Βροντερό παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου ενάντια στην καταστροφή των βουνών από τις ανεμογεννήτριες

75

Μικρή Ζήρεια Κορινθίας.
Εδώ λοιπόν και σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 2000μ. κάποιοι έχουν σκοπό να εγκαταστήσουν 21 ανεμογεννήτριες ισοπεδώνοντας κυριολεκτικά την κορυφογραμμή του βουνού και κάνοντας το βουνό κυριολεκτικά νταμάρι αφού θα απαιτηθούν τεράστιοι δρόμοι για να ανέβουν τα τέρατα αυτά στην κορυφή.
Μετά μιλάμε για μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) που θα τα βρίσκει όλα ωραία και θα λέει ότι οι επιπτώσεις είναι ελάχιστες. Μελέτες για τα μάτια του κόσμου αφού παραβλέπουν το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν σπάνια είδη χλωρίδας & πανίδας που θα απειληθούν σοβαρά στην περίπτωση που γίνει το έργο, ένα έγκλημα διαρκείας όχι μόνο για τη Ζήρεια αλλά & για τα Άγραφα και πολλά άλλα βουνά της πατρίδας μας.
Δεν μπορεί επαναλαμβάνω στο όνομα της κλιματικής αλλαγής & της πράσινης ανάπτυξης να γίνονται τέτοια περιβαλλοντικά εγκλήματα & ανοσιουργήματα . Κάθε πολίτης αυτής της χώρας πρέπει να αντιδράσει για τα σχέδια κάποιων που έχουν σκοπό να μετατρέψουν τα βουνά μας σε βιομηχανικές ζώνες για χάριν του κέρδους.
Δεν μπορεί να θυσιάζουμε τα πάντα στο βωμό του κέρδους. Έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα φυσικό περιβάλλον βιώσιμο & ΟΧΙ λεηλατημένο από τις δικές μας λάθος επιλογές.

Χιλιάδες κόσμου βροντοφώναξαν για την επικείμενη καταστροφή των βουνών από τις ανεμογεννήτριες, στην Αθήνα .

Βροντερό παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου και ο Σύλλογος Προστασίας του Δάσους Κυλλήνιος Άδωνις.

 

Στο κάλεσμα έχουν ανταποκρίθηκαν και στήριξαν  περισσότεροι από 40 φορείς, μεταξύ των οποίων οι περισσότεροι ορειβατικοί σύλλογοι και πεζοπορικές ομάδες της Αττικής, ορισμένοι ορειβατικοί σύλλογοι της περιφέρειας, πολλά κινήματα πολιτών, η Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών και η Συνέλευση για την Υπεράσπιση των Βουνών.

Την ίδια μέρα έγιναν  αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Ικαρία, τη Μονεμβασιά, την Καρδίτσα και αλλού.

Πληροφορίες από Periklis Menounos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ