Βλάσης Τσιώτος-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

29
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας σημαδεύτηκε από την αποχώρηση σύσσωμης της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Καραβά, πριν ακόμη αρχίσουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου.
Η αποχώρηση αυτή συνοδεύτηκε από μία επιστολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία νουθετεί τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τη χρησιμοποίηση ιδιώτη στην αποκομιδή απορριμμάτων και κατηγορεί τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο για:
• απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
• έλλειψη διάθεσης λογοδοσίας, διαφάνειας και συνεργασίας.
• αλαζονικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.
Όλες αυτές οι βαρύγδουπες κατηγορίες, γιατί δεν του δόθηκε ο λόγος από τον Πρόεδρο, όπως προβλέπει ο νόμος, μετά την απάντηση του Δημάρχου σε ερώτηση προ ημερησίας του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας κ. Χρήστου Πρωτόπαπα.
Όσον αφορά στην αποκομιδή απορριμμάτων, έχει πια αποδειχθεί τώρα που δεν έχουμε ακόμη τη νέα σύμβαση με τον ιδιώτη, το μέγεθος του προβλήματος. Οι δύο συνοδοί απορριμματοφόρου που διαθέτει η υπηρεσία επαρκούν μόνο για ένα όχημα, ενώ καθημερινά χρειαζόμαστε τουλάχιστον τέσσερα οχήματα, δηλαδή 8 συνοδούς.
Ζητάμε μάταια κάθε χρόνο μόνιμο προσωπικό, ενώ οι συμβασιούχοι δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας γνωρίζει το αδιέξοδο, επιλέγει όμως τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού, θέλοντας να κάνει επίδειξη της δήθεν «αντικαπιταλιστικής ιδεολογίας του».
Για τις κατηγορίες τώρα περί δήθεν φίμωσής του, τον ενημερώνουμε ότι η αυτοδιοίκηση έχει κανόνες και δεν δημιουργήθηκε όταν αποφάσισε ο ίδιος να ασχοληθεί με τα κοινά του τόπου. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι καφενείο, έχει κανονισμό, τον οποίο θα έπρεπε να γνωρίζει. Ο κανονισμός αυτός αναφέρει ρητά ότι στα προ ημερησίας θέματα δεν γίνεται συζήτηση.
Ο κανονισμός είναι ευθύνη του Προέδρου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να τον εφαρμόζει πιστά. Αν δεν τον πείθουμε εμείς και η τοποθέτηση του Δημάρχου στο παρακάτω βίντεο, ας ακούσει έναν αυτοδιοικητικό με μεγάλη εμπειρία στα κοινά, ο οποίος ακολουθεί και είναι ξεκάθαρος.
Παραφράζοντας λοιπόν τον αγαπημένο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λένιν « η αλήθεια δεν είναι αυτό που συμφέρει τον κ. Καραβά».