Α.Πνευματικός -Στην Νέα Φιλαδέλφεια: 3,8 εκατ. για Led όλοι στους δρόμους…στην Κόρινθο 17 εκατ. και δεν μιλάει κανείς

126
Νέα Φιλαδέλφεια: 3,8 εκατομμύρια ευρώ για φώτα Led σε έναν Δήμο!!
Η χθεσινή κινητοποίηση στο δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας, έπειτα από κάλεσμα του Σωματείου εργαζομένων στον δήμο έφερε πολλούς αγανακτισμένους πολίτες απέναντι στη δημοτική αρχή.
Η τελευταία σκοπεύει να αλλάξει τον φωτισμό σε όλη την πόλη με λάμπες τύπου led. Για να το κάνει αυτό παρουσίασε πρόταση-μελέτη για να δώσει την δουλειά σε ιδιώτη εργολάβο με κόστος 3.800.000 εκ.ευρώ περίπου, με δέσμευση να αποδίδονται στον ιδιώτη εργολάβο τον πρώτο χρόνο 100.000 ευρώ και για τα επόμενα οκτώ χρόνια ποσό 450.000 ευρω περίπου, το οποίο προφανώς θα το πληρώσουν οι δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών.
Το σωματείο του δήμου παρενέβη στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και παρουσίασε δική του πρόταση να τοποθετήσει το τμήμα ηλεκτρολογίας του δήμου τα led, με συνολικό κόστος περίπου 1.000.000 ευρώ, δηλαδή στο 26% του ποσού που λέει ο δήμος.
Το δημοτικό συμβούλιο καταψήφισε με 19-12 την πρόταση της δημοτικής αρχής μέσα σε σφοδρή αντιπαράθεση και καταγγελίες.
Τώρα, η δημοτική αρχή , φέρνει το θέμα στην οικονομική επιτροπή του δήμου όπου και έχει πλειοψηφία προσπαθώντας να παρακάμψει την απόφαση του ΔΣ και την ομόφωνη πρόταση του σωματείου. Το σωματείο αποφάσισε στάση εργασίας 8-11 το πρωί, κατάληψη του δημαρχείου και συγκέντρωση έξω από αυτό στις 9 το πρωί, ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες μοίρασε πόρτα-πόρτα επιστολή προς τους κατοίκους της πόλης, εξηγώντας πώς έχει η κατάσταση.
Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων και η συνεργασία του με τους κατοίκους της πόλης!
Αυτά τα σωματεία χρειαζόμαστε!
Όσο για τη δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας, παραμένει τουλάχιστον έκθετη…
—————————————————————————————————————————
Αλέκος Πνευματικός -facebook.com
Στην Κόρινθο προγραμματίζονται ακόμα χειρότερα πράγματα από τις πέντε παράταξεις που διοικούν το Δήμο ( ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ, ΚΑΛΛΙΡΗΣ, ΠΙΕΤΡΗΣ, ΓΚΕΡΖΕΛΗΣ).
Αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί , αλλά κάποιοι θέλουν να μας αποδείξουν, ότι μπορεί να κρατούν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.
Ο κ. Σταυρέλης συμφωνεί με αυτήν την πολιτική κατα 90% και ταυτόχρονα καταγγέλλει την δημοτική αρχή!!! Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Κόρινθο. Θέλουν αντί την οικονομία από την αλλαγή των λαμπτήρων που μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 50% να την ωφεληθούν οι δημότες με αντίστοιχη μείωση των τελών, να φορτώσουν την αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού στις πλάτες των πολιτών που θα δουν αύξηση των τελών, ή μια μηδενική σχεδόν μείωση!!! .
Ταυτόχρονα όμως αυτός που θα αναλάβει την διαχείρηση από τον δήμο μέσω ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού και όχι μόνο, θα έχει υπερκέρδη από αυτήν την διαχείρηση του ηλεκτροφωτισμού για 12 έτη !!!.
Ακόμα και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έγραψε για τους σκανδαλώδεις τρόπους που κάποιοι δήμοι έχουν επιλέξει να αντικαταστήσουν τους λαμπτήρες ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες LED.
Το δημοσίευμα περιγράφει παρόμοιες πολιτικές με αυτές που γίνονται και θα γίνουν στην Κόρινθο αν δεν υπάρξει αντίδραση.
Είστε κύριοι του συνδυασμού του κ. Σταυρέλη ειλικρινείς όταν καταγγέλλεται τον κ. Νανόπουλο; Μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική; Αν όχι είστε εκτεθειμένοι γιατί επενδύεται στην καταστροφή του δήμου και των δημοτών για την ανέλιξη σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ