Β.Οικονόμου-Πολεμάνε την ενεργειακή φτώχεια με ακριβά καύσιμα; Μήπως η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα τα βασικά…!

29
Πολεμάμε την ενεργειακή φτώχεια με ακριβά καύσιμα; Μήπως η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα τα βασικά εφόσον αποφάσισε να προωθήσει το ορυκτό αέριο εις βάρος των πολιτών.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει ρητά με τη νομοθεσία της ότι δεν μπορούμε να πολεμήσουμε την ενεργειακή φτώχεια επενδύοντας σε ορυκτά καύσιμα. Στην Κόρινθο όμως μάλλον συμβαίνει το αντίθετο! Στο άρθρο αναφέρεται πως προσπαθούμε να επιδοτήσουμε καυστήρες για μια εταιρεία από ..την πίσω πόρτα.
Ειδικά μετά τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών στο Δήμος Κορινθίων σε συνέντευξη με τον Κο Νίκος Νικολόπουλος, οφείλουμε να τον ενημερώσουμε γιατί τελικά δεν γνωρίζει βασικά πράγματα.
ΘΕΜΑ 1 – Ερώτηση ΝΝ “Τελικά είναι φυσικό ή ορυκτό αέριο”
Απάντηση Αντιδημάρχου “ΕΜείς αυτό που θα φέρουμε είναι φυσικό”
ΑΛΗΘΕΙΑ – Το φυσικό αέριο είναι το ίδιο με το Ορυκτό Αέριο γιατί είναι στην κατηγορία των Ορυκτών Καυσίμων
ΘΕΜΑ 2 – Ερώτηση ΝΝ “Αφού έχει ημερομηνία λήξης σαν καύσιμο”
Απάντηση Αντιδημάρχου “Η Ευρώπη σχεδιάζει για 80 και 100 χρόνια μπροστά με το φυσικό αέριο”
ΑΛΗΘΕΙΑ – Η Ευρώπη έχει βάλει στόχο την απανθρακοποίηση της οικονομίας το 2050 και προχωράει σε γρήγορη απεξάρτηση από το ορυκτό αέριο πριν το 2030 (απαγόρευση πώλησης καυστήρων πριν το 2030, επιβάρυνση αερίου το 2027 κλπ)
ΘΕΜΑ 3 – Ερώτηση ΝΝ “Γιατί να το εισάγουμε?”
Απάντηση Αντιδημάρχου “Η Ευρώπη επιδοτεί τις εξορύξεις για να έχουμε”
ΑΛΗΘΕΙΑ – Η Ευρώπη δεν επιδοτεί ΚΑΜΙΑ εξόρυξη στην Ελλάδα, ιδιωτικά κεφάλαια είναι σε συμφωνία με κράτος.
και μια σειρά άλλων θεμάτων.. Αγαπητοί ειδικοί του Δήμου Κορινθίων, σταματήστε να παραπλανάτε τους δημότες και ενημερωθείτε καλύτερα!
Στην Πράσινη Πόλη – Δημήτρης Πρωτοπαπάς – Κόρινθος 2023 προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να γίνει ενεργειακά αυτόνομος και να μην πέφτει στην παγίδα του αερίου. Ακόμα και ο εθνικός σχεδιασμός αναφέρεται στην μείωση του αερίου στην επόμενη περίοδο.
Για μια ακόμα φορά ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ με συντονιστή τον Thimios Tsarmpos (εφόσον έκανε τις ερωτήσεις και στο debate) και όποιαν/όποιον άλλο δημοσιογράφο επιθυμεί τους υπεύθυνους ενεργειακού και κλιματικού σχεδιασμού των άλλων συνδυασμών. Περιμένουμε απόκρισή σας.