Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο«ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Β’ ΚΑΙ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ»φωτο

887
Στην εκπνοή του έτους θέλουμε να φέρουμε στη μνήμη μας, ίσως, την πιο Δυνατή Εμπειρία της φετινής σχολικής χρονιάς.
«ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Β’ ΚΑΙ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ»
~ Κάθε εκπαιδευτική εκδρομή – και μάλιστα πολυήμερη στο εξωτερικό – προσφέρει οφέλη: γνώσεις, διαπολιτισμική προσέγγιση, όξυνση της κρίσης, πνεύμα κοσμοπολιτισμού. Βοηθά, όμως, και την συναισθηματική και ψυχική εκτόνωση των μαθητών καθώς και την σύσφιξη σχέσεων με τους καθηγητές.
~ Για τους μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου του Σχολείου μας, η πενθήμερη εκδρομή είχε προορισμό την Ιταλία και πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως και τις 9 Δεκεμβρίου του 2022.
~ Οι πολύτιμες εμπειρίες από την επίσκεψη στις ιστορικές πόλεις, Σιένα, Φλωρεντία, Ρώμη και οι όμορφες αναμνήσεις που αποκτήθηκαν έδωσαν μια “ανάσα” χαλάρωσης και ανατροφοδότησης σε μια χρονιά γεμάτη άγχος και απαιτήσεις.
«Στο δρόμο προς τη Φλωρεντία το ενδιαφέρον μας μονοπώλησε το μαγευτικό φυσικό τοπίο της Τοσκάνης. Περιδιαβήκαμε στα πλακόστρωτα σοκάκια, και θαυμάσαμε τα ιστορικά κτίρια, που μας μετέφεραν στην εποχή της Αναγέννησης. Ιδιαίτερη εντύπωση μάς προξένησε το κέντρο της Ρώμης, ένα μωσαϊκό αρχιτεκτονικής διαφορετικών εποχών και καλλιτεχνών».
~ Ευχόμαστε Καλή Συνέχεια στους μαθητές μας και Καλή Δύναμη για την ολοκλήρωση της πιο απαιτητικής σχολικής χρονιάς και για την επίτευξη των στόχων τους.