Β.Νανόπουλος Πετύχαμε την παραχώρηση στο στρατόπεδο Κεγχρεών και η μονάδα αφαλάτωσης προχωρά!

1854

Την παραχώρηση έκτασης στο στρατόπεδο των Κεγχρεών διεκδίκησε και πέτυχε η δημοτική αρχή Κορινθίων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να προχωρήσει στην εγκατάσταση μιας από τις τρείς μονάδες αφαλάτωσης που θα τοποθετηθούν στον πρώην δήμο Σαρωνικού και ειδικότερα στα σημεία Αμόνι, Κόρφος και Κεχριές.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την παραχώρηση της έκτασης στο δημοτικό συμβούλιο της 19ης Ιουνίου, σημείωσε χαρακτηριστικά στην τοποθέτηση του πως είχε λάβει τηλεφώνημα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ , Στρατηγό Κωνσταντίνο  Φλώρο,εξέλιξη καθ όλα θετική στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου και ανακούφισης του ζητήματος της λειψυδρίας.

Η προφορική δέσμευση παραχώρησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ  έλαβε μια ημέρα μετά την συνεδρίαση του συμβουλίου τον πλέον επίσημο χαρακτήρα, υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Κορινθίων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έγγραφο παραχώρησης και χρήσης της εν λόγω έκτασης.

 

Η τοποθέτηση των τριών μονάδων αφαλάτωσης αποτελεί ένα από τα μείζονα έργα που εδώ και μήνες συζητά με το Βαρδινογιάννειο ίδρυμα ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος  και έχει θέσει ως προτεραιότητα υλοποίησης.

 

«Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από την θετική εξέλιξη και την επίτευξη της παραχώρησης χώρου εντός του στρατοπέδου των Κεγχρεών για την τοποθέτηση της μονάδας αφαλάτωσης. Οι διαδικασίες πρέπει να γνωρίζετε δεν είναι απλές και αποτελούν αποτέλεσμα συζητήσεων, διαπραγματεύσεων και αναγνώρισης του δημάρχου Κορινθίων στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Υλοποιούμε ως δημοτική αρχή μια προς μια τις δεσμεύσεις μας προς του πολίτες γνωρίζοντας καλά πως μονάχα το έργο που βελτιώνει την καθημερινότητα, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και λύνει προβλήματα είναι εκείνο που αναγνωρίζουν ως απόδειξη των λόγων. Σταθερά συνεχίζουμε σε αυτόν τον δρόμο» δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων.