Βασίλης Νανόπουλος-για το open mall στην Κόρινθο

36

Δελτίο τύπου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για το openmall 14.8.2024

Με ψέματα δεν μπορεί να υποβαθμιστεί το έργο της δημοτικής αρχής της Συμμαχίας Πολιτών

Σε μια ακόμα προσπάθεια υποβάθμισης του έργου της δημοτικής αρχής της Συμμαχίας Πολιτών με δελτίο τύπου ο δήμαρχος κ.Σταυρέλης και προσωπική ανάρτηση ο αντιδήμαρχος Παπαϊωάννου προσπαθούν να πείσουν με ψέματα ότι

  1. το έργο openmall – ανοιχτό εμπορικό κέντρο- δημοπρατήθηκε από τη νέα δημοτική αρχή
  2. ήταν κολλημένο για 4 χρόνια και
  3. ξεκίνησε με παρεμβάσεις στο υπουργείο της νέας δημοτικής αρχής

Στα ψέματα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε

  1. Το έργο δημοπρατήθηκε από τη δημοτική αρχή του ΒασίληΝανόπουλου και ο προσωρινός ανάδοχος που είναι και ο οριστικός , ανεδείχθη στις  30 .10 . 2023 με την απόφαση 56 της οικονομικήςεπιτροπής. Ακολούθησε προσφυγή από την εταιρεία LECHIGROUP η οποία καθυστέρησε την σύμβαση και έναρξη του έργου .
  2. Το έργο δεν ήταν κολλημένο για 4 χρόνια αλλά έγιναν συγκεκριμένες πολλές ενέργειες που αναλυτικά περιγράφονται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών της θητείας μας Γ.Πουρο εδώhttps://ekorinthos.gr/i-pouros-peri-kollimenon-ergon-to-anagnosma/
  3. Παρεμβάσεις στο υπουργείο από τη νέα δημοτική αρχή ήταν αδύνατον να γίνουν γιατί η ανάμειξη το υπουργείου είχε ολοκληρωθεί με την ανακήρυξη του αναδόχου και παρέμβαση στην δικαστική προσφυγή που ήταν η μόνη εκκρεμότητα  είναι ανεπίτρεπτη και παράνομη  να γίνει.

Το έργο OPEN MALL που ξεκίνησε, θα αλλάξει την όψη και τη λειτουργία τουκέντρουτηςπόληςτηςΚορίνθου  .Το έργοείχεπολλέςδυσκολίεςστηνπορεία του – μελέτες, εγκρίσεις ,τροποποιήσεις, γραφειοκρατία κλπ.και χρειάστηκεπολλέςφορέςπαρέμβασηδημάρχου και κυβερνητικώνπαραγόντωνστη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής για να ξεπεραστούνεμπόδια και καθυστερήσεις.

Με τις διαδικασίες που λειτουργούν οι δήμοι υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις στα έργα σε κάθε δήμο όχι μόνο στο δήμο Κορινθίων πουν ήταν από τους πρώτους που ξεπέρασε τα γραφειοκρατικά εμπόδια σε αυτού του τύπου έργα . Η υποβολή τηςπρότασηςγια χρηματοδότησηστο υπουργείοεγινε 30.11.2018 επί δημαρχίαςΑ. Πνευματικού.

Η ένταξηγια χρηματοδότησητου έργου εγινε 28.6.2019 και ακολούθησεηδημοπράτησηκαι αντιμετώπισηπροσφυγώνεπί δημαρχίαςΒ. Νανόπουλου.

Η υπογραφή τηςσύμβασηςεγινε 14.6.2024 αφού έληξε ηδιαμάχητων υποψηφίων αναδόχων που  ήτανη μόνη εκκρεμότητα που απέμενε.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε το έργονα ολοκληρωθεί σωστά και σύντομακαι να το χαρούν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες του κέντρου της Κορίνθου .

Περισσότερα εδώ .https://ekorinthos.gr/nanopoulos-afti-einai-i-alitheia-gia-to-open-mall-tis-korinthou/