Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Αυτοί είναι οι έξι πλουσιότεροι Έλληνες που βρίσκονται στη λίστα του Forbes

Αυτοί είναι οι έξι πλουσιότεροι Έλληνες που βρίσκονται στη λίστα του Forbes

3182
Στη δημοσιότητα έδωσε το Forbes τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου για το 2023, με τον Μπερνάρ Αρνό να σκαρφαλώνει στην κορυφή εκτοπίζοντας τον Έλον Μασκ στη δεύτερη θέση. Ποιοι είναι οι έξι Έλληνες με τη μεγαλύτερη περιουσία.

Έξι Έλληνες βρίσκονται φέτος ανάμεσα στα ονόματα που δημοσίευσε το διάσημο περιοδικό, με τη χώρα μας να αυξάνει τις συμμετοχές της στη λίστα κατά δύο, από τέσσερις που είχε το 2022.

Η Μαρία Αγγελικούση είναι η πρώτη στη σειρά, ενώ εκείνη και η Μαριάννα Λάτση μπαίνουν για πρώτη φορά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού.

Σημειώνεται ότι συνολική περιουσία των παρακάτω δισεκατομμυριούχων φτάνει τα 16,6 δισ. δολάρια.

1. Μαρία Αγγελικούση

Πρώτη στη λίστα και στη θέση 455 της συνολικής κατάταξης είναι η νεοεισερχόμενη στους πίνακες του Forbes, Μαρία Αγγελικούση. Η περιουσία της 41χρονης εφοπλίστριας υπολογίζεται στα 5,6 δισ. δολάρια.

2. Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων και στη θέση 905 της συνολικής λίστας βρίσκεται ο Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης, με περιουσία 3,2 δισ. δολαρίων. Ο 61χρονος επιχειρηματίας αποχώρησε από τη θέση του διευθυντή της Glencore το 2018 και το 2021 προχώρησε σε επένδυση στην Τράπεζα Πειραιώς, μαζί με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζον Πόλσον.

3. Φίλιππος Νιάρχος

Την τρίτη ελληνική εκπροσώπηση και στη θέση 1.067 της συνολικής λίστας είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, κληρονόμος του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια.

4. Βαρδής Βαρδινογιάννης

Τέταρτος και στη θέση 1.575 της λίστας του Forbes έρχεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η οικογένεια του με περιουσία 1,9 δισ. δολαρίων, με επενδύσεις σε σειρά κλάδων, από την Motor Oil έως τον χώρο των media.

5. Μαριάννα Λάτση

Η πέμπτη ελληνική συμμετοχή είναι της Μαριάννας Λάτσης με περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων που της φέρνει στη θέση 1.804 των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

6. Σπύρος Λάτσης

Έκτος Έλληνας στη φετινή λίστα Forbes βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία 1,5 δισ. δολαρίων και στη θέση 1.905 της λίστας του περιοδικού.