Βλάσης Τσιώτος-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ «ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ»

19
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ «ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ»
Πριν προλάβουν να κλείσουν τα μικρόφωνα του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Σπύρος Καραβάς έσπευσε για μια ακόμη φορά να αποδείξει την αγωνία προβολής που τον διακατέχει.
Αυτή τη φορά κατηγορεί την Δημοτική Αρχή, αλλά και την υπόλοιπη μειοψηφία για την απόφαση μας να προχωρήσουμε στην κατεδάφιση του κτιρίου των παλαιών αποδυτηρίων του γηπέδου ΗΡΑΚΛΗ στο δυτικό Ξυλόκαστρο. Πρόκειται για ένα κτήριο πολλών δεκαετιών με τσιμεντόλιθους, το οποίο βρίσκεται σε δημοτικό χώρο 500 τετραγωνικών μέτρων.
Η απόφαση που έπρεπε να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αν το κτήριο θα παραμείνει ή θα κατεδαφιστεί. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρχαν δύο ξεκάθαρα αντίθετες απόψεις.
Η άποψη της μειοψηφίας του κ.Καραβά, ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε στην δημοπράτηση του κτιρίου μαζί με τον δημοτικό περιβάλλοντα χώρο ως αναψυκτήριο, ώστε σε περίπτωση που βρεθεί ενοικιαστής να πετύχει ο Δήμος κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα.
Η άποψη όλων των υπολοίπων ήταν ότι η δημοπράτηση του ακινήτου για χρήση αναψυκτήριου για 12 χρόνια, η οποία θα έφτανε με την επέκταση του νόμου τα 20 χρόνια, θα δέσμευε μόνιμα τον κοινόχρηστο χώρο της παραλίας βόρεια του ακινήτου.
Η πεποίθησή μας είναι ότι σε μια περιοχή που έχει ήδη αναπτυχθεί τουριστικά καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα κομμάτι κοινόχρηστου παραλιακού χώρου. Ανάμεσα στα χρήματα και στο δικαίωμα του δημότη-επισκέπτη να έχει έναν ελεύθερο χώρο στην παραλία εμείς επιλέγουμε ξεκάθαρα το δεύτερο.
Απόδειξη αυτού αποτελεί η αρνητική μας γνώμη προς την κτηματική υπηρεσία για επέκταση ενοικίασης παραλίας έξω από την προβολή των επιχειρήσεων της περιοχής, την οποία σκόπιμα αποκρύπτει ο κ.Καραβάς.
Άρα η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε ότι δεν επιθυμεί να δεσμεύσει για δεκαετίες το μοναδικό κομμάτι παραλίας που μπορεί να μείνει σε κοινόχρηστη χρήση. Μπορεί ο νόμος αυτή τη στιγμή να δίνει την αρμοδιότητα στην κτηματική υπηρεσία, αλλά ο Δήμος μας θα συνεχίσει να διεκδικεί την αλλαγή του προς όφελος των πολιτών.
Ολοκληρώνοντας ο κ.Καραβάς μας αποκαλεί μαριονέτες και κηφήνες. Απαράδεκτες εκφράσεις και μάλιστα από έναν άνθρωπο που «χρίστηκε ως πρίγκηπας» και θα συνεχίσει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος λόγω κληρονομικού δικαιώματος. Πάντα άλλωστε τα αντίγραφα υστερούν σημαντικά του πρωτοτύπου και ζούμε σε έναν τόπο που η ζωή του καθενός μας είναι γνωστή και δεν παραγράφεται ούτε εξωραΐζεται.