Αποσύρεται ο Π.Νίκας από τις αυτοδιοικητικές εκλογές…? η ΝΔ στηρίζει τον Κώστα Βλάση…?

1202

Αίσθηση προκαλεί σημερινό δημοσίευμα για τα ονόματα των υποψηφίων Περιφερειαρχών που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, καθώς η κεντροδεξιά παράταξη επιδιώκει και στις περιφερειακές εκλογές να βαφτεί ο χάρτης γαλάζιος.

Σύμφωνα με την iefimerida.gr, η ομάδα που έχει αναλάβει την προετοιμασία του κόμματος και την επιλογή των υποψηφίων για δήμους και περιφέρειες έχει συσταθεί και οι πρώτες συσκέψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Πρόκειται για τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου και υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, τον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη, τον διευθυντή της ΝΔ Γιάννη Σμυρλή, τον Στέλιο Κονταδάκη, τον Διονύση Χατζηδάκη, τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον Μένιο Κορομηλά.

Στο ίδιο άρθρο της ιστοσελίδας, επισημαίνεται πως οι υποψηφιότητες που φαίνεται να έχουν κλειδώσει στις 10 από τις 13 περιφέρειες είναι του Γιώργου Πατούλη στην Αττική, του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία, του Νεκτάριου Φαρμάκη στη Δυτική Ελλάδα, του Φάνη Σπανού στη Στερεά Ελλάδα, του Κώστα Αγοραστού στη Θεσσαλία, του Χρήστου Μέτιου στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, του Γιώργου Κασαπίδη στη Δυτική Μακεδονία, του Αλέξανδρου Καχριμάνη στην Ήπειρο και του Γιώργου Χατζημάρκου στο Νότιο Αιγαίο. Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου υπογραμμίζεται πως έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση και αποσύρεται ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην Κρήτη η ΝΔ θα στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, διευρύνοντας την απήχησή της στους κεντρώους ψηφοφόρους και αποδεικνύοντας την πολιτική της κυριαρχία. Ερωτήματα υπάρχουν για τις περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Βορείου Αιγαίου, όπου ακόμα εξετάζονται ονόματα υποψηφίων, χωρίς να έχει κλειδώσει η τελική επιλογή.

πηγή : iefimerida.gr