπεσα θύμα όπως και όλοι οι συγχωριανοί μου μίας μεγάλης πλάνης.

3)Καλώ τον κ.Δήμαρχο να απαντήσει τόσο σε μένα, όσο και σε ολόκληρο το χωριό γιατί μετά από την καταστροφική πλημμύρα του Ζορμπά για το γήπεδο του Σολομού, δεν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές μιας και το Υπουργείο ενέκρινε κονδύλι ύψους 300.000 ευρώ. Αλήθεια, μπορεί κάποιος από την Δημοτική Αρχή, ή ο ίδιος ο Δήμαρχος να μας πει που βρίσκονται τα χρήματα για το γήπεδό μας; Το να γίνει ένα νέο mini soccer  5*5 στο χωριό είναι σημαντικό έργο που το θέλουμε ,όμως μην βλέπουμε το δέντρο και αφήνουμε το δάσος. Η κατασκευή ενός τέτοιου γηπέδου έχει προαπαιτούμενα όπως : η ιδιοκτησία του οικοπέδου στο δήμο,  να έχει μπει στο τεχνικό   πρόγραμμα, να έχει εξασφαλιστεί το κονδύλι, να υπάρξει μελέτη, να έχει γίνει διαγωνισμός, να έχει αναδειχθεί εργολάβος και μετά να υλοποιηθεί. Από όλη αυτή την σειρά πραγμάτων και ενεργειών δεν έχει γίνει τίποτα, μήπως τελικά είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα για την δημιουργία εντυπώσεων; Σας διαβεβαιώ ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών γνώριζαν όλες τις ανάγκες για τα έργα που έπρεπε και πρέπει να γίνουν για το χωριό από την πρώτη μέρα της θητείας τους.

Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα στο χωριό μας έχει ονοματεπώνυμο .Και λέγεται Βασίλης Νανόπουλος που ως Δήμαρχος έχει την πλήρη ευθύνη των έργων που όπως προανέφερα μπήκαν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και δεν προχώρησαν ποτέ.

Τα τελευταία 17 χρόνια οι συγχωριανοί μου με έχουν τιμήσει με την ψήφο τους για τέσσερις τετραετίες πρώτος σε ψήφους τοπικός σύμβουλος και 13 χρόνια πρόεδρος. Τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στο χωριό μας είναι επί θητείας μου όπως η πλατεία, η επισκευή του γηπέδου με πλαστικό χλοοτάπητα,, τα πεζοδρόμια η ανάπλαση της εκκλησίας το νερό από την Στυμφαλία, αγροτική οδοποιΐα το ΚΑΠΗ, η επέκταση του νεκροταφείου και πολλά άλλα …

Σκοπός αλλά και όνειρό μου είναι το χωριό μας να αλλάξει όψη και μορφή. Το κλείσιμο μιας γούβας είναι κινήσεις εντυπωσιασμού και όχι έργα.

Εγώ θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις ότι καλό γίνεται για τον Σολομό παρότι για λόγους που δεν γνωρίζω, οι κύριοι Νανόπουλος και Πούρος δεν μπαίνουν στον κόπο να με ενημερώσουν για το τι πρόκειται να γίνει στο χωριό που με τόσο σθένος και αγάπη υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια.

ΥΓ. Καλό θα είναι οι όψιμοιτιμητές του χωριού να μάθουν πρώτα που πέφτουν οι αγροτικοί δρόμοι, την ιστορία του χωριού να μην έχουν συμφέροντα  από το Δήμο και τότε θα δουν ξεκάθαρα την πραγματικότητα. Οι εκλογές δεν είναι αγώνας 100 μέτρων αλλά μαραθώνιος θα κουραστείτε γρήγορα και θα απογοητευτείτε.

Στις 8/10/2023 θα δοθούν οι απαντήσεις από τους συγχωριανούς μας, μέχρι τότε ψυχραιμία…..

https://www.korinthos.gr/wp-content/uploads/2022/09/3.2022-%CE%BC%CE%B5-%CE%91%CE%94%CE%91.pdf

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9A08%CE%A9%CE%9B7-%CE%A0%CE%9A%CE%9C?inline=true

https://www.korinthos.gr/wp-content/uploads/2021/01/2-1.pdf