Α.Πνευματικός”ο κ.Νανόπουλος συνειδητά “βιάζει” την αλήθεια για το γενικό πολεοδομικό της Κορίνθου”βίντεο

130

Η έγκριση το 2013 του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Καποδιστριακού Δήμου Κορινθίων έδωσε την δυνατότητα για πρώτη φορά να θεσμοθετηθεί βιομηχανική – βιοτεχνική ζώνη στο Δήμο μας.

Τα επόμενα χρόνια, μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης στην ζώνη αυτή αναπτύχθηκαν νέα βιομηχανίες, επεκτάθηκαν υπάρχουσες, είναι δε σε εξέλιξη έργα εκατομμυρίων ευρώ, δίνοντας νέες θέσεις εργασίας που τόσο ανάγκη έχει η Κόρινθος και η χώρα μας.
Δυστυχώς λάθη του αρμόδιου υπουργείου που έχει και την ευθύνη της νομιμότητας και της τελικής διαμόρφωσης του ΓΠΣ και αποφασίζει τελικά (ο δήμος στα πολεοδομικά έχει αρμοδιότητα μόνο της εισήγησης ), οδήγησαν πρόσφατα στην ακύρωση από το Συμβούλιο Επικρατείας μέρους του ΓΠΣ που αφορά την βιομηχανική – βιοτεχνική ζώνη .
Έχοντας την δυνατότητα στις αρχές του 2019, ο δήμος ξεκίνησε διαδικασίες αναθεώρησης του ΓΠΣ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δημόσια ανακοίνωση για την κατάθεση προτάσεων, για να γίνουν μικρές τροποποιήσεις και να θεραπευθούν τυχόν προβλήματα που θα προέκυπταν από πιθανή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας .

Η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου που θα ολοκλήρωνε την διαδικασία από πλευράς δήμου μαζί με συμπληρωματικές ενέργειες που έπρεπε να γίνουν, λόγω των εκλογών έπρεπε άμεσα κατά προτεραιότητα να γίνουν από την νέα Δημοτική αρχή, κάτι που είχε αναφερθεί πολλές φορές με δικές μας παρεμβάσεις.
Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή δεν αντιλαμβάνεται ότι σήμερα κινδυνεύουν επενδύσεις που είναι στην φάση κατασκευής πολλών εκατομμυρίων, που θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας, υπάρχουσες βιομηχανίες αδυνατούν να αναπτυχθούν και ότι η προσέλκυση νέων επενδύσεων έχει παγώσει.

Δεν θεωρεί πρώτη προτεραιότητα για την ανάπτυξη του Δήμου το ΓΠΣ, αλλά τα επικοινωνιακά της παιχνίδια. Έχει φτάσει στο σημείο να χαίρεται ακόμα και εκεί που θίγονται τα συμφέροντα του Δήμου, όπως στην ολοκλήρωση κατασκευής και λειτουργίας του δημοτικού εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων που και αυτό επηρεάζεται από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Καλούμε την δημοτική αρχή να σταματήσει να είναι θεατής και να εργαστεί για την αναθεώρηση του ΓΠΣ. Να σταματήσει την επικοινωνία και να ασχοληθεί με έργα και δράσεις ουσίας . Οι προεκλογικές αναφορές για ανάπτυξη δεν γίνονται πράξη με λόγια, αλλά με έργα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ