Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: “Δεν υπάρχει καμία συμφωνία του ΠΑΣ Κόρινθος με τον δήμο Κορινθίων”-ηχητικό

108

Δεν αναγνωρίζει την συμφωνία που έκανε ο Γιώργος Πιέτρης, ως πρόεδρος του ΠΑΣ Κόρινθος, με τον δήμο Κορινθίων ο Αλέξης Κούγιας.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο My Radio 89.6 και τον Γιώργο Γουγά, ο γνωστός ποινικολόγος που επέστρεψε στην διοίκηση της Κορίνθου, μαζί με τον Κώστα Παπαγιανόπουλο και τον Γιώργο Οικονόμου, ανέφερε πως «καμία συμφωνία δεν υπάρχει με τον δήμο Κορινθίων για τον Συνοικισμό. Έχουμε καλέσει τον κ. Σταυρέλη, τον οποίο τόσο εγώ προσωπικά αλλά και τα άλλα μέλη εκτιμούμε και έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Αλλά δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση, γιατί υπάρχει συμφωνία στο παρελθόν, με τον κ. Σταυρέλη, ο οποίος είναι αξιόπιστος άνθρωπος και τον θέλουμε κοντά μας…», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Εξηγώντας τι προβλέπει η συμφωνία την οποία επικαλείται με τον δήμαρχο Κορινθίων, ο πρώην (και πιθανότατα και νέος) πρόεδρος της «Μπάρτσα» είπε πως η αρχική σκέψη της νέας διοίκησης του ΠΑΣ, όταν ανέλαβε, ήταν να αξιοποιηθεί η χρηματοδότηση που είχε εξασφαλίσει ο Γιώργος Οικονόμου από την Περιφέρεια (περίπου 360.000 ευρώ) για να ανακατασκευαστεί το γήπεδο του Συνοικισμού (χλοοτάπητας, αποδυτήρια, κερκίδες) και να γίνει έδρα της ομάδας. “Ο κ. Σταυρέλης μάς έκανε τότε την πρόταση να μας παραχωρήσει το Στάδιο της Κορίνθου για αποκλειστική χρήση για όσα χρόνια θα παραχωρούσαμε κι εμείς το γήπεδο του Συνοικισμού στον δήμο. Θα ανακατασκεύαζε τα γήπεδα που είναι πίσω από τις κερκίδες, και ταυτοχρόνως με δαπάνες του δήμου θα κατασκευάζονταν άλλα δύο γήπεδα στην Καλλιθέα, σε ιδιόκτητη έκταση του δήμου, για να έχουμε δύο βοηθητικά γήπεδα. Συμφωνήσαμε, λοιπόν, μόλις γίνουν αυτές οι ενέργειες από τον δήμο, εμείς θα παραχωρούσαμε τον Συνοικισμό…».

Οσα ακολούθησαν μετά το παιχνίδι με τον Παναργειακό, με τις παραιτήσεις Κούγια και Παπαγιαννόπουλου από τις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου αντίστοιχα (αλλά όχι και από το ΔΣ) έφεραν νέα δεδομένα: «Πληροφορήθηκα από τον δικηγόρο Ανδρέα Βαγγόπουλο ότι είχε στα χέρια του μία συμφωνία με τον δήμο, η οποία ήταν κωμική. Έχω το αντίγραφο αυτής της συμφωνίας. Ο κ. Βαγγόπουλος μόνος του έκανε κάποιες διορθώσεις χωρίς εμείς να ενημερωθούμε για τίποτα και αυτό ήταν μια προσωπική ατζέντα πια του Γιώργου Πιέτρη, ο οποίος γι αυτόν τον λόγο προσέφυγε στο Πρωτοδικείου κρυφά…».

Ενδιαφέρουσα είναι η επισήμανση του κ. Κούγια πως η περίφημη συμφωνία με τον Δήμο δεν έχει υπογραφεί: «Μάθαμε τι έγινε στον δήμο Κορινθίων στην συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και μάθαμε ότι τυχαία ο Πιέτρης δεν υπέγραψε αυτή την σύμβαση γιατί αντέδρασαν οι σύμβουλοι της αντιπολιτεύσεως. Αλλιώς θα είχε γίνει αυτή η συμφωνία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του ΠΑΣ Κόρινθος…».

(Ανοίγουμε μία παρένθεση για να πούμε εδώ, ότι -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- η μη υπογραφή της συμφωνίας από την μεριά του Γιώργου Πιέτρη οφείλεται στο γεγονός ότι η «πλειοψηφία» των τεσσάρων (Πιέτρης, Σουφρίλας, Μακρυγιάννης και Βασίλειος Κουρούπης), όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, δεν ήταν τελικά… πλειοψηφία, αφού από τα εννέα μέλη του ΔΣ επισήμως δεν είχε παραιτηθεί μέχρι τότε κανένα. Άρα η συμφωνία από τη μεριά του ΠΑΣ δεν είχε ισχύ.

Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, ο δήμος Κορινθίων δεν έκανε καμία ενέργεια είτε για να εκταμιεύσει τις 50.000 ευρώ, είτε για να προχωρήσει η «ανταλλαγή» του Δημοτικού Σταδίου με το γήπεδο του Συνοικισμού… κλείνει η παρένθεση).

Σε άλλα ενδιαφέροντα σημεία της συνέντευξης ο κ. Κούγιας περιέγραψε το ιστορικό, για το πώς αποκτήθηκε η Κόρινθος από τον Βασιλόπουλο, δίνοντας για πρώτη φορά, πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες: «Αρχικά, ξεκινήσαμε στην ομάδα πέντε άτομα με οικονομική αυτάρκεια (σσ Κούγιας, Πιέτρης, Οικονόμου, Παπαγιαννόπουλος, Φρίγγελης), αλλά εξεπλάγην με το γεγονός, ότι θα έπρεπε να δώσουμε 70.000 ευρώ, για να αγοράσουμε το Σωματείο, το οποίο ήταν ιδιοκτησία ενός Βασιλόπουλου.

Αυτό νομικά δεν γίνεται. Όμως, αυτός ο τύπος είχε διαγράψει όλα τα μέλη του Σωματείου και είχε κρατήσει μόνο φιλικά και συγγενικά του πρόσωπα, οπότε ουσιαστικά ήταν ο ιδιοκτήτης. Αυτός λοιπόν, είχε υπό τον έλεγχό του όλα τα μέλη του Σωματείου, το οποίο έπαιρνε χρήματα από τον Δήμο, από χορηγίες, έχει επίσης στην ιδιοκτησία του και το γήπεδο του Συνοικισμού. Τελικά, δώσαμε σε αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ. τον κ. Βασιλόπουλο) 70.000 ευρώ και μας παρέδωσε το Σωματείο και έτσι γίναμε διοίκηση, με τις ψήφους των δικών του ανθρώπων που ήταν ακόμα μέλη του ΠΑΣ Κόρινθος(!)».

Συνεχίζοντας ο κ. Κούγιας ανέφερε πως η νέα διοίκηση του ΠΑΣ, «με ένα πακτωλό χρημάτων έκανε μια αξιοσημείωτη πορεία πρόπερσι. Μαζί με την αγορά του Σωματείου, εν τέλει δαπανήσαμε 350.000 ευρώ. Εγώ έβαλα 150.000 ευρώ (γιατί έφερα και τη χορηγία της εταιρείας “Υφαντής”). Με λίγα λόγια, κάναμε αξιόπιστες κινήσεις, για να ανέβει η ομάδα κατηγορία και τα καταφέραμε, αφού πήγε Γ’ εθνική, φέραμε καλούς παίκτες…».

Τέλος ο κ. Κούγιας παραδέχτηκε ότι ο ΠΑΣ Κόρινθος, σε έναν βαθμό, στην φετινή σεζόν πλήρωσε την κόντρα του ίδιου με την ΕΠΟ και αυτό που ο ίδιος ονομάζει «εγκληματική οργάνωση»: «Αλήθεια είναι αυτό. Απόλυτη. Να είστε βέβαιος ότι κανείς δεν θέλει από το βρώμικο αυτό παρασκήνιο μία ομάδα δική μου να είναι στην super league 2 ή στην super league 1». Παραδέχτηκε ακόμα πως ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει πιθανότατα το πρόβλημα αυτό και του χρόνου, αφήνοντας να εννοηθεί πως η μόνη λύση είναι η δημιουργίας μιας πολύ δυνατής ομάδας που θα κερδίζει …ακόμα και τους διαιτητές.

 πηγή-korinthia.net.gr