Αύριο η κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΕΠΣ Κορινθίας …

24
Αύριο η κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΕΠΣ Κορινθίας και του Συνδέσμου Διαιτητών

Η ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την Εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας ΚΑΙ του Συνδέσμου Διαιτητών Κορινθίας που θα πραγματοποιηθεί τη αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 και ώρα 19,00 στην αίθουσα του
του αμφιθεάτρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας «Γιάννης Λαρσινός», Ερμού 2 Κόρινθος.

 

Αύριο η κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΕΠΣ Κορινθίας και του Συνδέσμου Διαιτητών

Διαβάστε επίσης

Ν.Σταυρέλης-1.087.000 € το χρόνο το σκάνδαλο οδοφωτισμού φέρει υπογραφή Β.Νανόπουλος (15 εκατομ. στην επόμενη 12ετία)

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

    Η Ε.Π.Σ. Κορινθίας ιδρύθηκε το 1946 έπειτα από πρωτοβουλία του Μιχαήλ Φιλιππίδη και του Κων. Τσουλούφα και την υποστήριξη άλλων παραγόντων του τοπικού ποδοσφαίρου. Πρίν την Ίδρυση της ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ προ-υπήρχε η ΕΠΣ Αργολιδοκορινθίας. Τα σωματεία της Κορινθίας συμμετείχαν μέχρι τότε στο πρωτάθλημα της Ένωσης Αργολιδοκορινθίας που είχε έδρα την Κόρινθο.
Τα ιδρυτικά σωματεία ήταν επτά κι ένα εκτός συναγωνισμού:
  • Άρης Κορίνθου
  • Αχιλλεύς Κορίνθου
  • Ηρακλής Λεχαίου
  • Ηρακλής Ξυλοκάστρου
  • Ολυμπιακός Κορίνθου
  • Ολυμπιακός Λουτρακίου
  • Πέλοψ Κιάτου
  • Στρατιωτικό Κέντρο Βασικής Εκπαίδευσης Κορίνθου (ΚΒΕΚ): μετείχε στο πρωτάθλημα εκτός βαθμολογίας.

 

Σημαντική επιτυχία της Ένωσης στην πρώτη δεκαπενταετία της λειτουργίας της ήταν η διοργάνωση τοπικού πρωταθλήματος και η συμμετοχή του Παγκορινθιακου στο πρώτο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής, τη σεζόν 1959-60.
Η Ε.Π.Σ. Κορινθίας έχει έδρα την Κόρινθο και στη δύναμή της ανήκουν περισσότερα από 70 Σωματτεία. Βασικές διοργανώσεις της Ένωσης είναι το τοπικό πρωτάθλημα σε τρεις κατηγορίες και το Κύπελλο Κορινθίας, στο οποίο μετέχουν οι ομάδες των τοπικών κατηγοριών, τα σωματεία-μέλη της ένωσης που αγωνίζονται στη Δ΄ Εθνική και οι ερασιτεχνικές ομάδες των μελών της Ένωσης που τυχόν αγωνίζονται στις επαγγελματικές κατηγορίες: Α΄ Εθνική, Β΄ Εθνική και Γ΄ Εθνική.Ο πρωταθλητής Κορινθίας προβιβάζεται στη Δ΄ Εθνική μετά από αγώνες κατάταξης με τους πρωταθλητές άλλων Ε.Π.Σ.
Η κυπελλούχος Κορινθίας αγωνίζεται στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος.