Βλάσης Τσιώτος-Το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών απειλεί για δεκαετίες δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες

8
Το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Δήμου μας, απειλεί για δεκαετίες δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες.
Τα τελευταία χρόνια οι επιπτώσεις της διάβρωσης εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας για την ζωή των δημοτών, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής μας.
Η συνολική μελέτη επίλυσης του προβλήματος για όλο τον Κορινθιακό έχει αρχίσει να εκπονείται από το 2017 με σημαντικές ελλείψεις και μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Έχοντας απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου τα δύο τελευταία χρόνια ζητάμε επίμονα από τους αρμόδιους φορείς την χρηματοδότηση των άμεσων αναγκαίων επεμβάσεων, ώστε να μην βρεθούμε μπροστά σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις.
• Επισκεφτήκαμε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πτωχό το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών εκθέτοντας την αναγκαιότητα άμεσης επέμβασης.
• Αναλύσαμε το πρόβλημα σε όλους τους πολιτικούς παράγοντες που επισκέφτηκαν τον Δήμο μας λόγω εκλογών τους τελευταίους μήνες.
• Στείλαμε γραπτά αιτήματα με φωτογραφίες και βίντεο στο γραφείο του Πρωθυπουργού καθώς και σε όλα τα αρμόδια υπουργεία.
Με ανακούφιση υποδεχόμαστε την χρηματοδότηση με 1.400.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα άμεσα προβλήματα διάβρωσης.
Η χρηματοδότηση αυτή σε καμία περίπτωση δεν θα λύσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ευελπιστούμε όμως ότι θα αποτελέσει την αρχή συνειδητοποίησης από τους αρμόδιους του μεγέθους του προβλήματος.